این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانشور پزشکی، جلد ۲۵، شماره ۶، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی بررسی اثر ساکارومایسس سرویزیه بر حرکت، الاستاز و آلکالین پروتئاز در سودوموناس آئروجینوزا
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: براساس تعریف ارائه شده توسط WHO/FAO:''پروبیوتیک ها میکروارگانیسم‌های زنده ایی هستند که استفاده از میزان کافی آن اثرات سودمندی برای میزبان به ارمغان می‌آورد. ساکارومایسس سرویزیه اولین مخمر غیرپاتوژنی است که به عنوان پروبیوتیک برای انسان شناخته شد. سودوموناس آئروجینوزا یکی از پاتوژنهای مهم فرصت‌طلب است که مقاومت قابل توجهی به طیف وسیعی از مواد آنتی باکتریال دارد. این مطالعه اثر ساکارومایسس سرویزیه را بر تولید فاکتورهای بیماری‌زای سودوموناس آئروجینوزا (الاستاز، آلکالین پروتئاز و حرکت) ارزیابی می‌کند. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، از سویه‌ی بومی ساکارومایسس سرویزیه S3که خاصیت پروبیوتیکی آن در مطالعات قبلی به اثبات رسیده و از باکتری سودوموناس آئروجینوزا سویه‌ی PAO1 استفاده گردید. به منظور بررسی اثر (سوپرناتانت و لیزات) مخمر برسودوموناس آئروجینوزا از آزمایش‌های فنوتیپی (آزمایش تست الاستاز-آلکالین پروتئاز-حرکت) مناسب استفاده گردید. نتایج: عصاره ساکارومایسس سرویزیه (سوپرناتانت-لیزات) تخلیص شده از سویه بومی، دارای اثرات مهارکنندگی علیه سودوموناس آئروژینوزا است. سه فاکتور دخیل در بیماری‌زایی سودوموناس آئروجینوزا که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت (الاستاز- حرکت-آلکالین پروتئاز) همگی در بررسی‌های فنوتیپی تا حد قابل قبولی کنترل و مهار گردید. نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، ساکارومایسس سرویزیه دارای اثرات کاهنده علیه فاکتورهای بیماری‌زای سودوموناس آئروجینوزا است که با تحقیقات گسترده‌تر در این زمینه می‌توان به عنوان یک روش نوین و امیدبخش در درمان عفونت‌های حاصل از این باکتری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سودوموناس آئروجینوزا، ساکارومایسس سرویزیه، الاستاز، حرکت، آلکالین پروتئاز،

عنوان انگلیسی The effect of Saccharomyces cerevisiae on motility,elastase and alkaline protease in pseudomonas aeruginosa
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: According to definition of probiotics by WHO/FAO that is “Live microorganisms which, when present in sufficient amount, confer beneficial effects to the host”. Saccharomyces cerevisiae is the first non-pathogenic yeast which is known as a probiotic for humans that its helpful effects for humankind has been proved. Pseudomonas aeruginosa is one of the most significant opportunistic pathogen that has notably resistance to many antibacterial agents. This study evaluated the effect of Saccharomyces cerevisiae on the pathogenic factors of Pseudomonas aeruginosa such as elastase, alkaline protease, and motility. Materials and Methods: In this study, we used local strain of Saccharomyces cerevisiae, which has the probiotic property and Pseudomonas aeruginosa )PAO1 strain). In order to investigate the effect of Saccharomyces cerevisiae (supernatant-lysate) on Pseudomonas aeruginosa, appropriate phenotypic tests were used. Results: The extract of Saccharomyces cerevisiae from local strain has inhibitory effects against Pseudomonas aeruginosa. Three factors involved in Pseudomonas aeruginosa pathogenicity, which was studied in this research (elastase, alkaline protease, and motility), to the acceptable extent, controlled and inhibited. Conclusion: According to results of this study, Saccharomyces cerevisiae has reducing effects against Pseudomonas aeruginosa, which with more extensive research in this field, it can be used as a promising and innovative way to treat infection of this bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سودوموناس آئروجینوزا, ساکارومایسس سرویزیه, الاستاز, حرکت, آلکالین پروتئاز

نویسندگان مقاله زهرا دهقان زاده |
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

پرویز اولیاء |
مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

سید محمود امین مرعشی |
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

حوریه صادری |
مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

مریم مکاری |
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1814_f68db683faa9fbc753bbe72ccdd4d3b6.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات