این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۵۴۵-۵۵۵
عنوان فارسی
تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و بررسی تأثیر آن بر پروفایل لیپیدی در موش سوری نر
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: امروزه کاروتنوئیدها بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدتوموری، همچنین کاربرد آنها بهعنوان رنگهای غذایی طبیعی موردتوجه هستند. در این تحقیق تولید بیوتکنولوژی کاروتنوئید توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا و تأثیر آن بر پروفایل لیپیدی موش سوری نر بررسی شد. مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی، کاروتنوئید با استفاده از روش دیویس از مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا، استخراج شد. 24 موش سوری نر بهطور تصادفی در 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. دو گروه تیمار، mg/kg 32 و 16 کاروتنوئید را بهصورت صفاقی دریافت کردند. یک گروه mg/kg 400 پودر مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا را بهصورت گاواژ دریافت کرد. گروه شاهد 5 /0میلیلیتر سرم فیزیولوژی بهصورت درون صفاقی دریافت کرد. سپس خونگیری انجام و پروفایل لیپیدی از نظر تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL بررسی شد. نتایج با استفاده از نسخه 21 نرمافزار SPSS آنالیز شدند و مقایسهها توسط آنالیز واریانس یکطرفه و کراسکال والیس انجام شد. یافتهها: در گروه تیمار با mg/kg 32 کاروتنوئید در مقایسه با گروه گاواژ و شاهد، کمترین غلظت سرمی تریگلیسرید و VLDL مشاهده شد. میانگین غلظت سرمی کلسترول و HDL تفاوت معناداری در گروهها نشان نداد. بیشترین میانگین غلظت سرمی LDL در گروه گاواژ بود. نتیجهگیری: با توجه به نتایج این تحقیق، کاروتنوئید رودوتورولا موسیلاژینوزا موجب کاهش غلظت سرمی تریگلیسرید و VLDL شده است. لذا به نظر میرسد امکان استفاده از آن بهعنوان مکمل در جیره غذایی مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رودوتورولا موسلاژینوزا، کاروتنوئید، موش لیپوپروتئینها،
عنوان انگلیسی
Biotechnological Carotenoid Production by Rhodotorula mucilaginosa and Study of Its Effect on Lipid Profile in Male Mice
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Today, carotenoids draw attention because of their antioxidant and antitumor properties and also usage as natural food colors. In this study, the biotechnological production of carotenoid by the yeast Rhodoturola musilaginosa and its effect on the lipid profile of male mouse were investigated. Materials and Methods: In this semi-experimental study, carotenoids were extracted from R. mucilaginosa using the Davis method. Twenty four male mice were randomly divided into four groups of six each. Two treatment groups received 16 and 32 mg/kg carotenoid peritoneally. One group received 400 mg/kg R. mucilaginosa powder by gavage. Control group received 0.5 ml physiological serum intraperitoneally. Blood samples were then collected and lipid profile was studied for triglyceride, cholesterol, LDL and HDL. The results were analyzed by SPSS 21 and comparisons were conducted using one-way ANOVA and Kruskal-Wallis test. Results: The lowest serum concentrations of triglyceride and VLDL were observed in the group given 32 mg/kg carotenoid compared to the gavage and control groups. Mean serum cholesterol and HDL concentrations in the groups were not significantly different. The highest mean LDL concentration was observed in the gavage group. Conclusion: According to the results of this study, R. muscilaginosa carotenoid decreased serum concentrations of triglyceride, VLDL and cholesterol. Therefore, it seems that the possibility of using it as a dietary supplement be helpful.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
رودوتورولا موسلاژینوزا, کاروتنوئید, موش لیپوپروتئینها
نویسندگان مقاله
فاطمه کریمیان |
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
محبوبه مدنی |
دانشیار گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
نوشین نقش |
دانشیار گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jsums.sinaweb.net/article_1436_09173c5320e66e78cfd3fc284c781209.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات