این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۲۲-۲۸

عنوان فارسی ارزیابی میزان قندهای حاصل از تجزیه پکتین و پروتئین‌های موثر در تجزیه پکتین توسط چند گونه قارچ Mucor
چکیده فارسی مقاله در این بررسی توانایی تجزیه پکتین در چند جدایه قارچ Mucor جداسازی شده از مناطق مختلف کشور ارزیابی گردید. بدین منظور از محیط کشت حاوی 50 سی سی محیط مینیمال با نیم درصد پکتین بعنوان تنها منبع کربن و همچنین نمک‌های معدنی مورد نیاز استفاده گردید. محیط کشت مورد نظر در سه تکرار با یک سی سی سوسپانسیون اسپور تلقیح و در 25 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. ارزیابی میزان قندهای ساده آزاد شده در محیط کشت 2 روز پس از تلقیح آغاز و هر 2 روز یکبار تا روز بیست و یکم ادامه یافت. میزان پروتئین‌های مترشحه در محیط با استفاده از معرف مربوطه و هر 2 روز یکبار انجام شد. نتیجه واکنش قندهای ساده با معرف مربوط توسط اسپکتروفتومتر در 525 نانومتر و در مورد میزان پروتئین در طول موج 575 نانومتر قرائت گردید. بین جدایه‌های مورد مطالعه در تولید قندهای ساده تفاوت معنی‌داری مشاهده گردید. بطوریکه جدایه Mucor hiemalis f.silvaticus بیشترین و جدایه Mucor circinelloides f.janssenii کمترین میزان تولید قندهای ساده را نشان دادند. در مورد میزان پروتئین‌های مترشحه در محیط جدایه‌های Mucor circinelloides f.lusitanicus و Mucor plumbeus به ترتیب بیشترین و کمترین میزان را نشان دادند. در جدایه‌های برتر نوسان میزان قندهای ساده در محیط تا روز پانزدهم افزایشی، تا روز نوزدهم کاهشی و سپس تا روز بیست و یکم تقریبا یکنواخت بود. در مورد میزان پروتئین‌های مترشحه این نوسان تا روز سیزدهم افزایشی، تا روز نوزدهم کاهشی و سپس ثابت بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Mucor، پکتین، اسپکتروفتومتر

عنوان انگلیسی A Study on Released Sugars From Pectin and Related Proteins By Several Mocur
چکیده انگلیسی مقاله The present study was aimed to screen the pectinase activity from some genera of Mocur in laboratory conditions. Pectin was used as the only carbon source in a minimal culture medium. Tow days after inoculation released proteins and sugars were assayed with related reagents and repeated each 2 days up to 21th day. Statistical analysis showed significant variation in released sugars and released proteins among tested genera. Mucor hiemalis silvaticus had highest and Mucor circinelloides janssenii had lowest sugar levels. Also Mucor circinelloides f. lusitanicus had highest and Mucor plumbeus had lowest protein levels. Glucose and protein levels for superior Species have increased until 15 and 13 days, respectively for glucose and protein after inoculation, then decreased until 25th day, but had no variation until 30th day. These results showed that isolates belong to the same forms had no significance difference in pectinase activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدحسن ملکی |


غلامعلی رنجبر |


محمدعلی تاجیک | mohammad ali


احمد اصغرزاده |


ابوالفضل لطفی |



نشانی اینترنتی http://jcb.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-63&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1462/article-1462-249291.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اصلاح نباتات
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات