این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
ترکیب شیمیایی و اثر ضد قارچی عصاره ساکارومایسس بولاردی بر جدایههای بالینی کاندیدا آلبیکنس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: استفاده از انواع داروهای ضد قارچی به ویژه در مقادیر بالا در درمان عفونتهای ناشی از کاندیدا آلبیکنس، با ایجاد مقاومت نسبت به داروهای مذکور همراه بوده است. ساکارومایسس بولاردی مخمری غیر پاتوژن است که در پیشگیری و درمان عفونتهای رودهای ایجادشده در اثر باکتریهای بیماریزا مؤثر است. همچنین شواهدی از اثر این مخمر بر مهار بیماریزایی کاندیدا آلبیکنس وجود دارد. مواد و روشها: عصاره ساکارومایسس بولاردی از کشت فیلتر شده در محیطهای YNB و PDB به دست آمد. حساسیت مخمر کاندیداآلبیکنس (سویه استاندارد ATCC10231 و 14 جدایه بالینی) به عصاره ساکارومایسس بولاردی به روش میکرو دایلوشن براث و مطابق پروتکل استاندارد ClSI-M27-A3 انجام شد. ترکیب شیمیایی عصاره به روش GC/MS تعیین شد. نتایج: از یک لیتر کشت 24 ساعته در محیط YNB،20 میلیگرم ماده خشک و از یک لیتر کشت 24 ساعته در محیط PDB، 50 میلیگرم ماده خشک به دست آمد. عصاره ساکارومایسس بولاردی اثر مهارکنندگی رشد و کشندگی بر جدایه های کاندیدا البیکنس نداشت. هردو عصاره به دست آمده از محیطهای کشت YNB و PDB اثرات مشابه داشتند. آنالیز عصاره ساکارومایسس بولاردی به روش GC/MS منجر به شناسایی 11 ترکیب شد که شامل 86.18 درصد ترکیبات عصاره بوده است. Tyrosol با 37.08 در صد و Phenylethyl Alcohol با 26.75 درصد، بیشترین مقادیر شناساییشده را داشته و 74 درصد ترکیبات این عصاره را تشکیل دادهاند. نتیجهگیری: ترکیبات اصلی عصاره ساکارومایسس بولاردی، Tyrosol (37.08 در صد) و Phenylethyl Alcohol (26.75 درصد) بود. نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد عصاره ساکارومایسس بولاردی اثرات مهارکنندگی رشد و کشندگی بر مخمر کاندیدا آلبیکنس ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاندیدا آلبیکنس، ترکیب شیمیایی، ساکارومایسس بولاردی،
عنوان انگلیسی
Chemical composition and antifungal effect of Saccharomyces boulardii extract against Candida albicans clinical isolates
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: The use of high amounts of a variety of antifungal drugs for treatment of Candida albicans infections is effective in inducing resistance to these drugs. Saccharomyces boulardii is a non-pathogenic yeast used as a probiotic in prevention and treatment of diarrhea diseases. There is evidence of the inhibitory effect of this yeast on Candida albicans virulence factors. Materials and Methods: Saccharomyces boulardii extract was obtained from filtered culture in YNB and PDB culture media. Antifungal activity of S. boulardii extract against C. albicans (fourteen clinical isolates and standard strain ATCC10231) was performed by the micro broth dilution method according to M27-A3 CLSI. The chemical composition of the extract was determined by the GC/MS method. Results: Dry substance obtained from 1 liter of YNB culture was 20 mg/ml whereas that of PDB culture was 50 mg/ml. S. boulardii extract did not show any fungicidal and inhibitory effect against C. albicans isolates. Substances obtained from PDB and YNB cultures and used in this experiment showed similar results. Eleven compounds representing 86.18 % of the extract were identified. The major constituents of yeast extract were Tyrosol (37.08%) and Phenylethyl Alcohol (26.75%). Conclusion: The major constituents of yeast extract were Tyrosol (37.08%) and Phenylethyl Alcohol (26.75%). This study confirms that S. boulardii extract did not show any fungicidal and inhibitory effect against C. albicans isolates.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کاندیدا آلبیکنس, ترکیب شیمیایی, ساکارومایسس بولاردی
نویسندگان مقاله
رضا محمدصالحی |
گروه میکروبیولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
منصور بیات |
گروه میکروبیولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
پرویز اولیاء |
مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سیدلطیف موسوی |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سیدجمال هاشمی |
دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1822_7fcd4a8dc1a637a645e9c2bf9fbe2439.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات