این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۱۳۹-۱۵۳
عنوان فارسی
الگوی انباشت افتراقی پروتئین دانه در لاین های برنج متحمل و حساس به شوری در سطوح مختلف شوری
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تغییرات ناشی از شوری درالگوی انباشت پروتئین دردانه لاینهای برنج حساس به شوری(MI-48) و متحمل به شوری(CSR-10) بررسی شد. با پیشرفت مراحل تکامل رشد دانه از 4 روز تا 12 روز بعد از گلدهی (DAF) و تا مرحله رسیدن کامل، در هر سطح شوری (که شامل 4، 7 ، و 10 دسی زیمنس برمتر بود)، درپروتئین دانه افزایش مشاهده شد. با این وجود، درهرمرحله تکامل رشد و در همه سطوح شوری، پروتئین دانه کاهشی برابر 21-10% و30-14% به ترتیب برای (CSR-10) و(MI-48) نشان داد. همراه با افزایش سطح شوری، در میان 4 دسته پروتئین دانه، مقدار glutelins در دانه های کاملا رسیده برنج، افزایشی برابر 9-5 % در (CSR-10) و کاهشی برابر 13-11% در (MI-48) داشت. مقدار Prolamins در هر دو لاین روندی برعکس نشان داد. در هر مرحله رشد تکاملی، آلبومین ها و گلوبولینها در (CSR-10) کاهش و در (MI-48) افزایش فقط در سطح شوری 10دسی زیمنس برمتر داشتند. در لاین (CSR-10) الگوی انباشت glutelins ( وزن ملکولی با نماد Mr برابر 36-40.5 kDa و 19-21.5 kDa ) و prolamin (13 kDa) پلی پپتید در تیمار شاهد، 4، و 7 دسی زیمنس بر متر مشابه بود، به استثنای غلظت بالاتر دو مورد اخیر. در شوری 10دسی زیمنس برمتر ، الگوی انباشت این پلی پپتیدها متناقض بود. در (MI-48) روندی کاملا متفاوت( انباشتی زودتر و سریعتر) از پلیپپتیدهای پیشگفته در سطوح شوری 4 و 7 دسی زیمنس برمتر در مقایسه با تیمار شاهد در مراحل اولیه مشاهده شد. غلظت پلی پپتید Prolamin (13 kDa) کاهشی پیوسته در همه سطوح شوری نشان داد و کاهش آن در 10دسی زیمنس برمتر شدیدتر بود. بنا براین نتایج، در واکنش به یک شرایط شوری معین، این دو لاین برنج سازوکار متفاوتی آشکار ساختند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Differential Accumulation Patterns of Seed Proteins in Salt-Tolerant and Salt-Sensitive Rice Lines under Varying Salinity Levels
چکیده انگلیسی مقاله
Salt-induced changes in the accumulation pattern of seed proteins were studied in salt-sensitive (MI-48) and tolerant (CSR-10) rice lines. An increase in seed protein content was observed with progress in seed development from 4 to 12 Days After Flowering (DAF) and up to maturity at each salinity level (4, 7, and 10 dS m-1). However, a 10-21, and 14-30% reduction in seed protein was noted when compared at a given developmental stage at all the salinity levels in 'CSR-10' and 'MI-48,' respectively. Among the four seed protein fractions, the proportion of glutelins revealed an increase (5-9%) in mature seeds of 'CSR-10' with a decrease (11-13%) in 'MI-48' under increasing salinity levels. Prolamins exhibited a reverse trend in both lines. Albumins and globulins revealed a decreased proportion in 'CSR-10' but an increase in 'MI-48' only at 10 dS m-1 at a given developmental stage. In 'CSR-10', the accumulation pattern of the glutelin [Molecular weight (Mr.) 36-40.5 and 19-21.5 kDa] and prolamin (13 kDa) polypeptides was seen similar at the control, 4, and 7 dS m-1 except for the higher concentration of these at later two. At 10 dSm-1, a contradictory pattern of accumulation of these polypeptides was observed. In 'MI-48', a completely different trend (earlier and faster accumulation) of the above-mentioned polypeptides was seen at 4 and 7 dS m-1 in comparison to the control from early stages. Prolamin polypeptide (13 kDa) showed a continuous decrease in its concentration at all the salinity levels; more pronounced at 10 dSm-1. Therefore, both lines revealed a different mechanism in response to a given salinity condition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Glutelins, Oryza sativa, Prolamins, Seed storage proteins.
نویسندگان مقاله
| A. Singh
Department of Botany, Akal University Talwandi Sabo (Bathinda), Punjab, India.
| B. Arora
Department of Botany, Akal University Talwandi Sabo (Bathinda), Punjab, India.
| N. K. Matta
Department of Botany, Kurukshetra University, Kurukshetra, Haryana, India.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-60013-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات