این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۳۲، شماره ۱، صفحات ۲۱-۳۰
عنوان فارسی
فیتوسنتز نانوذره نقره به کمک عصاره آبی گیاه خرفه و تاثیر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت بررسی عفونتهای بیمارستانی و مقاومتهای دارویی ایجاد شده در باکتریهای مولد این عفونتها، استفاده از گیاهان دارویی میتواند بسیار کمک کننده به درمان باشند. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات نقره حاصل از عصاره گیاه خرفه بر باکتریهای مولد عفونتهای بیمارستانی و پارامترهای مؤثر در سنتز این نانوذرات، مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: ابتدا محلول عصاره آبی گیاه خرفه به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. از عصاره به عنوان عامل کاهنده و پایدار کننده نانوذرات استفاده شد. تاثیر پارامترهای موثر جهت بهینه سازی نانوذرات نقره بوسیله تکنیک اسپکتروسکوپی فرابنفش-مرئی و میکروسکوپ الکترونی عبوری ارزیابی شد. اثر ضداکسیدانی و ضد باکتریایی نانوذرات سنتز شده به کمک بررسی فعالیت کاتالازی، MIC، MBC، روش دیسک گذاری و چاهک گذاری تعیین شد. یافته ها: نتایج حاکی از تاثیر pH قلیایی و همچنین غلظت نمک نقره بر کیفیت نانوذرات سنتز شده بود. همچنین نتایج تست ضدمیکروبی نشان داد باکتری های گرم منفی حساسیت قابل توجهی به نانوذرات سنتزی نشان دادند و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین مقاومت را به نانوذرات نشان داد. همچنین خاصیت ضداکسیدانی علیه سویه های گرم منفی نیز مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده با گیاه خرفه خاصیت ضد باکتریایی و ضداکسیدانی دارد. بنابراین فیتوسنتزی نانوذرات میتواند گزینه مناسبی در جهت درمان بیماریهای عفونی ناشی از باکتریهای گرم منفی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیتوسنتز، نانوذرات نقره، گیاه خرفه، فعالیت ضد میکروبی، فعالیت ضد اکسیدانی
عنوان انگلیسی
Phytosynthesis of silver nanoparticles with the aqueous extract of portulaca oleracea and its antimicrobial and antioxidant effect against gram-positive and gram-negative bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Due to the importance of investigating nosocomial infections and drug resistance in bacteria causing these infections, the use of herbs can be very helpful in treatment. In the present study, the effect of silver nanoparticles obtained from portulaca oleracea extract on bacteria causing nosocomial infections and effective parameters in the synthesis of these nanoparticles were investigated. Materials and methods: First, an aqueous extract of portulaca oleracea was added to a 1 mM silver nitrate solution. The extract was used as a reducing and stabilizing agent for nanoparticles. The effect of effective parameters for the optimization of silver nanoparticles was evaluated by ultraviolet-visible spectroscopy and transmission electron microscopy. The antioxidant and antibacterial effect of the synthesized nanoparticles was determined by studying the activity of catalase, MIC, MBC, disk, and well method. Results: The results showed the effect of alkaline pH as well as silver salt concentration on the quality of synthesized nanoparticles. Also, the results of the antimicrobial test showed that gram-negative bacteria revealed significant sensitivity to synthetic nanoparticles and Staphylococcus aureus showed the highest resistance to nanoparticles. Antioxidant properties were also observed against gram-negative strains. Conclusion: The results showed that silver nanoparticles synthesized with portulaca oleracea had antibacterial and antioxidant properties. Therefore, photosynthesis of nanoparticles can be a good option for the treatment of infectious diseases caused by gram-negative bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Phytosynthesis, Silver nanoparticles, Portulaca oleracea, Antimicrobial activity, Antioxidant activity.
نویسندگان مقاله
نیلوفر الیاسی | Niloofar Elyasi
MSc in Microbiology, Department of Microbiology, School of Science and Agriculture, Islamic Azad University, Roudehen Branch, Tehran, Iran
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
سیمین نبی زاده | Simin Nabizadeh
Faculty, PhD in Cellular-Developmental-Plant Biology, Department of Biology, School of Science and Agriculture, Islamic Azad University, Roudehen Branch, Tehran, Iran
هیأت علمی، دکتری تخصصی زیست شناسی سلولی - تکوینی-گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
زهرا شفیعی | Zahra Shafiei
Assistant Professor, PhD in Microbial Biotechnology, Department of Biology, School of Science and Agriculture, Islamic Azad University, Roudehen Branch, Tehran, Iran
استادیار، دکتری تخصصی بیوتکنولوژی میکروبی، گروه زیست شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
نشانی اینترنتی
http://tmuj.iautmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1381-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات