این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۱۹، شماره ۶، صفحات ۶۱-۶۸
عنوان فارسی
عادات غذایی در زنان دارای اضافه وزن و چاق سنین باروری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: ارتباط چاقی مادران با نتایج حاصل از بارداری در مطالعات نشاندادهشدهاست. عادات و الگوی مصرف مواد غذایی ممکن است نقشی مهم در ایجاد اضافه وزن و چاقی داشتهباشند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف و رفتارهای تغذیهای با چاقی و اضافه وزن در زنان سنین باروری انجامشد. مواد و روش کار : 154 نفر از زنان با BMI بالاتر از kg/m225 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و دادهها با استفاده از پرسشنامههای FFQ، الگوی مصرف و عادات غذایی جمعآوریشدند. ترکیب بدن با استفاده از دستگاه بیوالکتریک امپدانس اندازهگیری و اطلاعات با استفاده از نرمافزار SPSS16 تجزیهوتحلیلشد. یافتهها: میانگین سن، وزن وBMI افراد مورد مطالعه، بهترتیب 4/7±8/37 سال، kg9/9±8/76 وkg/m2 7/3±6/31 بود. 3/27 درصد از این افراد WHR بیشتر و مساوی 85/0 داشتند وPBF 6/26 درصد آنها بیشتر و مساوی 40 درصد بود. با توجه به پرسشنامه عادات غذایی 6/76 درصد از افراد شرکتکننده امتیاز لازم را برای مصرف صحیح مواد غذایی کسبنکردند. ارتباط معنیداری میان مصرف مواد غذایی و BMI و درصد چربی بدن مشاهدهشد(05/0>P < /span>). نتیجهگیری : نتایج حاصل از این مطالعه نشانداد که الگوی مصرف مواد غذایی همراه با کاهش فعالیت بدنی از عوامل مهم افزایش وزن و چاقی در زنان مورد مطالعه بود. افزایش دانش وآگاهیهای تغذیهای همراه با ورزش میتوانند در مبارزه با اضافه وزن و چاقی در کشورهای در حال توسعه مؤثر باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عادات غذایی، اضافه وزن، چاقی، سنین باروری،
عنوان انگلیسی
Dietary habits of overweight and obese women at reproductive age
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Maternal obesity has been associated with pregnancy outcome. Dietary pattern and food consumption may play an important role in overweight and obese individuals. The objective of this study was to determine the relationship between dietary habits and obesity in women at reproductive aged in Kermanshah. Materials and Methods: In this research study, 154 overweight and obese women (BMI>25 kg/m2) were recruited using convenient sampling method. FFQ and dietary habit questionnaires were used for dietary data collection. Body composition was assessed using bioelectric impedance (Plusavis 333) and data was analysed by SPSS16. Results: The mean age, weight and BMI were 37.8+7.4 years, 76.8+9.9 kg and 31.6+3.7 kg/m2, respectively. In addition, 27% of participants had WHR and percentage of body fat (PBF) more than maximum cut-offs for women (0.85 and 40%, respectively). The results showed that 76.6% of subjects had non-healthy eating dietary habits. There was significant relationship between the amount of food consumption and BMI and PBF (p < 0.05). Conclusion: Our findings suggest that changing food consumption patterns, coupled with decreasing physical activity, directly contribute to overweight and obesity. Nutrition awareness and education campaigns, combined with exercise, seem to be most promising to combat the obesity pandemic in developing countries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عادات غذایی, اضافه وزن, چاقی, سنین باروری
نویسندگان مقاله
بهروز حمزه |
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
ندا ایزدی |
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
یحیی پاسدار |
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
پریسا نیازی |
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1503_a642744dc42f826636265644678e2480.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات