این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۱۶۷-۱۷۷

عنوان فارسی اسیدهای چرب، توکوفرل، و محتوای فنولی فندق ارگانیک وفندق کاشت معمول
چکیده فارسی مقاله هدف این پژوهش تعیین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز مقدار اسیدهای چرب و توکوفرل فندق (Corylus avellana) تولیدشده به روش ارگانیک وبه روشهای رایج بود. نتایج به دست آمده حاکی از بیشتر بودن پالمیتولئیک اسید(P˂0.05) در فندق ارگانیک بود. روش تولید اثری بر پارامترهای دیگر نداشت ولی عامل واریته یا رقم گیاه بر بسیاری از پارامترها اثر گذاشت. در همه واریته ها اولئیک اسید بیشترین مقدار اسید چرب بود و به دنبال آن لینولئیک، پالمیتیک، و استئاریک اسید قرار داشت. کمترین شاخص آتروژنیک (atherogenic index ) در واریته Sivri بود و هیچ تفاوتی از نظر شاخص ترومبوژنیک ( (thrombogenic مشاهده نشد(P˂0.05). در همه واریته ها موادβ, γ, δ-tocopherol تشخیص داد شد و α-tocopherol ماده غالب بود. بیشترین مقدار توکوفرل در واریته Mincane ( به مقدار549.73 میلی گرم در یک کیلو گرم چربی) مشاهده شد. بیشترین مقدار مواد فنولی (546.53 mg 100 g-1 GAE) و فعالیت آنتی اکسیدانی (84/48%) در واریته Çakıldak دیده شد که احتمالا به علت این بود که این واریته در معرض تنش در مناطق مرتفع و سرد قرار داشت. نتایج تجزیه های گسترده نشان داد که فندق ارگانیک از نظر پارامترهای مطالعه شده در این پژوهش هیچ اختلاف معناداری با فندق کشت شده به روش های رایج و معمولی نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Fatty Acids, Tocopherol and Phenolic Contents of Organic and Conventional Grown Hazelnuts
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to determine the total phenolic content and antioxidant activity as well as fatty acids and tocopherol compositions of organic and conventionally grown hazelnut (Corylus avellana). Organic hazelnuts were found to be richer in terms of palmitoleic acid (P˂ 0.05). The production method did not influence other parameters, but the variety factor affected many parameters. In all varieties, oleic acid was the predominant fatty acid followed by linoleic, palmitic, and stearic acids. The lowest atherogenic index was determined at Sivri and no difference was detected in terms of thrombogenic index (P˂ 0.05). In all varietiesα, β, γ, δ-tocopherol were detected and α-tocopherol was dominant. The highest amount of tocopherol was detected in Mincane (549.73 mg kg-1 fat). The highest amount of phenolic substance (546.53 mg 100 g-1 GAE) and antioxidant activity (48.84%) were detected in Çakıldak, probably due to the plant exposure to stress in high and cold regions. Results of the extensive analyses showed that organic hazelnuts had no significant differences with the conventional ones in terms of the parameters examined.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله α-Tocopherol, Antioxidant, Atherogenicity, Conventional food, Corylus avellana, Organic food.

نویسندگان مقاله | H. Karaosmanoglu
Hazelnut Expertise Program, Technical Vocational School, Giresun University, Giresu, Turkey.


| N. S. Ustun
Department of Food Engineering, Faculty of Engineering, Ondokuz Mayis University, Samsun, Turkey.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-42983-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات