این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
آبزیان زینتی، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۵۹-۷۰

عنوان فارسی مقاله علمی-ترویجی: بیماری‌های تغذیه‌ای آبزیان پرورشی
چکیده فارسی مقاله در این مقاله، اهمیت، دلایل واثرات منفی بیماری‌های تغذیه‌ای ماهی در سیستم آبزی‌پروری و ایمنی سلامت مرور شده است. اطلاعات از منابع جمع‌آوری و از نظر زمانی منظم شده‌اند. تحقیقات مشخص می‌نماید که آبزی‌پروری بزرگترین بخش تولید کننده غذا در کشاورزی است که از رشد سریعی در جهان برخوردار است. بیماری‌های تغذیه‌ای یکی از مهم‌ترین تهدیدها در تولیدات آبزی‌پروری است، زیرا به‌سختی دلیل این نوع بیماری‌ها مشخص می‌شوند. با تلفات، از بین رفتن آبزی، افزایش هزینه‌های درمان و کاهش کمی کیفی محصول، نه تنها هزینه تولید افزایش خواهد یافت بلکه  سلامت عمومی نیز درچنین شرایطی به­دلیل بروز متناوب بیماری و استفاده از داروهای سنتتیک درمان، مخاطره‌آمیز می‌شود. لذا، به منظور افزایش مصرف ناشی از آبزی‌پروری ماهی، کنترل بیماری‌های تغذیه‌ای بسیار ضروری است. این مقاله اطلاعات مفیدی در خصوص این بیماری‌ها و مدیریت آنها در آبزی‌پروری برای افزایش آگاهی‌های عمومی مزرعه‌داران شیلاتی ارائه می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیماری‌های تغذیه‌ای، آبزی‌پروری، مدیریت، آبزیان پرورشی

عنوان انگلیسی Nutritional disease in aquaculture
چکیده انگلیسی مقاله This review was conducted to investigate the significance, underlying causes and negative effects of nutritional diseases of fish on aquaculture production and health safety. Information were collected from different secondary sources and then arranged chronologically. Investigation reveals that, Aquaculture is the largest single animal food producing agricultural sector that is growing rapidly all over the world. Nutritional disease is one of most devastating threats to aquaculture production because it is very difficult to identify nutritional diseases. Production cost get increased due to investment lost, fish mortality, treatment cost and decreased yield quality and quantity. Public health hazards are also in dangerous situation due to frequent disease outbreak and treatment involving synthetic drugs. It is very essential to control nutritional diseases to increase fish supply through aquaculture production. This study will be helpful to provide basic knowledge on nutritional diseases management in aquaculture and to raise awareness among the farmers fisheries management.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nutritional diseases, Aquaculture, Management

نویسندگان مقاله محمود حافظیه | Mmahmoud Hafezieh
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

معصومه حافظیه | Masoume Hafezieh
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-81&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات