این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۵۵-۷۰
عنوان فارسی
مقایسه تأثیر هشت هفته تمرین هوازی در آب همراه با مصرف چای سبز و بدون آن بر برخی عوامل انعقادی در زنان یائسه غیرفعال
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: بیماریهای قلبی- عروقی به ویژه بیماری عروق کرونر قلب از مهمترین علل نهایی مرگ در زنان است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر هشت هفته تمرین هوازی در آب با و بدون مصرف چای سبز بر برخی عوامل انعقادی خون زنان یائسه غیرفعال بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است. 27 زن یائسه چاق و غیرفعال به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تمرین (9 نفر با میانگین وزن 1/9± 93/68 کیلوگرم)، گروه مکمل (8 نفر با میانگین وزن 8/10± 9/76 کیلوگرم) و گروه تمرین+مکمل (10 نفر با میانگین وزن 1/10± 73/73 کیلوگرم). برنامه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 45-60 دقیقه با شدت 55-75 درصد ضربان قلب بیشینه اجرا شد. گروه مکمل به مدت 8 هفته، روزانه 3 نوبت 200 میلیلیتر چای سبز دریافت میکردند. قبل و بعد از پروتکل تمرینی و مکمل دهی، نمونه خونی جمعآوری و میزان تغییرات سطوح پلاسمایی فیبرینوژن، تعدادپلاکت، PT و PTT اندازهگیری شد. برای تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح معناداری 05/0≥p استفاده شد. نتایج: بر مبنای یافتههای پژوهش، تغییرات در متغیرهای PT و تعدادپلاکت در هیچ یک از سه گروه معنادار نبوده است (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
تمرینهوازی در آب، چای سبز، فیبرینوژن، PT، PTT، تعداد پلاکت، زنان یائسه،
عنوان انگلیسی
Comparison of the effect of eight weeks of aerobic exercise in water with and without green tea consumption on some coagulation factors in inactive postmenopausal women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Cardiovascular disease, especially coronary heart disease, is one of the leading causes of death in women. This study aimed to evaluate the effect of eight weeks of aerobic exercise in the water with and without consumption of green tea on some blood coagulation factors in inactive postmenopausal women. Materials and Methods: The present study is quasi-experimental. 27 obese and inactive postmenopausal women were randomly divided into three groups: exercise group (9 subjects with a mean weight of 68.93±9.1 kg), supplement group (8 subjects with a mean weight of 84.9±17.5 kg) and exercise+supplement group (10 individuals with mean weight of 73.73±10.1 kg). The aerobic exercise program was performed for 8 weeks, 3 sessions per week, and each session for 45-60 minutes with an intensity of 55-75% of maximum heart rate. The supplement group received 200 ml of green tea 3 times daily for 8 weeks. Before and after the training and supplementation protocol, blood samples were collected and changes in plasma fibrinogen levels, platelet count, PT, and PTT were measured. For data analysis, SPSS software version 16 was used at a significance level of p< 0.05. Results: Based on the research findings, changes in PT variables and platelet count were not significant in any of the three groups (p< 0.05). Fibrinogen increased in all three groups, which was significant only in the green tea group. PTT decreased in all three groups, which was significant in the green tea group. Conclusion: Consumption of green tea in the present study increases blood coagulation. Given the importance of blood homeostasis and the adverse effects of disturbing the balance of coagulation and fibrinolysis systems, it seems that any supplementation should be analyzed in terms of its effect on hemostatic balance and the activity of its subsystems.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تمرینهوازی در آب, چای سبز, فیبرینوژن, PT, PTT, تعداد پلاکت, زنان یائسه
نویسندگان مقاله
محبوبه لطفعلی زاده |
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
ناهید بیژه |
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مهرداد فتحی |
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1913_157b08ecd69f3a4fad3d5f4044f85821.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات