این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانشور پزشکی، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۲۱-۲۸

عنوان فارسی اثر کاروتنوئید‌‌های محلول در آب زعفران بر پاسخ ایمنی سلولی در موش BALB/c
چکیده فارسی مقاله مقدمه: زعفران در طب سنتی برای درمان بیماری ‎‎ های مختلف، از جمله سرطان و بیماری ‎‎ های عفونی مورد استفاده قرار می‌گرفته ‎‎ است. در حال حاضر، فعالیت ضدتوموری، سیتوتوکسیک، ضد جهش ‎‎ زایی و آنتی‌‌‌اکسیدان متابولیت‌‌های مؤثر کلاله زعفران به ‎‎ ویژه کاروتنوئیدهای آن (کروسین و کروستین) نشان داده شده ‎‎ است. هدف: با توجه به ارزش غدایی زعفران و اهمیت شناخت دقیق سازوکار‌‌های اثر آن، در این مطالعه اثر کاروتنوئید‌‌های محلول در آب کلاله این گیاه دارویی بر پاسخ ایمنی سلولی در موش Balb/c مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: کلاله‌های زعفران در فصل گلدهی تهیه و در فضای فاقد رطوبت خشک گردیدند. ابتدا کلاله‌ها با استفاده از اتر نفت و دی اتیل اتر در یک دستگاه سوکسله و در تاریکی برای حذف کاروتنوئید‌‌های غیر گلیکوزیدی، لیپیدها، ترکیبات معطر و پیکروکروسین عصاره ‎‎ گیری شدند و سپس در یک لوله درپوش ‎‎ دار محتوی 10 میلی ‎ لیتر آب مقطر به مدت 20 دقیقه در حمام آب جوش برای جداسازی کاروتنوئید‌‌های محلول در آب استخراج شدند. برای جداسازی بافت ‎‎ های گیاهی باقیمانده، عصاره در g 3000 و در دمای ºC10 به مدت 20 دقیقه سانتریفوژ شد. به 6 گروه 4 تایی موش Balb/c دوزهای مختلف از عصاره تزریق گردید. پاسخ ایمنی سلولی با آزمون ازدیاد حساسیت تأخیری و اندازه‌‌گیری فعالیت حیاتی سلول ‎‎ ها به روش MTT انجام گردید. نتایج: تجویز مقادیر mg/kg 20 و10 از عصاره حاوی کاروتنوئید‌‌های محلول در آب زعفران، بدون حضور میتوژن و مقدار mg/kg 20 از عصاره در حضور میتوژن موجب کاهش معنی‌داری در فعالیت حیاتی سلول ‎‎ ها شدند. دوزهای مختلف به کار رفته در این مطالعه تاثیر معنی‌داری بر پاسخ DTH نداشتند. بحث: نتایج این مطالعه نشان داد که کاروتنوئید‌‌های محلول در آب کلاله‌های زعفران به صورت وابسته به دوز باعث کاهش پاسخ ایمنی سلولی می‌‌گردند. انجام مطالعات بیش‌تر با دوزهای مختلف و بررسی سایر سازوکار‌‌های ایمنی پیشنهاد می‌‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زعفران، کاروتنوئیدها، ایمنی سلولی، ازدیاد حساسیت تأخیری، فعالیت حیاتی سلول،

عنوان انگلیسی The Effect of Water Soluble Carotenoids of Saffron on Cell-Mediated Immunity in BALB/c Mice
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Saffron (thread-like reddish colored stigmas of Crocus sativus L. flowers) was used in traditional medicine for cancers and infectious diseases. Recently, anti-tumor, cytotoxic, anti-mutagenesis and antioxidant activities of saffron metabolites, especially its carotenoids (crocins and crocetin), have been reported. Objective: Since the saffron is used as a spice for food flavoring and coloring and it is also used as a traditional herbal drug, in this study the effect of saffron water soluble carotenoids was assessed on cell mediated immune response in a BALB/c mice model. Materials & Methods: Crocus sativus L. stigmas were collected during flowering season and air dried at 25 ° C in the dark. First, dried stigmas (100 mg) were successively and exhaustively extracted with light petroleum and diethyl ether in a Soxhlet extractor in the dark to remove non-glycosidic carotenoids, lipids, picrocrocin and odor compounds. Then, for separation of water soluble carotenoids, stigma sample was extracted with distilled water in a 10-mL ground-glass stopper tube in a boiling water bath for 20 min. Then, the suspension was centrifuged at 3000 x g and at 10 ° C for 20 min to separate the vegetable tissue residue. The different doses of extract were injected to six groups of four BALB/c mice. The delayed-type hypersensivity (DTH) response and cell viability (MTT test) were performed to determine cell mediated immunity. Results: Splenocytes that were extracted from treated mice with 10 or 20 mg/kg of water soluble carotenoids of saffron have shown a significant (p < 0.05) decrease in cellular viability at the absence of mitogene stimulation in vitro, and a significant decrease was observed in splenocytes cellular viability of mice that have been treated with 20 mg/kg of water soluble carotenoids in the presence of mitogene. In this study, all used doses did not have any significant effect on DTH response (p < 0.05). Conclusion: Results of the present study showed that water soluble carotenoids of saffron have a dose-dependent effect on cell mediated immune response. Further studies on other mechanisms such as cytokine patterns are needed for exact evaluation of immunomodulatory effects of saffron carotenoids.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله زعفران, کاروتنوئیدها, ایمنی سلولی, ازدیاد حساسیت تأخیری, فعالیت حیاتی سلول

نویسندگان مقاله دکتر طیبه رجبیان |


دکتر طوبی غضنفری |


فریده دانیالی |



نشانی اینترنتی http://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_1392_1778da2b3964e436541cd9dff481d928.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات