این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۲۵، شماره ۵، صفحات ۵۵-۶۲
عنوان فارسی
اثر مخمر پروبیوتیکی ساکارومایسس سرویزیه بر تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: تولید بیوفیلم یک فاکتور بیماریزایی مهم در استافیلوکوکوس اورئوس است. اغلب عفونتهای مرتبط با بیوفیلم این باکتری به سختی با آنتیبیوتیکها درمان میشود. تا به حال مکانیسمهای زیادی برای عملکرد مخمرهای پروبیوتیکی در مقابل عفونتهای باکتریایی توضیح دادهشده اما مطالعات کمی در زمینه تأثیر آنها بر تشکیل بیوفیلم انجام شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس بود. مواد و روشها: از کشت ساکارومایسس سرویزیه عصاره سوپرناتانت و لیزات تهیه شد. پس از تعیین MIC، تأثیر عصارهها با سه غلظت µg/ml 512، 1024 و 2048 بر تشکیل بیوفیلم دوسویه استاندارد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213 (حساس به متی سیلین) و ATCC 33591 (مقاوم به متی سیلین) به روش میکروتیتر پلیت با سه بار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: هر دو عصاره سوپرناتانت و لیزات مخمر توانستند در تمامی غلظتها تشکیل بیوفیلم دوسویه حساس و مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس اورئوس را به طور معنیداری کاهش دهند (P< 0.001). درحالیکه هر دوسویه مورد مطالعه تولیدکننده بیوفیلم قوی بودند، غلظت µg/ml 2048 سوپرناتانت توانست تشکیل بیوفیلم آنها را به درجه متوسط کاهش دهد. همچنین لیزات به طور مؤثرتری موجب کاهش تشکیل بیوفیلم به درجه ضعیف شد. نتیجهگیری: در این مطالعه برای اولین بار اثر مطلوب مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر کاهش تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر میتوان به درمان عفونتهای ناشی از بیوفیلم این باکتری با استفاده از مخمرهای پروبیوتیکی امیدوار بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم، پروبیوتیک، ساکارومایسس سرویزیه،
عنوان انگلیسی
The effect of probiotic yeast Saccharomyces cerevisiae on Staphylococcus aureus biofilm formation
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Biofilm formation is an important virulence factor in Staphylococcus aureus. Most infections associated with biofilm of this bacterium are difficult to treat with antibiotics. As yet, a lot of mechanisms have been explained for probiotic yeast functions against bacterial infections, but few studies have been done on their effects on biofilm formation. The aim of this study was to evaluate the effect of Saccharomyces cerevisiae yeast on Staphylococcus aureus biofilm formation. Materials and Methods: Extract of supernatant and lysate was prepared from Saccharomyces cerevisiae culture. After determining the MIC, the effect of extracts at three concentrations of 2048, 1024 and 512 µg/ml was evaluated on biofilm formation of two standard strains of S. aureus, ATCC 29213 (methicillin-sensitive) and ATCC 33591 (methicillin-resistant) using the microtiter plate assay in three replications. Results: Both supernatant and lysate extract of yeast could significantly reduce the biofilm formation of both methicillin-sensitive and resistant strains of S. aureus at all concentrations. While both studied strains were strong biofilm producers, at the concentration of 2048 µg/ml, supernatant could reduce their biofilm formation to moderate level. Also, lysate reduced biofilm formation to weak level more effectively. Conclusion: In this study, the good effect of S. cerevisiae yeast on the reduction of S. aureus biofilm formation was observed for the first time. Doing more studies, it is expected to treat infections caused by biofilm of this bacterium with probiotic yeasts.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس, بیوفیلم, پروبیوتیک, ساکارومایسس سرویزیه
نویسندگان مقاله
نوید سعیدی |
گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
پرویز اولیا |
مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سیدمحمود امین مرعشی |
گروه میکروبشناسی و ایمنیشناسی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
حوریه صادری |
مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1812_f835890a7b70de1e92453c387221b966.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات