این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۶۲-۷۲
عنوان فارسی
بررسی توانایی تولید بیوفیلم در سالمونلای جداشده از نمونههای گوشت مرغ بازارهای میوه و تره بار شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: یکی از موضوعات مهم در بهداشت و ایمنی مواد غذایی ظهور باکتری های مقاوم به آنتیبیوتیک است. در این میان عوامل بیماریزا و همچنین تشکیل بیوفیلم میتوانند در افزایش مقاومت باکتریها نقش داشته باشند. در این مطالعه، شکلگیری بیوفیلم در نمونههای سالمونلا جدا شده از مرغ، مقاومت دارویی و الگوی مقاومت دارویی در آنها مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه 75 نمونه گوشت مرغ آلوده به باکتری سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. میزان تشکیل بیوفیلم در آنها با روش میکرتیترپلیت بررسی شد. مقاومت دارویی و بررسی الگوی مقاومت دارویی در آنها نیز ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد که در 92٪ (75/69) از نمونههای سالمونلا بیوفیلم تشکیل شد که در میان آن بیوفیلم متوسط با 65.2% بیشترین میزان تولید بیوفیلم را داشت. مقاومت همزمان به 2 کلاس آنتیبیوتیکها (2DR) با 31.8% (69/22) شایعترین نوع مقاومت چند دارویی (MDR) در بین جدایه های تشکیل دهنده بیوفیلم بود. مقاومت به ایمی پنم، سفتریاکسون و سفوتاکسیم تنها در 1 نمونه تشکیل دهنده بیوفیلم مشاهده شد. نتیجهگیری: در این مطالعه میزان بالایی از تشکیل بیوفیلم در نمونههای گوشت مرغ آلوده به سالمونلا مشاهده شد. میزان بالای مقاومت آنتیبیوتیکی در نمونههای تشکیلدهنده بیوفیلم رعایت هر چه بیشتر موارد بهداشتی در عدم انتقال آلودگی مواد غذایی به انسان را مورد توجه قرار می دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سالمونلا، بیوفیلم، مقاومت آنتیبیوتیکی، گوشت مرغ،
عنوان انگلیسی
Evaluation of biofilm production capacity in salmonella isolated from chicken meat in Tehran municipally daily fruit and vegetable markets
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: One of the major issues in food hygiene and safety is the emergence of antibiotic-resistant bacteria. Pathogens as well as biofilm formation can play a role in increasing bacterial resistance. In this study, biofilm formation in Salmonella isolates from chicken, drug resistance and drug resistance pattern were investigated. Materials and Methods: In this study, 75 samples of chicken infected with Salmonella bacteria were studied. The rate of biofilm formation was assessed by microtiter plate method. Drug resistance and evaluation of drug resistance pattern were also evaluated. Results: The results showed that in 92% (69/75) of the samples Salmonella biofilm were formed, among which the moderate biofilm with 65.2% had the highest biofilm production. Concurrent resistance to 2 classes of antibiotics (2DR) with 31.8% (22/69) was the most common type of multidrug resistance (MDR) among the biofilm-forming isolates. Resistance to imipenem, ceftriaxone and cefotaxime was observed in only 1 biofilm formation sample. Conclusion: In this study, high biofilm formation was observed in Salmonella contaminated chicken meat samples. The high rate of antibiotic resistance in biofilm constituents is due to the increasing attention to hygienic aspects of non-transmission of food contamination to humans.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سالمونلا, بیوفیلم, مقاومت آنتیبیوتیکی, گوشت مرغ
نویسندگان مقاله
سعید بشارتی |
گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
پرویز اولیا |
مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1901_c4d1d38297fc0a4096746caf177034c8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات