این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۴۳-۵۲
عنوان فارسی
اثر تمرین استقامتی با و بدون مصرف عصاره مگنولیا بر سطوح استراحتی نسفاتین-۱، گلیکوژن و TAC کبدی در موشهای صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: نسفاتین-1، پپتیدی 82 اسید آمینهای است که بهتازگی در مغز کشفشده، از پروتئین نوکلئوبایندین-2 (NUCB2) که بهوفور در پستانداران وجوددارد، مشتق میشود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر یک دوره تمرین استقامتی با و بدون مصرف عصاره مگنولیا بر سطوح نسفاتین-1، گلیکوژن و ظرفیت اکسایشی تام (TAC) کبدی موشهای صحرایی است. مواد و روشها: 28 سر، موش صحرایی نر (6-8 هفتهای و 128-154 گرم) بهطور تصادفی به چهار گروه کنترل سالین، کنترل مگنولیا، تمرین سالین و تمرین مگنولیا تقسیمشدند. گروههای تمرینی به مدت 6 هفته (5 روز در هفته، به مدت 60 دقیقه و سرعت 25 متر در دقیقه ) به تمرین پرداختند. عصاره مگنولیا به مدت 4 هفته از طریق گاواژ به آزمودنیها خوراندهشد. 72 ساعت پساز آخرین جلسه تمرینی و پساز 4 ساعت ناشتایی، موشها بیهوششده، بافتبرداری انجامشد.نتایج: مقدار نسفاتین-1 کبدی گروه تمرین-مگنولیا نسبتبه تمرین-سالین بالاتر بود که البته با افزایش معنیدار گلیکوژن کبدی گروه تمرین-مگنولیا در مقایسه با گروههای کنترل–مگنولیا و تمرین-سالین همراه بود؛ غلظت TAC کبدی نیز در گروه مگنولیا-تمرین نسبتبه سایر گروهها بالاتر بود.نتیجهگیری: همبستگی مثبت و معنیدار میان گلیکوژن و نسفاتین-1 کبدی از تأثیر احتمالی تغییرهای گلیکوژن کبدی بر غلظت نسفاتین-1 کبدی و نقش احتمالی آن در هموستاز انرژی حکایتدارد. مکملسازی عصاره مگنولیا همراه با تمرین استقامتی میتواند ظرفیت آنتیاکسیدانی را بهبودبخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نسفاتین-1، تعادل انرژی، تمرین استقامتی، عصاره مگنولیا،
عنوان انگلیسی
Effect of endurance training with and without Magnolia officinalis extract on resting level of liver nesfatin-1, glycogen and TAC in male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Nesfatin-1 is a 82-amino acid peptide recently discovered in the brain which is derived from nucleobindin2 (NUCB), a protein that is highly conserved across mammalian species. The purpose of the present study was to investigate the effect of endurance training with and without Magnolia officinalis extract on resting level of liver nesfatin-1, glycogen and TAC in male rats. Materials and Methods: Twenty eight adult male Wistar rats (6–8 weeks old, 128–154 g) were used for this study. Animals were randomly divided into four groups including: saline-control, magnolia-control, saline-training and magnolia-training. The training group was exercised for 6 weeks (at 25 m/min, 0% grade, for 60 min/day, 5 days/week). The extract was orally administered for 4 weeks. Rats were sacrificed 72 h after the last session of exercise under a 4-h fasting. Results: Liver nesfatin-1 concentration was significantly higher in magnolia-training group when compared with the saline-training group and this increase was accompanied by a significantly higher liver of glycogen content in magnolia-training group when compared with magnolia-control and saline-training groups. Liver TAC concentration in the magnolia-training group was also significantly higher than the other groups. Conclusion: There was a significant and positive correlation between liver glycogen and nesfatin-1, indicating an effect of liver glycogen changes on liver nesfatin-1 concentration and a possible role of nesfatin-1 in energy homeostasis and Magnolia officinalis extract supplementation with endurance training can improve liver antioxidant capacity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نسفاتین-1, تعادل انرژی, تمرین استقامتی, عصاره مگنولیا
نویسندگان مقاله
عباس قنبرینیاکی |
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران
معصومه باقرسلیمی |
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران
رزیتا فتحی |
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران
بهاره تجنجاری |
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران
زهرا رئوف |
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران
ولیا... تقیپور |
دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1457_405c70ead617e5f72e30d4d0cf901f72.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات