این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانشور پزشکی، جلد ۲۷، شماره ۶، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی بررسی فراوانی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌های کمپیلوباکتر جدا شده از نمونه‌ مرغ در ۲۲ منطقه تهران، ایران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گونه‌های بیماریزای کمپیلوباکتر می توانند علاوه بر ایجاد اسهال و بیماری در دستگاه گوارش سبب القای بیماری‌های ناتوان‌کننده‌ی مزمن و خود-ایمن در انسان شوند. بررسی حضور این باکتری­ها در منابع غذایی، نمونه­های بالینی و تعیین الگوهای مقاومتی آنها در کشور می‌تواند در کنترل انتشار و کمک به روند درمان کمک‌کننده باشد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه­های کمپیلوباکتر جداسازی شده از گوشت مرغ صورت گرفت. مواد و ورش ها: در این مطالعه از تیرماه 1397 تا اسفند 1397 مجموعاً 100 نمونه گوشت مرغ از مناطق 22 گانه شهری تهران نمونه­گیری به عمل آمد. بدین منظور از روش استاندارد غنی­سازی و کشت در محیط اختصاصی استفاده شد و جدایه­ها با روش Polymerase chain reaction (PCR) تائید جنس و گونه­ی میکروبی برای C. jejuni, C. coli, C. upsaliensis و C. lari قرار گرفتند. تعیین مقاومت آنتی­بیوتیکی با روش E-test و انتشار از دیسک برای تعداد 7 آنتی بیوتیک انجام گرفت. در ادامه الگوی مقاومت چنددارویی (MDR) مبتنی بر وجود مقاومت همزمان به سه یا تعداد بیشتر کلاس های مختلف آنتی بیوتیک­ها تعیین شد و نتایج با استفاده از نرم‌افزار SPSS16 مورد تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ­ها: کمپیلوباکتر از 35% نمونه­ی مرغ جداسازی گردید. از جمله گونه­های جدا شده از گوشت مرغ، کمپیلوباکتر ژژونی (23%)، کمپیلوباکتر کولای (1%) و کمپیلوباکتر لاری (2%) بودند. بیشترین مقاومت جدایه ­های کمپیلوباکتر نسبت به تتراسیکلین (8/62%) و کمترین نسبت به آمپی­سیلین و کلیندامایسین (هر یک1/17%) بود. الگوی MDR در 8/42% جدایه ها مشاهده گردید. نتیجه ­گیری: نتایج به دست آمده وجود آلودگی بالا به کمپیلوباکتر را در گوشت مرغ نشان داد که تائید کننده وجود خطر بالای انتقال کمپیلوباکترهای دارای مقاومت دارویی چندگانه به مصرف کنندگان است. انجام مطالعات بر روی نمونه های انسانی می تواند این ارتباط را روشن­تر بسازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کمپیلوباکتر، گوشت مرغ، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، تهران،

عنوان انگلیسی Investigation of the prevalence of Campylobacter species and their antibiotic resistance phenotypes among poultry meat samples in 22 regions of Tehran, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Pathogenic species of Campylobacter, in addition to diarrhea and gastrointestinal diseases, could cause debilitating auto-immune and chronic diseases in humans. Investigation of the existence of this bacterium in food sources and clinical samples, and detection of antibiotic resistance could be helpful in the control of its spread and treatment procedures. The aim of this study was to evaluate the frequency and antibiotic resistance of Campylobacter isolates isolated from poultry meat. Materials and Methods: In this study, a total of 100 poultry meat samples were collected from 22 districts of Tehran from July 2018 until March 2019. Accordingly, standard enrichment of the collected samples and their culture in selective medium was done. The isolates were characterized biochemically and by polymerase chain reaction for genus and species specific primers for C. jejuni, C. coli, C. upsaliensis, and C. lari. Antimicrobial susceptibility of the isolates to 7 antibiotics were done using E-test and disk diffusion methods. Moreover, resistance to three or greater classes of antibiotics was determined as multiple drug resistance phenotype (MDR) and the results were statistically analyzed using SPSS16 software. Results: Campylobacter was isolated from 35% of the poultry meat samples. C. jejuni (23%), C. coli (1%), and C. lari (1%) were among the Campylobacter isolates from these samples. Highest resistance phenotype and the lowest ones were detected against tetracycline (62.8%), and ampicillin and clindamycin (17.1%, each one), respectively. The MDR phenotype was detected among 42.8% of the isolates. Conclusion: Our results showed high level of contamination with Campylobacter in the poultry meat samples which proposed increased risk of the infection with MDR strains among the consumers in Tehran. Further studies on human clinical samples could better determine this correlation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کمپیلوباکتر, گوشت مرغ, مقاومت آنتی‌بیوتیکی, تهران

نویسندگان مقاله آتنا صادقی |
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

پرویز اولیا |
مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

لیلا گنجی |
مرکز تحقیقات آزمایشگاه مرجع سلامت، آزمایشگاه مرجع سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ایران

سعید بشارتی |
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

فاطمه احمدی |
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

الهه تاج الدین |
انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

مسعود آل بویه |
مرکز تحقیقات عفونی اطفال، پژوهشکده سلامت کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

رضا محمدصالحی |
مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

فرشته فانی |
مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

غلامرضا پولادفر |
مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

بهرام نیک منش |
گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

علی مجید پور |
مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی، پژوهشکده ایمونولوژی و بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

سمیه سلیمان زاده مقدم |
مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی، پژوهشکده ایمونولوژی و بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

پریسا اسلامی |
آزمایشگاه آسیب‌شناسی، بیمارستان مرکزی مهر، تهران، ایران

مرجان رهنمای فرزامی |
مرکز تحقیقات آزمایشگاه مرجع سلامت، آزمایشگاه مرجع سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ایران


نشانی اینترنتی http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1890_7ee2c46678c17a12783821670a49c14b.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات