این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۱۱۰۵-۱۱۱۸

عنوان فارسی اثر کم آبیاری بر عملکرد کل، ویژگی های فیزیکی میوه، و ارزش غذایی چهار ژنوتیپ مقاوم به خشکی گوجه فرنگی(Solanum lycopersicum L.)
چکیده فارسی مقاله کم آبیاری یک عامل محدود کننده عمده در بهره وری آب در گیاه، و کمیت و کیفیت میوه در جهان و به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک است. در این پژوهش، عملکرد کل، ویژگی های فیزیکی، و ارزش غذایی چهار ژنو تیپ گوجه فرنگی مقاوم به خشکی ( شامل KSU-TOM-102, KSU-TOM-106, KSU-TOM-107 , TL–01860) در واکنش به کم آبیاری(DI) در شرایط مزرعه بررسی شد. به این منظور، سه تیمار تبخیر و تعرق گیاهی (50%، 75%، و ETc 100 % ) در سه مرحله رشد ( سبزینه، گلدهی، و میوه دهی) روی چهار ژنوتیپ گوجه فرنگی اعمال شد. این ژنوتیپ ها واکنش های متفاوتی به کم آبیاری نشان دادند. در میان آنها، ژنوتیپ KSU-TOM-102 در تیمار ETc 100% در همه مراحل رشد وETc75% درمرحله میوه دهی، بیشترین میانگین عملکرد کل (54/89 تن در هکتار) را تولید کرد. اما به طور کلی، عملکرد کل در شرایط کم آبیاری کاهش داشت. نیز، وِیژگی های کیفیتی میوه به طور معناداری ( (P< 0.05تحت تاثیر تیمارهای آبیاری، نوع ژنوتیپ گوجه فرنگی، و برهمکنش آنها قرار گرفت. آبیاری با تیمار ETc 50% در همه مراحل رشد به طور معناداری ( (P< 0.05 به افزایش ویتامین C ، اسیدیته قابل تیتر، کل جامدات محلول، و محتوای کل قند در ژنوتیپ KSU-TOM-107 و بعد از آن KSU-TOM-102 منجر شد. اما، این افزایش در ارزش غذایی با کاهش عملکرد کل به میزان 50-40 % همراه بود. ژنوتیپ KSU-TOM-102 با تیمار ETc 75% در مرحله میوه دهی یا سبزینه، کاهشی در حد، به ترتیب 0 % و 12% داشت در حالیکه از نظر ارزش غذایی در مقایسه با ETc 100 % در همه مراحل رشد، در حد خوب بود. بنا بر این، این تیمارها را می توان به عنوان تیمار مدیریت آبیاری برای تولید ژنوتیپ KSU-TOM-102 در شرایط مزرعه توصیه کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of deficit irrigation on total yield, fruit physical characteristics and nutritional value in four drought tolerant tomato (Solanum lycopersicum L.) genotypes
چکیده انگلیسی مقاله Water deficit is a major factor limiting plant productivity of fruit quantity and quality, particularly in arid and semi-arid regions of the world. The total yield, fruit physical characteristics and nutritional value of four drought tolerant tomato genotypes (KSU-TOM-102, KSU-TOM-106, KSU-TOM-107 and TL–01860) were evaluated in response to deficit irrigation (DI) under field conditions. Three levels of crop evapo-transpiration (ETc; 50%, 75% and 100%) were applied at three different growth stages (vegetative, flowering and fruiting stage) to the four tomato genotypes. Tomato genotypes differed in their responses to water deficit. Among different genotypes, KSU-TOM-102 recorded the highest average total yield (89.54 t.ha-1) under irrigation treatment with 100% of ETc during all stages as well as 75% of ETc during the fruiting stage. But, in general, total yield decreased under water deficit. Significant (P≤0.05) differences in fruits quality characteristics exerted by irrigation water treatments, tomato genotypes and their interactions. Irrigation with water at 50% ETc at all growth stages significantly (P≤0.05)  increased vitamin C, titratable acidity, total soluble solids and total sugar contents for tomato 'KSU-TOM-107' followed by 'KSU-TOM-102'. But, this increase in nutritional value was accompanied with decrease in total yields by nearly 40-50%.   KSU-TOM-102 irrigated with water at 75% ETc at fruiting stage or vegetative stage recorded 0% and 12% reduction of the total yield, respectively, while maintaining good nutritional value as compared with 100% of ETc during all stages. Therefore, these treatments can be recommended as irrigation management strategy for tomato 'KSU-TOM-102' production under field conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله fruit quality,nutritional value,water stress,water saving

نویسندگان مقاله | W. A. Al-Selwey
Department of Plant Production, College of Food and Agriculture Sciences, King Saud University, P. O. Box: 2460, Riyadh 11451, Saudi Arabia.


| A. A. Alsadon
Department of Plant Production, College of Food and Agriculture Sciences, King Saud University, P. O. Box: 2460, Riyadh 11451, Saudi Arabia.


| A. A. Al-Doss
Department of Plant Production, College of Food and Agriculture Sciences, King Saud University, P. O. Box: 2460, Riyadh 11451, Saudi Arabia.


| T. H. Solieman
Department of Plant Production, College of Food and Agriculture Sciences, King Saud University, P. O. Box: 2460, Riyadh 11451, Saudi Arabia.


| Y. H. Dewir
Department of Plant Production, College of Food and Agriculture Sciences, King Saud University, P. O. Box: 2460, Riyadh 11451, Saudi Arabia.


| A. A. Ibrahim
Department of Plant Production, College of Food and Agriculture Sciences, King Saud University, P. O. Box: 2460, Riyadh 11451, Saudi Arabia.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-52804-2&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات