این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۳۶۳-۳۷۲
عنوان فارسی
بررسی اثربخشی مکمل چای سبز در مقایسه با مکملهای فیبر، کافئین و الکارنیتین بر کاهش وزن در افراد چاق (یک متاآنالیز شبکهای)
چکیده فارسی مقاله
زمینه تاکنون مطالعهای، میزان اثربخشی جامع مکمل چای سبز را نسبت به فیبر، کافئین و الکارنیتین بر کاهش وزن افراد چاق تعیین نکرده است. بنابراین هدف از این مطالعه، ارزیابی جامع مکمل چای، فیبر، کافئین و الکارنیتین بر کاهش وزن در افراد چاق میباشد. روش کار پایگاههای اطلاعاتی پابمد، اسکوپوس و کاکرن تا تاریخ آبانماه 1397 جستجو شد. از روش pairwise برای مقایسه اختلاف میانگین کاهش وزن داروها در دو روش مستقیم (مقایسه داروها با گروه کنترل) و غیرمستقیم (مقایسه داروها با یکدیگر) استفاده شد. یافتهها مطالعه حاضر که بر روی 73 مطالعه بالینی با جمعیت 3921 (2002 نفر گروه مداخله و 1919 گروه کنترل) نشان داد که مکمل کافئین (88/0- کیلوگرم، فاصله اطمینان 60/2- تا 84/0-) و بعد از آن مکمل ترکیبی کافئین با کاتچین (74/0- کیلوگرم، فاصله اطمینان 70/1- تا 21/0-)، چای (61/0- کیلوگرم، فاصله اطمینان 33/1- تا 11/0-)، فیبر(31/0- کیلوگرم، فاصله اطمینان 79/0- تا 17/0-)، به ترتیب بیشترین تأثیر را در کاهش وزن در مقایسه با گروه دارونما دارند، به هر حال مکمل کارنیتین، تأثیری بر کاهش وزن نداشت. نتیجهگیری مطالعه حاضر نشان داد که اثربخشی مکمل چای سبز در کاهش وزن در مقایسه با فیبر و کارنیتین، بیشتر و در مقایسه با کافئین و ترکیب کافئین با کاتچین، کمتر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چای سبز، فیبر، کافئین، ال کارنیتین و کاهش وزن،
عنوان انگلیسی
A Survey on Clinical Effectiveness of Green Tea Supplementation Compared to Fiber, Caffeine and L-carnitine Supplements on Weight Loss: a Network Meta-Analysis
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: No study compared the effectiveness of the green tea, fiber, caffeine and L-carnitine on weight loss in individuals. Therefore, the aim of this study was to evaluate the efficacy of green tea, fiber, caffeine and L-carnitine in clinical aspects of people. Materials and Methods: The databases of Pubmed, Scopus and Cochran were searched up to November 2018. The pairwise method was used to compare the difference between the mean weight loss of drugs in two direct methods (comparison of drugs with the control group) and non-direct (Compare medications together). Results: The present study performed on 73 clinical studies with a cumulative population of 3921, showed that caffeine (-0.88 kg; -2.60 to -0.84), caffeine + catechine (-0.74 kg; -1.70 to 0.21), green tea (-0.61 kg; -1.33 to -0.11), fiber (-0.31 kg; -0.79 to -0.17), respectively, had the most effect on weight loss compared with the placebo group. In addition, carnitine supplementation did not effect on weight loss. Conclusion: The present study indicated that green tea supplementation had a lower effect on weight loss compared with caffeine and caffeine+catechin, and had a greater effect on weight loss compared with fiber and carnitine.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
چای سبز, فیبر, کافئین, ال کارنیتین و کاهش وزن
نویسندگان مقاله
عمار صالحی |
کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
حامد کرد ورکانه |
مرکز پژوهش های دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران ، ایران.
محمدرضا امامی |
مرکز پژوهش های دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران ، ایران
مینا احمدزاده |
مرکز پژوهش های دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران ، ایران.
هانیه ایرانی |
کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jsums.sinaweb.net/article_1313_202aafa5a212760a21cede7284402ed5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات