این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۳، شماره ۶، صفحات ۱۲۳۹-۱۲۵۳
عنوان فارسی
پیادهسازی اصول تولید ناب و ارتباط آن با عملکرد در شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی استان خوزستان
چکیده فارسی مقاله
نظام تولید ناب یک رویکرد جدید مدیریتی و یک راهبرد کسب و کار است که منجر به حذف زباله (هزینه و زمان) و بهبود عملکرد و ارزش کلی یک سازمان میشود. هدف کلی این مقاله بررسی عوامل مؤثر بر پیادهسازی اصول تولید ناب و ارتباط آن با عملکرد در شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی استان خوزستان بود. پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی ـ همبستگی و علی ـ ارتباطی بود که با استفاده از یک پیمایش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق مدیران شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی استان خوزستان (307N=) بودند که تعداد 170 نفر (170n= ) از آنها با بهرهگیری از جدول نمونهگیری کرجسی و مورگان و روش نمونهگیری تصادفی طبقهای با انتساب متناسب انتخاب شدند که از این تعداد 161 نفر پرسشنامهها را تکمیل کردند (نرح بازگشت 7/94 درصد). با توجه به نتایج تحقیق، از بین هشت عامل مؤثر بر اجرای اصول تولید ناب، سه متغیر "مدیریت ارتباط با مشتری"، "مدیریت منابع انسانی" و "توانمندسازی کارکنان" ، به ترتیب بیشترین تأثیر مستقیم را بر اصول تولید ناب و در نهایت بیشترین اثر را بر عملکرد این شرکتها دارند. پیادهسازی اصول تولید ناب میتواند 31 درصد از تغییرات عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی را تبیین کند. برگزاری کارگاههای توجیهی و آموزشی، نه تنها منجر به تقویت دانش مدیران شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی میشود، بلکه به اجرای اصول تولید ناب و همچنین بهبود عملکرد این شرکتها کمک میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Implementation of Lean Production Principles and Its Relationship with Performance in Small and Medium-Sized Food Industry Enterprises in Khuzestan Province, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Lean production system is a new management approach and a business strategy that results in the elimination of waste (costs and time) and improvement of the performance and overall value of an organization. The main objective of this study was to investigate factors influencing implementation of Lean Production Principle (LPP) and its relation with the performance of Small and Medium-sized Food Industry Enterprises (SMFIEs) in Khuzestan Province. This study was a kind of descriptive-correlation and causal-relation that was conducted through a survey technique. Statistical population of the study consisted of all managers in Small and Medium Enterprises (SMEs) in Khuzestan food industry (N= 307). By using Krejcie and Morgan's tables and stratified random sampling method, 170 person were selected as sample, of which 161 person completed the research questionnaires (return rate 94.7%). The results show that among the eight factors that influence the implementation of LPP, three variables of "customer relationship management", "human resource management", and "employees' empowerment" have the most direct effects on LPP and, ultimately, the highest total effect on SMFIEs performance. The implementation of LPP could explain about 31 percent of variances in SMFIEs performance. Conducting justification and education workshops not only enhances the knowledge of SMFIEs managers, but also helps implement the LPP and, subsequently, improves the performance of SMFIEs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Customer relationship management, Employees’ empowerment, Human resource management.
نویسندگان مقاله
| M. Molla
Department of Agricultural Extension and Education, College of Agriculture, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, Islamic Republic of Iran.
| E. Abbasi
Department of Agricultural Extension and Education, College of Agriculture, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, Islamic Republic of Iran.
| S. Choobchian
Department of Agricultural Extension and Education, College of Agriculture, Tarbiat Modares University (TMU), Tehran, Islamic Republic of Iran.
| S. D. Hajimirrahimi
Imam Khomeini Higher Education Center, Karaj, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-13431-6&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات