این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۱۸۳-۱۹۸

عنوان فارسی تنوع طبیعی تحمل به شوری در توده‌های ریحان ایرانی براساس فلئورسانس کلروفیل، ویژگی‌های مورفولوژیکی و رشد
چکیده فارسی مقاله به منظور انتخاب توده­های شاخص گیاه ریحان در تحمل به تنش شوری، 15 توده از نقاط مختلف ایران براساس ویژگی­های مورفولوژیکی و رشد و شاخص­های فلورسانس کلروفیل ارزیابی شدند. دو سطح شوری شامل (شاهد، بدون نمک) و کلرید سدیم با غلظت 40 میلی مولار (در محلول غذایی هوگلند با هدایت الکتریکی5/5 دسی زیمنس بر متر) استفاده گردید. تجزیه خوشه­ای به روش میانگین k جهت شناسایی و توزیع توده­ها انجام شد. براساس نتایج حاصل از پژوهش، توده­ها به سه خوشه تحت تنش شوری طبقه­بندی شدند. شوری اثر معنی داری در سطح احتمال یک درصد بر پارامترهای مورفولوژیکی و رشد در تمام توده­ها نشان داد. در مقایسه با شاهد، کلرید سدیم، ارتفاع و تعداد برگ در توده­های خاش، زابل و ارومیه را با درجه اختلاف بالاتری از سایر توده­ها کاهش داد. اثر کلرید سدیم و توده با کاهش فراتر از 45 درصد وزن تر برگ، اثر توده را در شرایط شوری تائید نمود. زیست توده گیاه نیز از غلظت کلرید سدیم تاثیر پذیرفت. دامنه کاهش زیست توده کل از 19 درصد تا 43 درصد وابسته به نوع توده متغیر بود. تیمار شوری فعالیت کمپلکس فتوسیستم II را تحت تاثیر قرار داد که از داده­های فلورسانس کلروفیل قابل اثبات بود. شاخص حداکثر کاریی کوانتومی فتوسیستم II و شاخص عملکرد (PI)، مهم­ترین ویژگی های تاثیرپذیر از شوری بودند. در مجموع ارزیابی داده های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی، توده اردبیل به عنوان توده برتر در شرایط شوری انتخاب شد. بنابراین، انتخاب توده برای مطالعه مکانیسم تحمل به شوری در گیاه ریحان حائز اهمیت است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Natural Variation for Salt Tolerance among Basil Accessions from Iran Based on Fluorescence Transient and Morphological and Growth Characteristics
چکیده انگلیسی مقاله To study salinity tolerance of 15 basil accessions widely distributed across Iran, they were grown under two salt levels including control (no NaCl) and 40 mM NaCl (Hoagland nutrient solutions with EC of 1.1 and 5.5 dS m-1, respectively). The studied parameters included morphological characteristics and chlorophyll a fluorescence transient (OJIP) measurements. According to the results, the accessions were categorized into three clusters under the salt stress. Salinity had significant effects on morphological and growth parameters in all basil plants. Compared to the control, NaCl decreased plant height. The number of leaves in Khash, Zabol, and Orumiyeh accessions was more than the others. Both salt and accession caused a decrease up to 43% in leaf fresh weight, emphasizing the major role of accession when salinity was applied. Salinity influenced negatively the biomass yield in basil plants. These decreases varied from 19 to 45% depending on the accessions. Salt treatment of basil plants decreased photosystem II activity, as evaluated from chlorophyll fluorescence data. The parameters that were most affected by salt treatment were maximal quantum yield of PSII photochemistry (FV/FM) and calculated Performance Index (PIABS). Overall, among the studied basil accessions, genotype Ardabil had superior tolerance to salt stress. Furthermore, the most of accessions can be used for studying the mechanism of salinity tolerance in basil plant.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chlorophyll a fluorescence, Cluster analysis, Growth parameters, Ocimum spp., Salinity stress.

نویسندگان مقاله | S. Shirahmadi
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Islamic Republic of Iran.


| M. Esna-Ashari
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Islamic Republic of Iran.


| S. Aliniaeifard
Department of Horticulture, Aburaihan Campus, University of Tehran, Tehran, Islamic Republic of Iran.


| Gh. Abbas Akbari
Department of Agronomy and Plant Breeding Sciences, Aburaihan Campus, University of Tehran, Tehran, Islamic Republic of Iran.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-54100-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات