این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۹۴۳-۹۵۴

عنوان فارسی کاربرد ترکیب میکروارگانیسم های موثر باعث افزایش رشد وعملکرد سبزیجات می شود
چکیده فارسی مقاله استفاده نادرست یا بی رویه از کودهای شیمیایی منجر به ایجاد منبع آلودگی غیرنقطه ای در سامانه های تولید سبزیجات می شود. کود شیمیایی عاملی کلیدی است که بر جذب عناصر غذایی و تولید زیست توده سبزیجات اثرمیگذارد. با اینهمه، اطلاعات در باره نقش میکروارگانیسم های موثر ترکیبی (CEM) در تولید سبزیجات کم­ است. در این پژوهش، برای بررسی اثر آنها روی ویژگی های رشد و کیفیت کاهو، اسفناج، و کرفس چینی (pakchoi) آزمایشی مزرعه ای با سه تیمار کودی ( از این کود) و تیمارهای دیگر اجرا شد. تیمارهای آزمایش عبارت بود از تیمار شاهد (CK)، تیمارT1 شامل کود اوره با نسبت جرم به حجم ((w/v اوره: آب برابر 3/0% ، تیمار T2 شامل کودمرکب: آب با نسبت جرم به حجم ((w/v برابر 3/0% ، تیمار T3شامل کاربرد CEM رقیق شده 1:1000 (کودCEM: آب با نسبت حجمی: v/v) قبل از مصرف، تیمار T4 شامل کاربرد CEM رقیق شده 1:500 (کودCEM : آب با نسبت حجمی: v/v)، و تیمار T5 مانندT4 ولی با رقت 1:100. از میان گیاهان کاشته شده، ده بوته درهر تیمار برای انجام اندازه گیری های رشد انتخاب شد . بعد از افزودن کود و در طی دوره رشد، در مقایسه با تیمار شاهد، ارتفاع و بلندی گیاهان به تدریج افزایش یافت. غلظت کل کلروفیل در تیمارهای CEM به طور معناداری بیشتر از تیمار شاهد بود. کاربرد CEM منجر به افزایش سطح برگ و تعداد برگ شد. اثر کود میکروارگانیسم های موثر(EM) روی رشدو عملکردسبزیجات بررسی شد. در تیمار T4، اسفناج بیشترین عملکرد را داشت که برابر 6/15 گرم در بوته بود. در تیمارهای مختلف کودی، عملکرد کرفس چینی تغییرات زیادی داشت و در تیمار T5 عملکرد گیاه دارای افزایش معناداری بود. بیشترین عملکرد کرفس چینی در تیمار T5 برابر 66/30 گرم در بوته بود. عملکرد کاهو در تیمار T3 بیشتر از همه و برابر32/12 گرم در بوته بود. کود CEM می تواند بهره وری سبزیجات را پایدار کند و دارای باکتری های مفیدی است. کاربرد میکروارگانیسم های موثر باعث افزایش عملکرد و رشد گیاهان شد. این نتایج نشان می دهد که با مدیریت مصرف CEM، سبزیجات عملکرد و کیفیت بالایی خواهند داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Compound Effective Microorganisms Treatment Increases Growth and Yield of Vegetables
چکیده انگلیسی مقاله Misuse or excessive use of chemical fertilizers cause non-point source pollution in the vegetable production system. Fertilizer is a key factor affecting nutrient absorption and biomass production of vegetables. However, there is little information on the role of Compound Effective Microorganisms (CEM) in vegetable production. In field trials, three fertilizer treatments were used to study their effects on the growth characteristics and quality of lettuce, spinach, and pakchoi. There were five treatments in the experiment including Control Treatment (CK), 0.3% (Mass volume ratio: w/v) of urea: Water (T1), 0.3% (w/v) of compound fertilizer: Water (T2), CEM fertilizer was diluted to 1: 1,000 (CEM fertilizer: Water, Volume ratio: v/v) before application (T3), 1: 500 (CEM fertilizer: Water, v/v) (T4), 1: 100 (CEM fertilizer: Water, v/v) (T5). Ten representative plants were selected for each treatment to measure plant growth performance. Compared with the control, the plant height gradually increased after applying fertilizer during the entire growth period of the plant. Total leaf chlorophyll concentration of the CEM treatment was also significantly higher than the control treatments. CEM led to an increase in leaf area and leaf number. The effect of EM fertilizer on vegetable growth and yield was studied. In T4 treatment, spinach had the highest plant fresh yield, which was 15.60 g plant-1. Under different fertilizer treatments, the yield of pakchoi varied greatly, while under T5 treatment, the yield of pakchoi increased significantly. The maximum yield of pakchoi in T5 treatment was 30.66 g plant-1. The yield of lettuce in T3 treatment was the highest, 12.32 g plant-1. CEM could maintain productivity of green vegetable and contained a variety of beneficial bacteria. The cultivation of EM increased the yield of plants and increased the growth of vegetables. In conclusion, these results showed that vegetables could produce high yield and high quality through CEM management.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biofertilizers, Chlorophyll meter, Lettuce, Pakchoi, Spinach.

نویسندگان مقاله | J. Zhang
College of Marine Science and Biological Engineering, Qingdao University of Science and Technology, Qingdao, Shandong 266042, People Republic of China.


| Z. Liang
College of Mechanical and Electrical Engineering, Qingdao University of Science and Technology, Qingdao, Shandong 266061, People Republic of China.


| C. Wang
College of Mechanical and Electrical Engineering, Qingdao University of Science and Technology, Qingdao, Shandong 266061, People Republic of China.


| L. Parsi
Department of Agricultural Economic and Extension, College of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Islamic Republic of Iran



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-56936-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات