این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۴۹-۶۱
عنوان فارسی
ساخت و بررسی مقایسهای دو نوع نانوکپسول کیتوزان- دکستران سولفات حامل آنزیم آلفا آمیلاز
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: آلفا آمیلاز از آنزیمهای هیدرولازی در تجزیه نشاسته است و کاربردهای وسیعی در زیستفناوری و صنایع مختلف دارد اما همانند سایر آنزیمها حساسیت و پایداری پایین، باعث محدودیت استفاده از آن میشود. تثبیت آنزیم، بهترین روش برای افزایش پایداری آنها است. مواد و روش ها: در این پژوهش برای اولین بار، تثبیت آلفا آمیلاز درون نانوکپسولهای ساخته شده از پلیمرهای کیتوزان و دکستران سولفات انجام شد. نانوکپسول دیگری نیز پس از عامل دار کردن کیتوزان با گروه کربوکسیل ساخته شد و بازده تثبیت و حساسیت به pH آنها در نانوکپسولهای سنتز شده با نسبتهای مختلف دکستران سولفات مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: بازده تثبیت آلفا آمیلاز در نانوکپسول معمولی و نانوکپسول با کیتوزان عامل دار به ترتیب برابر با 70 و 80 درصد بود. میزان کپسوله شدن در نانوکپسولهای کربوکسیلدار همواره بیشتر از نانوکپسولهای معمولی بوده و این روند در مورد تمام نسبتهای مختلف دکستران سولفات مشاهده شد. به علاوه این نانوکپسول رفتار حساس به pH را به خوبی از خود نشان داد. از سوی دیگر میزان تورم و سرعت رهاسازی آنزیم در pHهای 1.2، 5 و 7.4 در نانوکپسول کربوکسیله کاهش یافت و در نتیجه نانوکپسولی پایدارتر و با سرعت رهایش آهستهتر به دست آمد (001/0 p < /span><). به علاوه این نانو کپسول در محافظت از فعالیت آنزیم در برابر شرایط محیطی نیز موفق بود. نتیجهگیری: با کربوکسیله کردن، خواص سطحی کیتوزان بهبود یافت و نانوذره پایدارتری نسبت به کیتوزان معمولی حاصل شد؛ بنابراین از این نوع نانوکپسول میتوان برای تحویل خوراکی بسیاری از داروها به خصوص مولکولهای پروتئینی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذره، آلفا آمیلاز، دکستران سولفات، کپسول دار کردن، کیتوزان،
عنوان انگلیسی
Synthesis and comparative study of two types of chitosan-dextran sulfate nanocapsules loaded with alpha-amylase
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Alpha-amylase is a hydrolytic enzyme in starch degradation and has many applications in biotechnology and various industries but, like other enzymes, sensitivity and low stability limit its use. Enzyme immobilization is the best way to increase their stability. Materials and Methods: In this study, for the first time, the immobilization of alpha-amylase was done in nanocapsules synthesized by chitosan and dextran sulfate polymers. Another nanocapsule was made after functionalization of chitosan with carboxyl group. The immobilization efficiency and pH-sensitivity of nanocapsules synthesized with different ratio of dextran sulfate and of the nanocapsules were also investigated. Results: The immobilization efficiency of conventional nanocapsules and functionalized chitosan nanocapsules were 70% and 80%, respectively. The encapsulation efficiency in carboxylated chitosan was always higher than that of conventional chitosan, and this trend were seen for all different ratios of dextran sulfate. Also this nanocapsule exhibited good pH-sensitive behavior. The rate of swelling and release of the enzyme were decreased at pH 1.2, 5 and 7.4 in functionalized nanocapsules, and therefore nanocapsule with higher immobilization efficiency and sustained release was obtained. Also, this nanocapsule was also successful in protecting the enzyme from environmental conditions. Conclusion: The surface properties of chitosan improved by carboxylating and the more stable nanoparticles were produced compared with conventional chitosan. Therefore, this nanocapsule can be used for oral delivery of many drugs, especially protein molecules.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوذره, آلفا آمیلاز, دکستران سولفات, کپسول دار کردن, کیتوزان
نویسندگان مقاله
خدیجه مرادی |
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
علی طراوتی |
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
فاطمه توحیدی |
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1900_845ba9dae39b30cd027266afecb0cb53.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات