این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۱۱۱۹-۱۱۲۹
عنوان فارسی
رشد، پاسخهای فیزیولوژیکی و متابولیکی ژربرا (Gerbera jamesonii L.) به ترکیبات مختلف کلسیم و اسید هیومیک
چکیده فارسی مقاله
ژربرا یکی از مهمترین محصولات گل شاخه بریده در سراسر جهان است که ازمشکل ریزش گل ناشی از کمبود کلسیم (کلسیم) برخوردار است. تأثیر اسید هیومیک (HA) و کلسیم در محلول غذایی بر روی پارامترهای رشد ژربرا مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش هیدروپونیک با افزودن HA (0 ، 500 و 1000 میلی گرم در لیتر) و کلسیم 3.5 و 7 (برابر با غلظت آن درمحلول غذایی) میلی اکی والان بر لیتر) به محلول غذایی روی پاسخ رشد ژربرا طراحی شد. طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. اثرات تیمارها بر رشد ، مقدار پروتئین ، مقدار پرولین ، تعرق ، جذب CO2 ، فتوسنتز ، مقدار SPAD ، تعداد گل برداشت شده و فعالیت آنتی اکسیدانی در ژربرا رقم مالیبو ارزیابی شد. نتایج نشان داد که کاهش سطح کلسیم به 3.5 میلی اکی والان بر لیتر باعث کاهش سوپراکسید دیسموتاز (SOD) ، پراکسیداز (POD) و جذب CO2 می شود. با این حال ، باعث افزایش مالون دی آلدئید (MDA) ، محتوای پروتئین ، محتوای پرولین ، کلروفیل ، فتوسنتز می شود. تعرق و تعداد گلهای برداشت شده به طور معنی داری تحت تأثیر غلظت کلسیم قرار نگرفت. بالاترین سطح HA (1000 میلی گرم در لیتر) باعث افزایش POD و تعرق (به ترتیب 30 و 11 درصد) شد. با این حال ، مقدار SOD و پروتئین در 500 و 1000 میلی گرم بر لیتر هومیک اسید افزایش یافت. هنگامی که HA با کلسیم همراه بود ، مقدار SPAD ، تعرق و جذب CO2 به ویژه در سطوح بالای HA (500 و 1000 میلی گرم در لیتر) و سطح بالاتر کلسیم (7 میلی اکی والان بر لیتر) بهبود یافت. نتایج نشان می دهد که HA می تواند با تقویت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی آنزیمی گیاه ، تعداد گلهای برداشت شده و سلامت گیاه را افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Growth, Physiological and Metabolic Responses of Gerbera (Gerbera jamesonii L.) to Various Combinations of Calcium and Humic Acid Levels
چکیده انگلیسی مقاله
Gerbera is one of the significant cut flower crops worldwide suffering from loss of flower quality induced mainly by Calcium (Ca) deficiency. In this research, the influence of Humic Acid (HA) and Ca in nutrient solution was studied on the growth parameters of gerbera. A completely randomized hydroponic experiment was designed by adding HA (0, 100, 500, and 1,000 mg L-1) and Ca (3.5 and 7 meq L-1 nutrient solution) to the nutrient solution of gerbera, with three replications. The effects of the treatments were evaluated on the growth, protein content, proline content, transpiration, CO2 assimilation, photosynthesis, SPAD value, number of harvested flower, and antioxidant activity in gerbera cv. Malibu. Results showed that decreasing Ca level to 3.5 meq L-1 decreased Superoxide Dismutase (SOD), Peroxidase (POD), and CO2 assimilation. However, this treatment caused an increase in Malondialdehyde (MDA), protein content, proline content, chlorophyll, and photosynthesis. Transpiration and number of harvested flowers were not affected by Ca concentration significantly. The highest level of HA (1,000 mg L-1) increased POD and transpiration (30 and 11%, respectively). However, SOD and protein content increased at 500 and 1,000 mg L-1 HA levels. When HA was accompanied with Ca, SPAD value, transpiration, and CO2 assimilation were improved, especially at high levels of HA (500 and 1,000 mg L-1) and higher level of Ca (7 meq L-1 Ca). The results suggested that HA could increase the number of harvested flowers and improve plant health by enhancing the plant enzymatic antioxidant defense system.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Malondialdehyde, Nutrient deficiency, Peroxidase, Stomatal conductance, Superoxide dismutase, Transpiration.
نویسندگان مقاله
| M. Haghighi
Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Islamic Republic of Iran.
| A. Nikbakht
Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11672-5&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات