این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۱۰۹۱-۱۱۰۳

عنوان فارسی پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی چهار ژنوتیپ لوبیای معمولی (Phaseolus vulgaris L.) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور تعیین تأثیر تنش شوری بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی لوبیا معمولی (Phaseolus vulgaris L.) انجام شد. سه سطح سدیم کلراید (0 ، 100 و 200 میلی مولار) برای چهار ژنوتیپ لوبیای معمولی استفاده شد. در قدم بعدی میزان کلروفیل، محتوای آب نسبی(RWC) ، شاخص نشت الکترولیت(ELI) ، غلظت سدیم، پتاسیم و نسبت آن‌ها، میزان مالون‌دی‌آلدهید(MDA) ، محتوای پروتئین کل و غلظت پرولین تعیین و مقایسه شد. علاوه بر این، فعالیت برخی آنزیم‌های ضداکسیدان کاتالاز(CAT) ، آسکوربات پراکسیداز(APX) ، پلی فنل اکسیداز (PPO) ، و گایاکول پراکسیداز (GPX) مورد بررسی قرار گرفت. محتوای کلروفیل و کارتنوئید همراه با میزان SPAD با افزایش شدت تنش شوری کاهش یافت. محتوای آب نسبی با افزایش شوری همراه با نسبت پتاسیم/سدیم کاهش یافت و شاخص نشت الکترولیت افزایش یافت. نتایج نشان داد که غلظت MDA و پرولین در شرایط ذکر شده بطور معنی‌داری افزایش یافته است. فعالیت آنزیم‌های دفاعی ضداکسیدانی به طور قابل‌توجهی تغییر یافت. محتوای پروتئین کل نیز تحت استرس شوری کاهش پیدا کرد. ژنوتیپ‌های جولز و 201 در طول این آزمایش به عنوان ژنوتیپ‌های متحمل و نیمه‌متحمل تشخیص داده شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Physiological and biochemical responses of four genotypes of common bean (Phaseolus vulgaris L.) under salt stress
چکیده انگلیسی مقاله This investigation was conducted to determine the effects of salinity stress on some physiological and biochemical parameters of common bean (Phaseolus vulgaris L.). Three levels of NaCl (0, 100, and 200 mM) were applied to four common bean genotypes. In the subsequent steps, chlorophyll content, relative water content (RWC), electrolyte leakage index (ELI), Na+ and K+ concentrations, the K/Na ratio, malondialdehyde (MDA) content, total protein content, and proline concentration were determined and compared. Moreover, the activity of antioxidant enzymes catalase (CAT), ascorbate peroxidase (APX), polyphenol oxidase (PPO), and guaiacol peroxidase (GPX) were analyzed. Content of Chl a, Chl b and carotenoid decreased by increasing the intensity of salinity stress along with the SPAD value. RWC dropped and ELI incremented by augmenting salinity together with the K/Na ratio. The results revealed that MDA and proline concentrations significantly increased under the mentioned conditions. Activities of antioxidant defense enzymes were altered notably. Total protein content mitigated under salt stress. Jules and 201 were detected as tolerant genotypes during this experiment.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Proline,Carotenoid,Chlorophyll fluorescence,Oxidative stress,Antioxidative defense

نویسندگان مقاله | Z. Azimychetabi
Faculty of Agricultural Sciences and Engineering, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran


| M. Sabokdast
Faculty of Agricultural Sciences and Engineering, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-55519-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات