این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۹-۲۶
عنوان فارسی
سازگاری مقادیر سرمی آیریزین، پروفایل لیپیدی و مقاومت به انسولین به یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی سرگل زعفران و نیز ماندگاری پس از آن در زنان چاق دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: بهمنظور مطالعه نقش مفید فعالیت هوازی و مصرف خوراکی گیاه زعفران که دارای خواص بیولوژیکی متنوع است. سازگاری مقادیر سرمی آیریزین، پروفایل لیپیدی و مقاومت به انسولین، به یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی سرگل زعفران و نیز ماندگاری پس از آن در زنان چاق دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: 48 زن چاق دیابتی نوع 2 بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی (تمرین+زعفران، تمرین+دارونما، زعفران، دارونما) تقسیم شدند. گروه تمرین+زعفران و تمرین+دارونما به مدت 8 هفته (سه جلسه در هفته، تمرین هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه) انجام دادند. دوز روزانه 400 میلیگرم پودر سرگل زعفران (یکبار در روز) به مدت دو ماه استفاده شد. دارونما، محتوی 400 میلیگرم آرد گندم بود. در ادامه متغیرهای آیریزین، پروفایل لیپیدی و HOMA-IR موردبررسی قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد، در مرحله پسآزمون در متغیر TC، TG، LDL-C، HOMA-IR و درصد چربی بدن (کاهش، در گروههای دریافتکننده مداخله و تغییر غیر معنیدار در گروه دارونما)، HDL-C و آیریزین (افزایش، در گروههای دریافتکننده مداخله و تغییر غیر معنیدار در گروه دارونما)، بین گروه، تمرین+زعفران، با تمرین+دارونما، تمرین+زعفران، با زعفران، تمرین+زعفران، با دارونما، تمرین+دارونما، با دارونما، زعفران، با گروه دارونما، اختلاف معنیدار بود (05/0P<). همچنین در متغیر وزن و BMI، بین گروه تمرین+زعفران (کاهش)، با دارونما، تمرین+دارونما (کاهش)، با دارونما و زعفران (کاهش)، با گروه دارونما (افزایش غیر معنیدار)، اختلاف معنیدار بود (05/0P<). نتیجه گیری: هشت هفته تمرین هوازی و مصرف زعفران بهتنهایی بر شاخصهای مرتبط با بیماری دیابت نوع 2 اثر معنیداری دارد. باوجود این مصرف خوراکی زعفران همراه با تمرین هوازی دارای اثرات بیشتری بر کنترل این شاخصها میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنان چاق دیابت نوع 2، ورزش هوازی، زعفران، آیریزین، پروفایل لیپیدی،
عنوان انگلیسی
The adaptability of serum irisin, lipid profile, and insulin resistance to an aerobic exercise and the consumption of saffron and its sustainability in type 2 diabetic women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: In order to study the beneficial role of aerobic activities and consumption of saffron which has various biological properties, the adaptability of serum irisin, lipid profiles and insulin resistance to an aerobic training and consumption of saffron sprouts as well as its sustainability in type 2 diabetic obese women was closely examined. Materials and Methods: Forty-eight type 2 diabetic obese women were randomly divided into four equal groups (saffron + training, training + placebo, saffron, placebo). The saffron group + training and training + placebo groups did aerobic training with an intensity of 60-75% of maximal heart rate for 8 weeks (three sessions per week). A daily dose of 400 mg of saffron sprout powder (once a day) was used for two months. The placebo contained 400 mg of wheat flour. Then, the variables of irisin, lipid profiles, and HOMA-IR were investigated. Results: The results of this study showed that there were significant differences between training + saffron group and training + placebo, training + saffron and saffron, training + saffron and placebo, training + placebo and placebo, and saffron and placebo (P< 0.05) in the post-test regarding TC, TG, LDL-C, HOMA-IR, and body fat percent (a decrease in experimental group and non-significant changes in control group), HDL-C and irisin (an increase in experimental groups and non-significant changes in control group). In addition, there were significant differences between group training + saffron (decrease) and placebo, training + placebo (decrease) and placebo, and saffron (decrease) and placebo (no significant increase), (p< 0.05) with regard to weight and BMI variables. There were also significant differences between training + saffron (decrease) group and placebo (no significant decrease) (p< 0.0001) and training + placebo (decrease) and placebo (no significant decrease) (p< 0.01). Conclusion: Eight weeks of aerobic training and saffron consumption have a significant effect on the indices related to type 2 diabetes. It needs to be mentioned that the consumption of saffron along with aerobic exercise has more effects on controlling these indices.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
زنان چاق دیابت نوع 2, ورزش هوازی, زعفران, آیریزین, پروفایل لیپیدی
نویسندگان مقاله
علی رجبی |
گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
معرفت سیاه کوهیان |
گروه تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علی اکبرنژاد |
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1823_2b8dad26e178b2f6f5660dd84b76ee89.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات