این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۱۷۹-۱۸۶
عنوان فارسی
تغییرات کمی و کیفی اسانس مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare ssp. gracile) تحت تاثیر زمانهای مختلف برداشت
چکیده فارسی مقاله
تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاهان خودروی مرزنجوش بخارایی (Origanum vulgare ssp. gracile)، تحت تاثیر مراحل فنولوژیکی مختلف (قبل از گلدهی، گلدهی کامل و پس از گلدهی) مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور اسانس برگهای خشک شده به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شده و بهوسیلهی دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند. بیشترین (87/1 ٪) و کمترین (01/1 ٪) محتوی اسانس به ترتیب در مراحل پس از گلدهی و قبل از گلدهی بدست آمد. درمجموع، 24 ترکیب که بهترتیب 75/96 ٪، 63/97 ٪ و 59/98 ٪ اسانس سه مرحله فنولوژیکی را تشکیل میدادند شناسایی گردید. کارواکرول (62/46 ٪، 5/46 ٪ و 6/27 ٪)، پارا-سیمن (76/7 ٪، 54/13 ٪ و 08/37 ٪) و گاما-ترپینن (54/21 ٪، 91/13 ٪ و 82/6 ٪) ترکیبات مهم اسانس بهترتیب در مراحل قبل از گلدهی،گلدهی کامل و پس از گلدهی بودند. مونوترپنهای اکسیژندار (32/61 ٪ - 35/43 ٪) و مونوترپنهای هیدروکربنی (02/48٪ - 81/30 ٪) گروههای عمده ترکیبات شناسایی شده در اسانس سه مرحله بودند. طبق یافتههای این تحقیق، برای بدست آوردن بالاترین محتوی اسانس، مرحلهی پس از گلدهی مناسبترین زمان برداشت است اما برای حصول بالاترین مقادیر ترکیبات فنلی در اسانس، برداشت در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل قابل توصیه میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Qualitative and Quantitative Changes in the Essential Oil of Origanum vulgare ssp. gracile as Affected by Different Harvesting Times
چکیده انگلیسی مقاله
Qualitative and quantitative variations in the essential oil of wild growing Origanum vulgare L. ssp. gracile plants were studied in response to different phenological stages (pre, full and post-flowering). The essential oil of air-dried leaves was isolated by water distillation using a Clevenger-type apparatus and was analyzed by Gas Chromatography (GC) and Gas Chromatography–Mass Spectrometry (GC/MS). The highest (1.87%) and the lowest (1.01%) essential oil content were obtained from post-flowering and pre-flowering stages, respectively. In total, 24 components were identified and quantified in three phenological stages representing 96.75, 97.63, and 98.59% of the oil, respectively. Carvacrol (46.62, 46.5 and 27.6%), ρ-cymene (7.76, 13.54 and 37.08%) and γ-terpinene (21.54, 13.91 and 6.82%) were the main constituents of essential oils in pre, full, and post-flowering stages, respectively. Oxygenated monoterpenes (43.35-61.32%) and monoterpene hydrocarbons (30.81-48.02%) were the main classes of identified compounds in three essential oils. According to the findings of this research, the post-flowering stage can be considered as the most appropriate time for obtaining the highest essential oil content, but to achieve the highest rate of phenolic compounds, the pre-flowering and full-flowering stages can be recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Carvacrol,Oregano, ρ-Cymene, Phenological stage, γ-Terpinene.
نویسندگان مقاله
| M. Moradi
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O.Box: 165, Urmia, Islamic Republic of Iran.
| A. Hassani
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O.Box: 165, Urmia, Islamic Republic of Iran.
| F. Sefidkon
Research Institute of Forests and Rangelands, P.O.Box: 13185-116, Tehran, Islamic Republic of Iran.
| H. Maroofi
Research Center of Agriculture and Natural Resources of Kurdistan, P.O. Box 66169-36311-714, Sanandaj, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-51819-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات