این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۲۹-۳۶
عنوان فارسی
کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: استفاده از گیاهان به عنوان آنتیاکسیدان در فراوریهای غذایی، امیدی برای جایگزینی آنتیاکسیدانهای سنتتیک است. درباره خواص بیولوژیک اسانس مرزه سهند تاکنون مطالعه و بررسی نشدهاست. مواد و روشها: فعالیت کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی نیتریک اکساید و سمیبودن سلولی اسانس های مرزه سهند و مرزه تجاری بررسی و مقایسه گردید. نتایج: واکنش کلاتینگ وابسته به دوز و با IC50 برابر 750 و 190 میکروگرم به ترتیب در اسانس مرزه سهند و مرزه تجاری بود. قدرت رادیکالزدایی نیتریک اکساید با IC50 برابر 6 و 195 میکروگرم اسانس به ترتیب در مرزه سهند و مرزه تجاری تعیینشد. فنل کل اسانسهای بالا به ترتیب معادل 53/8±5/170 و24/2±83/23 میکروگرم گالیک اسید در هر میلیگرم نمونه تعیینشد. سمیت سلولی اسانس مرزه سهند و مرزه تجاری بر سلولهای طبیعی انسان به صورت 50 درصد غلظت ممانعت (IC50) بهترتیب μg 66/253 و μg 1490 و این سمیت در خصوص سلولهای سرطانی بهترتیب μg 19/0 و μg 09/1 بود. نتیجهگیری: نتایج نشاندهنده ارزش غذایی اینگونه گیاهان در پیشگیری از تشکیل محصولهای سمی نیتروژن واکنشگر بوده، مرزه میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان خوب مستقیم NO و O2− را بزداید. با توجه با خاصیت کشندگی سلولهای سرطانی اسانس با مقادیر کم اسانس می توان نتیجهگرفت که در مبارزه با سلولهای سرطانی، اسانس مرزه بر به سلولهای طبیعی آسیبینمیرساند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، رادیکالزدایی نیتریک اکساید، کلاتینگ، روغنهای اسانسی، مرزه،
عنوان انگلیسی
Ferrous ion chelating, nitric oxide radical scavenging and cytotoxicity of Satureja sahendica Bornm. essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Utilization of plants as antioxidants in food processing is a hope for substitution of synthetic antioxidants. Biological properties of Saturejasahendica Bornm. essential oils have not been studied yet. Materials and Methods: Ferrous ion chelating, nitric oxide radical scavenging and cytotoxicity of S. sahendica and commercial Satureja essential oils were studied. Results: Chelating reaction was dose dependent with an IC50 of 750 and 190 µg in S sahendica and the commercial oils respectively. S.sahendica oil with 39.5 fold flavonoid content exhibited nitric oxide radical scavenging with an IC50 of 6 and 195 µg in S sahendica and the commercial oils respectively. The total phenolics of Satureja sahendica and the commercial Satureja were 170.5 ± 8.53 and 23.83 ± 2.24 µg Gallic acid equivalent per mg sample. The concentrations from S. sahendica and commercial satureja oils required to exert 50% fatal effect (IC50) on healthy human normal lymphocytes and Hela cells were 253.66, 1490, 0.19, and 1.09 µg respectively. Conclusion: The results indicate nutritional value of these plants in preventing formation of toxic reactive oxygen species and that Satureja, as a good antioxidant, can directly scavenge NO and O2−. With a view to cancerous cells killing properties of the oils at their lower concentrations, one may conclude applicability of these oils in combating cancerous cells without having a adverse effect on normal healthy cells.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتیاکسیدان, رادیکالزدایی نیتریک اکساید, کلاتینگ, روغنهای اسانسی, مرزه
نویسندگان مقاله
Mehdi Dadashpour |
, Iraj Rasooli |
Mohammad Bagher Rezaei |
Fatemeh Sefidkon |
Massoud Taghizadeh |
Shakiba Darvish Alipour Astaneh |
نشانی اینترنتی
http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1445_9edeb7986c7e2c6bcc54d6f2651b1b4b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات