این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۹-۱۷
عنوان فارسی
بررسی اثر پودر میوه سنجد بر شاخص گلیسمی و شاخص سیری بیسکویت بدون قند
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مصرف غذاهای با شاخص گلیسمی(GI) پایین خطر بیماریهای مزمن و چاقی را کاهش میدهد. در مطالعه حاضر تأثیر پودر میوهی سنجد بر GI ، بار گلیسمی (GL) و شاخص سیری (SI) بیسکویت تهیه شده از آرد سفید گندم بررسی گردید. مواد و روشها: در این مطالعه متقاطع تصادفی، برای تعیینGI و GL، 10 فرد سالم در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته و در هر روز یکی از سه نوع بیسکویت (ساده، با 25٪ پودر سنجد و 50٪ پودر سنجد) یا محلول گلوکز را در حالت ناشتا خوردند. قند خون ناشتا و 15، 30، 45، 60، 90و 120 دقیقه بعد از خوردن اندازهگیری وGI وGL محاسبه گردید. برای تعیین شاخص سیری 20 فرد سالم، نان سفید و همان سه نوع بیسکویت را در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته خوردند. میزان سیری در حالت ناشتا و هر 15 دقیقه تا دو ساعت پس از خوردن تعیین و SI محاسبه گردید. یافتهها: شاخص گلیسمی بیسکویت ساده در محدودهی GI بالا (7/71) بود که با جایگزین کردن 25 و 50 درصد پودرسنجد بطور معنیداری (به ترتیب 50 و 9/42) کاهش یافت (001/0p<). همچنین GL بیسکویت ساده (03/12) بطور معنیداری با 25 و 50 درصد پودر سنجد کاهش یافت (به ترتیب 60/7 و 38/5) (001/0p<). شاخص سیری بیسکویت با 50% پودر سنجد (65/114) نیز بطور معنیداری نسبت به شاخص سیری بیسکویت ساده (81/91) افزایش یافت (05/0p<). نتیجه گیری: جایگزین کردن پودر سنجد بجای آرد سفید گندم علاوه بر کاهش شاخص و بار گلیسمی، باعث افزایش شاخص سیری بیسکویتهای ساده گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سنجد، بیسکویت، نان سفید، شاخص گلیسمی، بار گلیسمی، شاخص سیری
عنوان انگلیسی
Effects of Whole Oleaster Fruit Powder on Glycemic and Satiety Indices of Sugar Free Biscuits
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Consumption of foods with low glycemic index (GI) decreases risks of chronic diseases and obesity. In the present study, effects of whole oleaster fruit powder (WOP) on GI, glycemic load (GL) and satiety index of plain biscuits prepared from white wheat flour were investigated. Materials & Methods: In this randomized crossover study for assessing GI and GL, ten healthy individuals consumed one of three types of biscuits (plain, with 25% WOP and 50% WOP) or glucose solution on four various days at one-week intervals. Blood sugar was assessed at fasting and 15, 30, 45, 60, 90 and 120 min after eating the biscuits and then GI and GL were calculated. To assess SI, 20 healthy individuals consumed either white bread (reference food) or one of the three biscuits on four various days at one-week intervals. Satiety was assessed in the fasting state and every 15 min to 2 h after eating. Then, SI was calculated. Results: The GI of plain biscuits was in the upper range (71.7) which decreased to the lower range (50 and 42.9, respectively) by substitution of 25 and 50% WOP (p < 0.001). Glycemic load of plain biscuits decreased from the upper range (12.03) to the lower range (7.60 and 5.38, respectively) (p < 0.001). Satiety index of 50% WOP biscuits (114.65) increased significantly, compared to that of plain biscuits (91.81) (p < 0.05). Conclusion: Replacing whole oleaster fruit powder with white wheat flour not only decreased GI and GL of simple biscuits, but also significantly increased their satiety indixes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cookies, Oleaster, Elaeagnus angustifolia, Glycemic index, Glycemic load, Satiety index
نویسندگان مقاله
جمانه حیدری | J Heidari
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
فریده شیشه بر | F Shishehbor
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
مسعود ویسی | M Veissi
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
امل ساکی مالحی | A Saki Malehi
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
بیژن حلی | B Helli
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
مهدی شیری نسب | M Shiri-Nasab
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3893-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات