این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علوم اعصاب شفای خاتم، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی اثرات حفاظتی عصاره آلبالو بر روی سطح مالون‌دی‌آلدئید، فعالیت کاتالاز و حجم ادم ناشی از انسداد شریان میانی مغز در مدل سکته مغزی موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آسیب نورونی ناشی از سکته مغزی علت اصلی ناتوانی شدید در درازمدت است. تولید داروهای ایده‎ال در درمان سکته مغزی همچنان مشکلی اساسی است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی برخی اثرات حفاظتی عصاره آلبالو بر استرس اکسیداتیو و حجم ادم ناشی از سکته مغزی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار شامل 2 گروه کنترل سالین، 2 گروه شم، 2 گروه سکته درمان‌نشده و گروه‌های سکته دریافت‌کننده دوزهای 175، 200 و 225 میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز عصاره آلبالو استفاده شد. پس از 30 روز تیمار خوراکی عصاره، حیوانات به مدت یک ساعت در معرض انسداد شریان مغز میانی قرار می‌گرفتند. بعد از 24 ساعت از برقراری جریان خون مجدد، سطح مالون‌دی‌آلدئید، فعالیت کاتالاز و حجم ادم نواحی کورتکس و ساب‌کورتکس بررسی شد. یافته‌ها: عصاره آلبالو در دوزهای 175 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم، به طور معنی‌داری سطح مالون‌دی‌آلدئید و حجم ادم در کورتکس و ساب‌کورتکس را کاهش داد. این عصاره در دوز 225 میلی‌گرم بر کیلوگرم به طور معنی‌داری سطح مالون‌دی‌آلدئید در کورتکس و ساب‌کورتکس را کاهش داد و به طور معنی‎داری حجم ادم در کورتکس را کاهش داد. علاوه بر این عصاره آلبالو در دوز 175 میلی‌گرم بر کیلوگرم فعالیت کاتالاز در هر دو ناحیه کورتکس و ساب‌کورتکس را افزایش داد. نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که استفاده خوراکی از عصاره آلبالو به شکل وابسته دوز، دارای اثرات حفاظتی در برابر استرس اکسیداتیو و حجم ادم ناشی از انسداد شریان مغزی میانی در مدل سکته مغزی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سکته مغزی، کاتالاز، مالون‌دی‌آلدئید

عنوان انگلیسی Protective Effects of Cherry Extract on Malondialdehyde Levels, Catalase Activity, and Edema Induced by Middle Cerebral Artery Occlusion in a Rat Stroke Model
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The neurological damage caused by stroke is a leading cause of severe long-term disability. The production of ideal drugs in the treatment of stroke is still a major problem. The aim of the present study was to investigate some protective effects of cherry extract against oxidative stress and edema volume caused by stroke. Materials and Methods: In this experimental study, male Wistar rats were used; including 2 control groups of saline, 2 sham groups, 2 non-treated stroke groups, and stroke groups received cherry extract at doses of 175, 200, and 225 mg/kg/day. After 30 days of oral gavage of the extract, the animals were exposed to middle cerebral artery occlusion for one hour. After 24 hours of reperfusion, the malondialdehyde level, catalase activity, and edema volume of the cortex and the sub-cortical tissue were investigated. Results: Cherry extract at doses of 175 and 200 mg/kg significantly decreased the level of malondialdehyde and edema volume in the cortex and subcortex. This extract at a dose of 225 mg/kg significantly reduced the level of malondialdehyde in the cortex and sub-cortical tissue and significantly decreased the volume of edema in the cortex. Besides, cherry extract at 175 mg/kg increased catalase activity in both cortical and subcortical regions. Conclusion: The study showed that oral administration of the cherry extract exerts neuroprotective effects against oxidative stress and the edema formation resulted from middle cerebral artery occlusion stroke model in a dose-dependent manner.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Stroke, Catalase, Malondialdehyde

نویسندگان مقاله فیروزه علویان | Firoozeh Alavian
Faculty of Basic Sciences, Farhangian University, Tehran, Iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

کیمیا علویان | Kimia Alavian
Department of Nursing and Midwifery, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
گروه پرستاری و مامائی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

سعیده قیاسوند | Saeedeh Ghiasvand
Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Malayer University, Malayer, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

لیلا رضاییان | Leila Rezaeian
Faculty of Basic Sciences, Farhangian University, Shiraz, Iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://shefayekhatam.ir/browse.php?a_code=A-10-24-1414&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تحقیقات پایه در علوم اعصاب
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات