این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۲، شماره ۶، صفحات ۱۵۳۷-۱۵۵۰
عنوان فارسی
اثر محلول غذایی و هرس بر رشد، محصول و کیفیت میوه فلفل تند در سیستم NFT
چکیده فارسی مقاله
برای مقایسه اثر سه روش جایگزینی محلول غذایی در سیستم NFT و هرس بر فلفل، آزمایشی بهصورت فاکتوریل اجرا شد. فاکتورها شامل روشهای جایگزینی محلول غذایی (جایگزینی کامل محلول غذایی، جایگزینی محلول جذب شده بر اساس EC و جایگزینی محلول جذب شده بر اساس نیاز گیاه) و هرس (گیاه هرس شده و گیاه هرس نشده) بود. نتایج نشان داد که بیشترین رشد رویشی در گیاهانی مشاهده شد که محلول غذایی آنها بهطور کامل تعویض میشد در حالی که گیاهان تغذیه شده بر اساس EC کمترین رشد رویشی و غلظت عناصر غذایی را دارا بودند. کلروفیل a و کلروفیل کل در گیاهان تغذیهشده بر اساس EC و نیاز گیاه در مقایسه با تیمار جایگزینی کامل محلول غذایی کاهش یافت. همه این صفات در گیاهان هرس نشده بیشتر از گیاهان هرس شده بود. محصول میوه در گیاهان تغذیه شده بر اساس EC محلول غذایی و نیاز گیاه کاهش یافت و تیمار هرس نیز این صفت را کاهش داد ولی بیشترین وزن تک میوه در گیاهان هرس شدهای مشاهده شد که بر اساس نیاز گیاه تغذیه شده بودند. بیشترین غلظت کارتنوئید، مواد جامد محلول کل (TSS) و ویتامین C در گیاهان تغذیه شده بر اساس EC محلول غذایی مشاهده شد و این صفات در گیاهان هرس شده بالاتر از گیاهان هرس نشده بود. نتایج همچنین نشان داد که هرس باعث کاهش رشد و تعداد میوه در گیاه شد و بنابراین برای فلفل تند رقم سنتلا هرس پیشنهاد نمیشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Nutrient Solution and Pruning on Plant Growth, Yield, and Fruit Quality of Hot Pepper Grown in an NFT System
چکیده انگلیسی مقاله
In order to compare the effect of three nutrient solution replacement methods in an NFT system and pruning on hot pepper, a factorial experiment was conducted. Factors included nutrient solution replacement method (complete nutrient replacement, partial nutrient replacement according to EC, and partial nutrient replacement according to plant requirements) and pruning (pruning and non-pruning). Results showed that the highest vegetative growth was recorded in plants fed by complete replacement of nutrient solution, while plant fed based on EC showed the lowest vegetative growth and nutrients concentration. Leaf Chlorophyll a (Chl a) and Total Chlorophyll (TChl) decreased in plants fed according to EC control and plant requirements compared to complete replacement of nutrient solution. All these traits were higher in non-pruned plants than in pruned plants. Fruit yield decreased in plants fed based on nutrient solution EC and plant requirements, and pruning treatment decreased these traits, but the highest single fruit weight belonged to pruned plants fed based on plant requirements. The highest fruit carotenoid content, Total Soluble Solids (TSS), and vitamin C were recorded in plants fed according to nutrient solution EC, and these traits were higher in the pruned plants compared to non-pruned ones. The results also showed that pruning caused a reduction in plant growth and fruit number, therefore, it is not recommended for hot pepper cv. Sentela.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Capsicum annuum L., cv. Sentela, Nutrient solution replacement, Vegetative growth.
نویسندگان مقاله
| H. R. Roosta
Vali-e-Asr University of Rafsanjan
| F. Mohammadian
Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Dept. of Agriculture, Section of Horticultural Sciences, Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
| M. Raghami
Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Dept. of Agriculture, Section of Horticultural Sciences, Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
| M. Hamidpour
Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Dept. of Agriculture, Section of Soil Sciences, Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
| S. H. Mirdehghan
Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Dept. of Agriculture, Section of Horticultural Sciences, Rafsanjan, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-13597-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات