این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۱۳۹-۱۵۳

عنوان فارسی الگوی انباشت افتراقی پروتئین دانه در لاین های برنج متحمل و حساس به شوری در سطوح مختلف شوری
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، تغییرات ناشی از شوری درالگوی انباشت پروتئین دردانه لاین­های برنج حساس به شوری(MI-48) و متحمل به شوری(CSR-10) بررسی شد. با پیشرفت مراحل تکامل رشد دانه از 4 روز تا 12 روز بعد از گلدهی (DAF) و تا مرحله رسیدن کامل، در هر سطح شوری (که شامل 4، 7 ، و 10 دسی زیمنس بر­متر بود)، درپروتئین دانه افزایش مشاهده شد. با این وجود، درهرمرحله تکامل رشد و در همه سطوح شوری، پروتئین دانه کاهشی برابر 21-10% و30-14% به ترتیب برای (CSR-10) و(MI-48) نشان داد. همراه با افزایش سطح شوری، در میان 4 دسته پروتئین دانه، مقدار glutelins در دانه های کاملا رسیده برنج، افزایشی برابر 9-5 % در (CSR-10) و کاهشی برابر 13-11% در (MI-48) داشت. مقدار Prolamins در هر دو لاین روندی برعکس نشان داد. در هر مرحله رشد تکاملی، آلبومین ها و گلوبولین­ها در (CSR-10) کاهش و در (MI-48) افزایش فقط در سطح شوری 10دسی زیمنس بر­متر داشتند. در لاین (CSR-10) الگوی انباشت glutelins ( وزن ملکولی با نماد Mr برابر 36-40.5 kDa و 19-21.5 kDa ) و prolamin (13 kDa) پلی پپتید در تیمار شاهد، 4، و 7 دسی زیمنس بر متر مشابه بود، به استثنای غلظت بالاتر دو مورد اخیر. در شوری 10دسی زیمنس بر­متر ، الگوی انباشت این پلی پپتید­ها متناقض بود. در (MI-48) روندی کاملا متفاوت( انباشتی زودتر و سریعتر) از پلی­پپتیدهای پیشگفته در سطوح شوری 4 و 7 دسی زیمنس بر­متر در مقایسه با تیمار شاهد در مراحل اولیه مشاهده شد. غلظت پلی پپتید Prolamin (13 kDa) کاهشی پیوسته در همه سطوح شوری نشان داد و کاهش آن در 10دسی زیمنس بر­متر شدیدتر بود. بنا بر­این نتایج، در واکنش به یک شرایط شوری معین، این دو لاین برنج سازوکار متفاوتی آشکار ساختند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Differential Accumulation Patterns of Seed Proteins in Salt-Tolerant and Salt-Sensitive Rice Lines under Varying Salinity Levels
چکیده انگلیسی مقاله Salt-induced changes in the accumulation pattern of seed proteins were studied in salt-sensitive (MI-48) and tolerant (CSR-10) rice lines. An increase in seed protein content was observed with progress in seed development from 4 to 12 Days After Flowering (DAF) and up to maturity at each salinity level (4, 7, and 10 dS m-1). However, a 10-21, and 14-30% reduction in seed protein was noted when compared at a given developmental stage at all the salinity levels in 'CSR-10' and 'MI-48,' respectively. Among the four seed protein fractions, the proportion of glutelins revealed an increase (5-9%) in mature seeds of 'CSR-10' with a decrease (11-13%) in 'MI-48' under increasing salinity levels. Prolamins exhibited a reverse trend in both lines. Albumins and globulins revealed a decreased proportion in 'CSR-10' but an increase in 'MI-48' only at 10 dS m-1 at a given developmental stage. In 'CSR-10', the accumulation pattern of the glutelin [Molecular weight (Mr.) 36-40.5 and 19-21.5 kDa] and prolamin (13 kDa) polypeptides was seen similar at the control, 4, and 7 dS m-1 except for the higher concentration of these at later two. At 10 dSm-1, a contradictory pattern of accumulation of these polypeptides was observed. In 'MI-48', a completely different trend (earlier and faster accumulation) of the above-mentioned polypeptides was seen at 4 and 7 dS m-1 in comparison to the control from early stages. Prolamin polypeptide (13 kDa) showed a continuous decrease in its concentration at all the salinity levels; more pronounced at 10 dSm-1. Therefore, both lines revealed a different mechanism in response to a given salinity condition.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Glutelins, Oryza sativa, Prolamins, Seed storage proteins.

نویسندگان مقاله | A. Singh
Department of Botany, Akal University Talwandi Sabo (Bathinda), Punjab, India.


| B. Arora
Department of Botany, Akal University Talwandi Sabo (Bathinda), Punjab, India.


| N. K. Matta
Department of Botany, Kurukshetra University, Kurukshetra, Haryana, India.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-60013-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات