این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۳، شماره ۶، صفحات ۱۲۱۳-۱۲۲۳

عنوان فارسی مصرف انرژی و قیمت غذا: رهیافت رگرسیون کوانتایل در کشاورزی ایران
چکیده فارسی مقاله بخش انرژی یکی از مهم ترین بخش های زیربنایی است که دارای اثرات مستقیم و غیرمستقیمی در زمینه­ی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می­باشد. ایران نیز دارای منابع غنی انرژی است. مدیریت اقتصادی مناسب انرژی­های پایان پذیر دارای اهمیت زیادی است. لذا می بایست مصرف منابع انرژی به خصوص میزان استفاده از منابع پایان­پذیر کنترل شود. بنابراین افزایش قیمت یا کاهش یارانه حامل های انرژی گامی موثر در جهت کنترل مصرف و افزایش بهره وری انرژی می باشد.در این میان با افزایش قیمت انرژی، بخش کشاورزی از آن اثر گرفته و هزینه تولید آن افزایش می یابد و به دنبال آن قیمت مواد غذایی افزایش می یابد. از آنجایی که بسیاری از خانوارها به شدت به محصولات ضروری به منظور تأمین کالری غذایی روزانه خود وابسته هستند، توجه به این روابط ضرورت می یابد. لذا این پژوهش به بررسی اثرگذاری مصرف انرژی در بخش کشاورزی بر شاخص قیمت مواد غذایی در ایران با استفاده از داده های سری زمانی 1346-1395 پرداخته است. برای این منظور مدل تحقیق با استفاده از رگرسیون چندک تخمین زده شد. نتایج نشان داد که مصرف انرژی و شاخص جهانی سازی در چندک 75 ام و متغیر نرخ ارز در چندک 25 ام و 75 ام بر شاخص قیمت مواد غذایی اثرگذار است. همچنین حجم نقدینگی در همه ی چندک های مورد بررسی اثری مثبت و معناداری بر قیمت مواد غذایی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Energy Consumption and Food Price: A Quantile Regression Approach on Iranian Data
چکیده انگلیسی مقاله Energy and agriculture sectors play a key role in Iran's economy as the former provides considerable share of the public budget and the latter contributes significantly to employment, non-oil exports, and food self-sufficiency. Iranian government is following an energy subsidy targeting policy to increase energy (especially exhaustible ones) efficiency. Obviously, this will influence, among others, energy price and consumption, cost of production and, finally, food price. Therefore, the current study focused on the nexus between energy consumption and food price in Iranian agriculture. Since such relationships may differ as food consumption varies, the quantile regression model was applied and estimated using data for the period 1966-2017. Main findings revealed the direct and significant impact of energy consumption and globalization index on food price in the 0.75th quantile, while exchange rate showed the same effect in 0.25th and 0.75th quantiles. Furthermore, money supply was explored as another driver for food price in all quantiles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Energy and food price nexus, Globalization index, Iranian economy, Iran.

نویسندگان مقاله | A. Anooshehpour
Department of Agricultural Economics, Extension and Education, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Islamic Republic of Iran.


| R. Moghaddasi
Department of Agricultural Economics, Extension and Education, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Islamic Republic of Iran.


| A. Mohammadinejad
Department of Agricultural Economics, Extension and Education, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Islamic Republic of Iran.


| S. Yazdani
Department of Agricultural Economics, University of Tehran, Karaj, Islamic Republic of Iran.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-55739-2&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات