این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۳، شماره ۳، صفحات ۵۴۵-۵۵۸

عنوان فارسی تولید حامل‌های لیپیدی نانوساختار و نانوکپسول‌های لیپیدی ویتامین E به منظور غنی‌سازی شیر
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه تولید و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی حامل­های لیپیدی نانوساختار (NLC) و نانوکپسول­های لیپیدی (LNC) حاوی ویتامین E بود. مقادیر بهینه­ی نسبت لیپید مایع به جامد و همچنین نسبت ویتامین به کل فرمولاسیون تعیین شد و پارامترهایی از قبیل اندازه­ی ذرات، شاخص بس­پاشیدگی، پتانسیل زتا، راندمان و بارگیری انکپسولاسیون برای فرمولاسیون بهینه مورد بررسی قرار گرفت. راندمان انکپسولاسیون برای فرمولاسیون­های بهینه­ی حامل­های لیپیدی نانوساختار و نانوکپسول­های لیپیدی به ترتیب 95 و 99% بود. نتایج بدست آمده از بررسی با پراش پرتوی ایکس نشان­دهنده­ی شبکه­ی جدید با میزان بلورینگی کمتر در نانوحامل­های حاوی ویتامین در مقایسه با نمونه­ی شاهد بود. نتایج حاصل از مطالعات طیف­سنج تبدیل فوریه مادون قرمز نیز بیانگر عدم رخ دادن واکنش نامطلوب بین ویتامین و نانوحامل­ها بود. همچنین بررسی پروفایل رهایش و مدلسازی سینتیکی آن در محیط دستگاه گوارش نشان داد که نانوحامل­های تولید شده قادر به محافظت از ویتامین E در شرایط اسیدی با کاهش رهایش آن در محیط معده می­باشند (میزان رهایش برای حامل­های لیپیدی نانوساختار و نانوکپسول­های لیپیدی، به ترتیب 29 و 4% بود). در ادامه ارزیابی حسی نمونه‌ی شیر غنی­شده با نانوحامل­های حاوی ویتامین E نشان داد این نانوحامل­ها دارای پذیرش قابل قبولی برای تولید غذاهای فراسودمند می­باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Production of Novel Vitamin E Loaded Nanostructure Lipid Carriers and Lipid Nanocapsules for Milk Fortification
چکیده انگلیسی مقاله In this research, novel vitamin E loaded Nanostructured Lipid Carriers (NLCs) and Lipid Nanocapsules (LNCs) were produced and their physicochemical properties were characterized. The optimum ratio of liquid to solid lipid and vitamin to total formulations were determined. Particle size, polydispersity index, zeta potential, encapsulation efficiency and encapsulation load of optimum formulations were evaluated. Optimized formulations had encapsulation efficiencies of 95 and 99% for NLC and LNC, respectively. X-ray diffraction results indicated a new crystalline lattice with lower degree of crystallinity for vitamin E nanocarriers in comparison to bulk fats because of curvature effects. Fourier transforms infrared spectroscopy showed that there were no adverse reactions between vitamin E and lipids. Release profile and kinetic modeling were investigated in gastrointestinal media that showed developed nanocarriers can protect vitamin E against acidic condition by decreasing its release in gastric media (release percentage of 29 and 4% for NLC and LNC in gastric media, respectively). Milk was fortified with vitamin E loaded nanocarriers and its sensory evaluation indicated their potential application for production of functional food.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Encapsulation efficiency, Functional food, Polydispersity index, Zeta potential.

نویسندگان مقاله | A. Kiani
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology (IUT), 84156-83111 Isfahan, Iran

| M. Fathi
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Islamic Republic of Iran.


| A. Nasirpour
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology (IUT), 84156-83111 Isfahan, Iran


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-24824-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات