این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۸
عنوان فارسی
دیدگاه اعضای هیات علمی در مورد مواد غذایی تراریخته: نقش میانجیگری یکپارچگی مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
امروزه، امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه با چالشهای جدیدی رو به رو است. پیشرفتهای علمی و کاربردهای زیستفناوری مانند محصولات تراریخته به دلیل تأثیر به سزای آنها در زمینه های کلیدی مانند تولید مواد غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است. اگر محصولات تراریخته، یک راه حل بالقوه برای چالشهای جهان باشد، شناختن و درک مسئولان از محورهای اصلی پاسخهای جامعه نسبت به نوآوریهای علمی و محصولات آنها بسیار حائز اهمیت است. این مقاله با بررسی پیش بینیهای مصرف محصولات تراریخته با میانجیگری، یکپارچگی مواد غذایی، سطح دانش را گسترش میدهد. جامعه مورد مطالعه شامل 681 عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در ایران بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 140 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برآورد شد. نتایج حاصل از استفاده از تجزیه و تحلیل مسیر، مناسب بودن متغیرهای وارد شده در مدل مفهومی را نشان داد (RMSEA = 0/068). قدرت توضیح متغیرها در مدل به ترتیب شامل نگرش به محصول تراریخته، نگرانیهای زیستمحیطی، اعتماد و هنجارهای اخلاقی است. نتایج این تحقیق میتواند در ارائه راه حلهای عملی در مسائل اجتماعی مانند افزایش نگرش به محصولات تراریخته با ساز و کارهای فرهنگی، تأکید بر هنجارهای اخلاقی و اعتماد سازی در جامعه دانشگاهی موثر باشد. این عوامل، مبتنی بر آگاهی عمومی از دخالت انسان در سیستمهای غذایی، میتواند با برنامه ریزی و ارائه توسط محققان از سازمانهای تجاری و اجرایی مرتبط بهبود یابد. بر اساس این یافتهها، عواملی را که سلامت افراد را تضمین میکند، میتواند سطح نگرانی در مورد مسائل یکپارچگی مواد غذایی را کاهش داده و منجر به سطح ایده آل پذیرش و مصرف محصولات تراریخته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Faculty Members’ Perspectives on Genetically Modified Foods: The Mediating Role of Food Integrity
چکیده انگلیسی مقاله
Food security in developing countries faces new challenges these days. Scientific developments and biotechnological applications such as transgenic products are of particular importance due to their principal impact on key contexts such as food production. If transgenic products are a potential solution to the world's challenges, authorities need to know and understand the core of society's responses to scientific innovations and their products. This paper expands the body of knowledge by examining the predictors of transgenic product consumption by mediating the role of food integrity. The study population included 681 faculty members of Shiraz University in Iran. The sample size was estimated at 140 faculties using the stratified random sampling method, based on the Cochran formula. The results of applying path analysis showed a good fit of the variables entered in the conceptual model (RMSEA= 0.068). The explaining power of variables in the model respectively include attitude to transgenic product, environmental concerns, trust, and ethical norms. Results of this investigation could be effective in providing practical solutions in social issues such as enhanced attitude to the transgenic product with cultural mechanisms, emphasis on ethical norms, and trust-building in the academic community. These factors, based on public awareness of human involvement in food systems, can be improved by planning and presentation by researchers from relevant business and executive organizations. Based on these findings, providing factors that ensure the health of people could reduce the level of concern about the issues of food integrity and lead to the ideal level of acceptance and consumption of transgenic products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biotechnology, Food security, Psychological factors, Transgenic products.
نویسندگان مقاله
| F. Badghan
Department of Agricultural Extension and Education, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Islamic Republic of Iran.
| R. Namdar
Department of Agricultural Extension and Education, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27557-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات