این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۲، شماره ۶، صفحات ۱۶۴۵-۱۶۵۳

عنوان فارسی دستآوردهای گرمادرمانی و گرما-شیمی‌درمانی درون شیشه‌ای برای حذف برخی از ویروس‌ها در گلابی رقم ʼنطنزʽ (Pyrus communis L. cv. ‘Natanz’)
چکیده فارسی مقاله تولید گیاهان عاری از ویروس برای مدیریت موثر ویروس‌های گیاهی باغات درختان میوه دانه‌دار حیاتی است. بدلیل اهمیت تولید هسته‌های پیش تکثیری نهال درختان میوه با ارزش، گلابی رقم ʼنطنزʽ که یکی از ارقام مهم بومی ایران است برای ویروس‌زدایی گزینش گردید. در این مطالعه، تکنیک‌های کشت بافت به همراه گرمادرمانی و گرما-شیمی­درمانی درون شیشه‌ای برای حذف ویروس ساقه گودکی سیب (ASPV) و ویروس موزائیک سیب (ApMV) مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش گرمادرمانی، مریستم‌ها بعد از 55، 60، 65 و 70 روز قرار گرفتن شاخه‌ها در تناوب گرمایی (32/38 درجه سانتیگراد) کشت شدند و در روش گرما-شیمی درمانی، مریستم‌ها بعد از 50 روز قرار گرفتن شاخه‌ها در تناوب گرمایی (32/38 درجه سانتیگراد) در محیط کشت حاوی غلظت­های مختلف ریباویرین کشت شدند. شاخه‌های حاصل از مریستم­های تیمار شده ریشه‌دار شده و بعد از سازگاری ردیابی ویروس با آغازگرهای اختصاصی انجام شد. شاخه‌های زنده مانده بعد از تیمار گرمادرمانی و همچنین استقرار مریستم بستگی به طول دوره گرمادرمانی داشت. بعد از 55 روز 33/83 درصد از شاخه‌ها زنده ماندند درحالیکه این میزان در روز 70 به 33/33 درصد کاهش یافت. هر دو ویروسASPV و ApMV بعد از 60 روز از گرمادرمانی حذف شده بودند. ریباویرین در 10 و 20 میلیگرم بر لیتر درصد استقرار مریستم را به ترتیب به 50 و 37 درصد نسبت به شاهد (88/88 درصد) کاهش داد. تیمارگرما-شیمی­درمانی با استفاده از ریباویرین نیز موجب حذف ASPV و ApMV از شاخه‌های گلابی شده بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In Vitro Thermotherapy and Thermo-Chemotherapy Approaches to Eliminate Some Viruses in Pyrus communis L. cv. ‘Natanz’
چکیده انگلیسی مقاله Production of virus-free stocks is crucial for efficient management of plant viruses in cultivation of pome fruits. Regarding the importance of producing the pre-basic stocks of valuable fruit trees, pear cultivar ʽNatanzʼ, an important local pear cultivar in Iran, was selected for virus eradication. In the present study, tissue culture combined with in vitro thermotherapy and thermo-chemotherapy techniques were used for elimination of Apple Stem Pitting Virus (ASPV) and Apple Mosaic Virus (ApMV). In thermotherapy approach, in vitro shoots were initially incubated for 55, 60, 65, and 70 days in alternating temperatures (32/38°C), then, meristems were cultivated on meristem medium. In thermo-chemotherapy approach, in vitro shoots were incubated for 50 days at 32/38°C, and then meristems were cultivated on a medium containing ribavirin. Virus detection by RT-PCR using specific primers was carried out after rooting and adaptation of the regenerated shoots. The percentage of survived shoots and meristem establishment were depended on thermo-duration. After 55 days, 83.33% of shoots survived, while it decreased to 33.33% after 70 days. Both ASPV and ApMV were eliminated after 60 days of thermotherapy. Ribavirin at 10 and 20 mg L-1 reduced the percentage of meristem establishment to 50 and 37%, respectively, compared to the control (88.88%). Thermo-chemothery was also effective for ASPV and ApMV eradication from pear shoots.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Meristem culture, Pear, Ribavirin, RT-PCR, Virus elimination.

نویسندگان مقاله | S. Karimpour
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Islamic Republic of Iran.


| G. Davarynejad
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Islamic Republic of Iran.


| M. Zakiaghl
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Islamic Republic of Iran.


| M. R. Safarnejad
Department of Plant Viruses, Iranian Research Institute of Plant Protection, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Islamic Republic of Iran.



نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-10530-2&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات