این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانشور پزشکی، جلد ۱۹، شماره ۶، صفحات ۶۱-۶۸

عنوان فارسی عادات غذایی در زنان دارای اضافه وزن و چاق سنین باروری
چکیده فارسی مقاله  مقدمه و هدف: ارتباط چاقی مادران با نتایج حاصل از بارداری در مطالعات نشان­داده­شده­است. عادات و الگوی مصرف مواد غذایی ممکن است نقشی مهم در ایجاد اضافه وزن و چاقی داشته­باشند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف و رفتارهای تغذیه­ای با چاقی و اضافه وزن در زنان سنین باروری انجام­شد. مواد و روش کار : 154 نفر از زنان با BMI بالاتر از kg/m225 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و داده­ها با استفاده از پرسش­نامه­های FFQ، الگوی مصرف و عادات غذایی جمع­آوری­شدند. ترکیب بدن با استفاده از دستگاه بیوالکتریک امپدانس اندازه­گیری و اطلاعات با استفاده از نرم­افزار SPSS16 تجزیه­و­تحلیل­شد. یافته­ها: میانگین سن، وزن وBMI افراد مورد مطالعه، به­ترتیب 4/7±8/37 سال، kg9/9±8/76 وkg/m2 7/3±6/31 بود. 3/27 درصد از این افراد WHR بیشتر و مساوی 85/0 داشتند وPBF 6/26 درصد آنها بیشتر و مساوی 40 درصد بود. با توجه به پرسش­نامه عادات غذایی 6/76 درصد از افراد شرکت­کننده امتیاز لازم را برای مصرف صحیح مواد غذایی کسب­نکردند. ارتباط معنی­داری میان مصرف مواد غذایی و BMI و درصد چربی بدن مشاهده­شد(05/0>P < /span>). نتیجه­گیری : نتایج حاصل از این مطالعه نشان­داد که الگوی مصرف مواد غذایی همراه با کاهش فعالیت بدنی از عوامل مهم افزایش وزن و چاقی در زنان مورد مطالعه بود. افزایش دانش وآگاهی­های تغذیه­ای همراه با ورزش می­توانند در مبارزه با اضافه وزن و چاقی در کشورهای در حال توسعه مؤثر باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عادات غذایی، اضافه وزن، چاقی، سنین باروری،

عنوان انگلیسی Dietary habits of overweight and obese women at reproductive age
چکیده انگلیسی مقاله  Background and Objective: Maternal obesity has been associated with pregnancy outcome. Dietary pattern and food consumption may play an important role in overweight and obese individuals. The objective of this study was to determine the relationship between dietary habits and obesity in women at reproductive aged in Kermanshah. Materials and Methods: In this research study, 154 overweight and obese women (BMI>25 kg/m2) were recruited using convenient sampling method. FFQ and dietary habit questionnaires were used for dietary data collection. Body composition was assessed using bioelectric impedance (Plusavis 333) and data was analysed by SPSS16. Results: The mean age, weight and BMI were 37.8+7.4 years, 76.8+9.9 kg and 31.6+3.7 kg/m2, respectively. In addition, 27% of participants had WHR and percentage of body fat (PBF) more than maximum cut-offs for women (0.85 and 40%, respectively). The results showed that 76.6% of subjects had non-healthy eating dietary habits. There was significant relationship between the amount of food consumption and BMI and PBF (p < 0.05). Conclusion: Our findings suggest that changing food consumption patterns, coupled with decreasing physical activity, directly contribute to overweight and obesity. Nutrition awareness and education campaigns, combined with exercise, seem to be most promising to combat the obesity pandemic in developing countries. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله عادات غذایی, اضافه وزن, چاقی, سنین باروری

نویسندگان مقاله بهروز حمزه |
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

ندا ایزدی |
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

یحیی پاسدار |
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

پریسا نیازی |
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه


نشانی اینترنتی http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1503_a642744dc42f826636265644678e2480.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات