این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانشور پزشکی، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۴

عنوان فارسی بررسی مقایسه‌ای شمارش سویه‌های لاکتوباسیلوس در طول زمان ماندگاری در چند نمونه ماست پروبیوتیک صنعتی
چکیده فارسی مقاله  مقدمه و هدف: لاکتوباسیوس‌ها از میکروارگانیسم‌های اصلی ماست پروبیوتیک هستند که برای اثربخشی بالینی باید از نظر تعداد و میزان بقا در زمان ماندگاری ماست در حد مطلوب حفظ­شوند. هدف این مطالعه ارزیابی شمارش لاکتوباسیلوس‌ها در چند نمونه ماست پروبیوتیک از برندهای معمول لبنی در زمان ماندگاری بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی50 نمونه ماست پروبیوتیک (10 نمونه از 5 برند) تهیه و کدگذاری­شد. پس از کشت سطحی، کلونی‌های تمامی سویه‌های لاکتوباسیلوس در 2 نوبت (1: روز میانی و 2: روز پیش از پایان دوره ماندگاری) شمارش­شد و در نوبت دوم، pH نمونه‌ها نیز اندازه‌گیری­شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS آنالیزشد. نتایج: میانگین شمارش لاکتوباسیلوس­ها در 4 برند ارزیابی­شده در کشت نوبت 2 کمتر از نوبت 1 بود (002/0≤ p < /span>). ماکزیمم لاکتوباسیلوس شمارش­شده در تمامی نمونه‌ها کمتر از حداقل میزان توصیه­شده­بود (0001/0CFU/mL, p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماست، پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس، زمان ماندگاری،

عنوان انگلیسی A comparative study of total colony count of the lactobacilli strains during the shelf-life in some samples of commercial probiotic yoghurts
چکیده انگلیسی مقاله  Background and Objective: Lactobacilli are one of the major microorganisms in the probiotic yoghurt. The therapeutic potentials of these microorganisms are due to their variations and rates of survival during the shelf life of probiotic yoghurt. This study aimed to assess the total colony counts of lactobacillus strains in some examples of typical commercial probiotic yoghurt. Materials and Methods: In this cross-sectional survey, 50 samples of probiotic yoghurts (10 samples derived from 5 dairy brands) were collected and coded. The variations of all lactobacilli strains were counted after the preparation of surface cultures in 2 stages (1: Mid–day of shelf-life, and 2: 1 day before the expiration date of yoghurt) additionally, the pH of all samples was measured in the latter stage. Data were analyzed using the SPSS program. Results: The average lactobacilli colony count was lower in the second culture as compared to the first one in 4 out of 5 probiotic yoghurt brands (p≤ 0.002). Amongst all estimated samples, the highest number of colony counts was less than the minimum recommended dose (2.9×105 vs. 106, p < 0.0001). The mean pH of samples was significantly lower than the optimum pH at the end of the shelf life (p < 0.0001). Conclusion: Underrated total colony counts of lactobacilli strains during shelf life, and increased acidity of samples at the end of storage period would exacerbate the potential efficacy and clinical merits of evaluated commercial probiotic yoghurts. Implementing regular quality controls in accordance with national standardized protocols, as well as further extended research are warranted. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ماست, پروبیوتیک, لاکتوباسیلوس, زمان ماندگاری

نویسندگان مقاله احسان انصاریان |
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

مریم کاظمی |
گروه تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

محسن نعمتی |
گروه تغذیه، مراکز تحقیقات بیوشیمی تغذیه، سرطان و جراحی‌های آندوسکوپیک کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

افشین آخوندزاده بستی |
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

طناز موسوی |
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار


نشانی اینترنتی http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1580_f0a446cdc13c643e7e5260127cc55a22.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات