این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۹۲۹-۹۴۲
عنوان فارسی
مطالعه تغییرات فعالیت آنزیمهای فنیلآلانینآمونیالیاز، پلیفنلاکسیداز و پراکسیداز در برخی از ژنوتیپهای گندم علیه بیماری پاخوره (Take-all Disease)
چکیده فارسی مقاله
آنزیمها نقش مهمی در تعامل گیاه و پاتوژن دارند و از اجزای ضروری مدیریت بیماریهای گیاهی هستند. بیماری پاخوره گندم (Gaeumannomyces graminis var. tritici) بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه گندم است. تاکنون مکانیسم مقاومتی این بیماری شناسایی نشده است، بنابراین این پژوهش به منظور شناسایی اجزای مقاومت به بیماری در تعدادی از ژنوتیپهای گندم انجام شد. در این مطالعه 8 ژنوتیپ گندم نان در برابر قارچ عامل بیماری پاخوره گندم مورد مطالعه قرار گرفتند و تغییرات آنزیم های پراکسیداز، پلیفنلاکسیداز و فنیلآلانینآمونیالیاز و محتوای پروتئین کل در 0 ، 4 ، 7 ، 9 و 12 روز پس از تلقیح بررسی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که ژنوتیپهای مختلف واکنشهای متفاوتی نسبت به بیماری پاخوره دارند. براساس میانگین شدت بیماری، ژنوتیپها به سه گروه مقاوم، نسبتاً مقاوم و حساس تقسیم شدند. نتایج نشان داد که سطح پلیفنولاکسیداز و فنیلآلانینآمونیالیاز و محتوای پروتئین کل در گروههای مقاوم و نیمهمقاوم افزایش یافته است. تجزیه و تحلیل خوشهای با استفاده از روش k-means به منظور تولید سه خوشه انجام شد. ژنوتیپهای گروه دوم (مقاوم) و سوم (نیمهمقاوم) دارای سطح بالایی از آنزیمهای پلیفنلاکسیداز، فنیلالانینآمونیالیاز و محتوای پروتئین کل نسبت به گروه اول (حساس) هستند. نتایج تجزیه و تحلیل چندمتغیره نشان داد که آنزیم پراکسیداز ممکن است به طور غیر مستقیم بر مقاومت به بیماری پاخوره تأثیر بگذارد. نتایج به دست آمده نقش آنزیم پلیفنلاکسیداز و پروتئین کل را در ایجاد مقاومت به بیماری پاخوره گندم روشن نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Changes in the Activity of Enzymes Phenylalanine Ammonia-Lyase, Polyphenol Oxidase, and Peroxidase in Some Wheat Genotypes against Take-All Disease
چکیده انگلیسی مقاله
Enzymes play a crucial role in plant-pathogen interactions and are very important to manage plant diseases. Take-all is a disease (Gaeumannomyces graminis var. tritici) affecting the crowns and roots in wheat. So far, the resistance mechanism of this disease has not been identified; therefore, this research was performed to identify the components of resistance to this disease in a number of wheat genotypes. In this study, 8 bread wheat genotypes were cultured, and the changes in "peroxidase, Polyphenol Oxidase (PPO), Phenylalanine Ammonia-Lyase (PAL), and total protein" was assessed in 0, 4, 7, 9, and 12 days after inoculation. The results showed that different genotypes of wheat had different pathogenicity reactions to the take-all disease. Based on the average disease intensity, the genotypes were divided into three groups: resistant, moderately resistant, and susceptible. The results indicated that the level of polyphenol oxidase and phenylalanine ammonia-lyase, and the total protein increased in the resistant and moderately resistant groups. Cluster analysis by K-means was performed to produce three clusters. Polyphenol oxidase activity, phenylalanine ammonia-lyase activity, and total protein content in the second (resistant) and third (moderately resistant) clusters were higher than the first cluster (susceptible). Multivariate analysis indicated that peroxidase enzyme might indirectly influence the resistance. The results have clarified the role of polyphenol oxidase enzymes and total protein in enhancing resistance to take-all disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Disease resistance, Gaeumannomyces, Host-pathogen interaction, Multivariate analysis.
نویسندگان مقاله
| R. Saberi Riseh
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
| H. Dashti
Department of Genetics and Plant Production, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
| M. Gholizadeh Vazvani
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
| A. Dini
Pistachio Safety Research Center, Rafsanjan University of Medical Science, Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-10543-11&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات