این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۵۲-۶۲

عنوان فارسی سمیت نانوپلاستیک پلی استایرن (+PS-NH۲) بر ریزجلبک Chlorella vulgaris
چکیده فارسی مقاله به دلیل استفاده گسترده نانوپلاستیک ها در کاربری‌های مختلف از قبیل بیوسنسورها، فونیک ها، نانوکمپوزیت ها و غیره و افزایش بی‌رویه خرده زباله های پلاستیکی در محیط های آبی، نگرانی ها در مورد اثرات بالقوه این مواد بر ریزجلبک ها افزایش یافته است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات غلظت‌های مختلف (25/0، 5/2، 25 و 250 میلی‌گرم در لیتر) ذرات نانوپلی استایرن (PS-NH2+) پس از 96 ساعت بر رشد، محتوای کلروفیل a و میزان تولید آنتی‌اکسیدان ریزجلبک Chlorella vulgaris بود. میزان رشد (از طریق شمارش سلولی) و محتوای کلروفیل a و میزان آنتی‌اکسیدان (از طریق اندازه‌گیری میزان جذب نوری) سنجیده شد. با افزایش غلظت نانوپلاستیک و مدت زمان در معرض قرار گرفتن (12 روز)، رشد و محتوای کلروفیل a نسبت به گروه شاهد روند کاهشی نشان داد. همچنین نتایج نشان داد که مقادیر تولید آنتی‌اکسیدان در نمونه‌هایی که در معرض نانو پلی استایرن قرار گرفتند بیشتر از نمونه¬های شاهد بود. در نهایت مشخص گردید که این نانوذره در دراز مدت باعث آسیب‌های جدی بر  C. vulgaris می‌شود و قادر است مکانیسم‌های سلولی را تحت تأثیر قرار دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلودگی پلاستیکی، آنتی‌اکسیدان، زنجیره غذایی، کلروفیل a

عنوان انگلیسی Toxicity of polystyrene (PS-NH2+) nanoplastic on microalgae Chlorella vulgaris
چکیده انگلیسی مقاله Due to using of nanoplastics in a wide range of applications such as biosensors, photonics, nanocomposites and etc., and highly enhancement of plastic debris in aqueous environments have raised concerns about the potential effects of these substances on microalgae that are primary producers. The aim of this study was, to investigate the effects of different concentrations (0.25, 2.5, 25, and 250 mg/L) nanopolystyrene particles (PS-NH2+) after 96 hours on the growth, chlorophyll a content, and amount of antioxidant production of microalgae chlorella vulgaris. The growth rate (counting of cells) and chlorophyll a content and amount of antioxidant (measuring optical density/absorbance) were evaluated. The growth and chlorophyll a content showed a decreasing trend than the control group, with increasing concentration of nanoplastic and exposure time (12 days). Also, the results demonstrated that the amounts of antioxidant production in the exposed samples to nano-polystyrene were higher than the control samples. Finally, it`s suggested that this nanoparticle causes acute impacts on this microalgae in a long time and has the ability to affect cellular mechanisms.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله contamination of plastic, antioxidant, food chain, chlorophyll a

نویسندگان مقاله طاهره بامری | Tahereh Bameri
Department of Fisheries and Environmental studuies, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

ابوالفضل ناجی | Abolfazl Naji
Department of Fisheries and Environmental studuies, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

آرش اکبراده | Arash Akbarzadeh
Department of Fisheries and Environmental studuies, Faculty of Marine Science and Technology, University of Hormozgan
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-647-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات