این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۲۳۱-۲۳۴
عنوان فارسی
تهدید و تشدید آینده ناامنی غذایی در ایران با شیوع کوید-۱۹
چکیده فارسی مقاله
امنیت غذایی، یکی از خواسته¬ و نگرانی اصلی نخبگان سیاسی-بهداشتی کشورهای جهان می باشد. اما با وجود اهمیت این مسئله، عدم امنیت عذایی در طی دو دهه گذشته، به عنوان جدیترین و پرهزینه¬ترین مشکل بهداشت عمومی جهان شناخته شده است، که کوید-19 صدای این زنگ خطر را برای متخصصان بهداشت و سیاست¬گذاران تشدید کرده است. این مسئله و نگرانی جهانی در ایران نیز، علیرغم پیشرفت اقتصادی و تحولات قابل توجه در 30 سال گذشته¬ و کاهش محسوس ناامنی غذایی، نسبت به دوران قبل، با چالش¬هایی از جمله، تحریم های بین المللی، رکود اقتصادی، افزایش قیمت مواد غذایی، تولیدات ناپایدار کشاورزی، افزایش شهرنشینی، خشکسالی و بی¬ثباتی سیاسی کشورهای همسایه و از همه مهمتر، شیوع گسترده کرونا¬ویروس در کشور، امنیت غذایی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است و مستعد عوامل مختلف شوک نا¬امنی غذایی است. به نظر می¬رسد، در کشور ایران، بر اساس مستندات مورد بررسی، برای مقابله با سوءتغذیه و کاهش ناامنی غذایی در برابر بیماری همه¬گیر کوید-19¬ در کوتاه مدت، به واکنش جدی دولت برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه نیاز است. اما در بلند مدت، برای کاهش تاثیر کوید-19، بر سیستم امنیت غذایی کشور، ضرورت تدوین " طرح جامع ملی امنیت غذائی" بیش از هر زمان دیگری جلوه می نماید. نوع مطالعه: نامه به سردبیر
کلیدواژههای فارسی مقاله
کوید-19، امنیت غذایی، بهداشت عمومی
عنوان انگلیسی
Threatening and intensifying the future of food insecurity in Iran with the outbreak of covid-19
چکیده انگلیسی مقاله
Food security is one of the main demands and concerns of the political-health elites of the world, but despite of the importance of this issue, food insecurity has been recognized as the most serious and costly public health problem in the world for the past two decades, which covid-19 means an essential alert for health professionals that needs immediate attention. This issue and the global concern in Iran, too, Despite economic progress and significant changes in the last 30 years in Iran, and a significant reduction in food insecurity compared to the previous period but with the changing trend and pattern of the diet and challenges like international sanctions, recession, rising food prices, unsustainable agricultural production, urbanization, drought, and political instability in neighboring countries and recently, And most importantly covid-19 The Iran food security is under threat and is susceptible to various causes of food insecurity shock. It seems that in Iran, based on scientific documentation, in order to reduce the impact of coviD-19 on the food security system, In the short term, a serious government response is needed to support the weak sections of society. but in the long-term, to reduce the impact ofcovid-19 on the country's food insecurity system, "comprehensive food security plan" is more apparent than evert. Type of Study: Editorial
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
covid-19, food security, public health
نویسندگان مقاله
موسی بامیر | Mousa Bamir
Kerman University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
آتوسا پورشیخعلی | Atousa Poursheikhali
Kerman University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
علی مسعود | Ali Masoud
Kerman University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
نشانی اینترنتی
http://journal.ihepsa.ir/browse.php?a_code=A-10-2162-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
نامه به سردبیر
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات