این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی، جلد ۱۲، شماره ۲۳، صفحات ۹۹-۱۱۰

عنوان فارسی مکمل‌گیری سیر، استرس اکسایشی و فشار خون پس از فعالیت بدنی شدید
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پژوهش حاضر به­منظور تعیین اثر مکمل­گیری کوتاه مدت کپسول سیر بر تغییرات آنزیم‌‌های بزاقی سوپر­اکساید دیسموتاز و پراکسیداز، فشار خون و ضربان قلب حین و پس از یک جلسه فعالیت ورزشی روی چرخ کارسنج در دختران ورزشکار انجام ‌شد. مواد و روش­­ها: تعداد 10 دختر ورزشکار سالم (سن: 22/12 سال، چربی بدن: 23/64 درصد و اکسیژن مصرفی بیشینه: 39/27 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) به طور داوطلبانه و به روش کانتربالانس در دو گروه مکمل سیر (روزانه 1200 میلی‌گرم) و پلاسبو (روزانه 1200 میلی­گرم نشاسته) تقسیم شدند. آزمودنی‌ها پس از 3 روز مکمل‌گیری، یک جلسه فعالیت استقامتی به مدت 30 دقیقه را روی چرخ کارسنج اجرا کردند. یافته‎ها: ضربان قلب در دقایق 5 و 10 حین فعالیت در هر دو مرحلۀ مکمل‌گیری نسبت به گروه پلاسبو کمتر بود. همچنین در دقیقه 10 استراحت، در گروه پلاسبو نسبت به سایر شرایط پایین‌تر بود. فشار خون سیستولی در پایان فعالیت در گروه مکمل‌ پایین‌تر بود. آنزیم پراکسیداز بزاقی در هر دو شرایط مکمل‌گیری سیر و پلاسبو بعد از فعالیت نسبت به پیش از آن بالاتر و در دقیقه 30 استراحت در گروه مکمل بالاتر بود. فعالیت آنزیم سوپر اکساید دیسموتاز بلافاصله و 30 دقیقه پس از فعالیت نسبت به قبل فعالیت و قبل مکمل‌گیری نشان داد. مقادیر این آنزیم بلافاصله، 30 و 60 دقیقه پس از فعالیت نسبت به گروه پلاسبو بیشتر بود (0/05>p). نتیجه‌گیری: احتمالاً مکمل‌گیری کپسول سیر می­تواند در کاهش ضربان قلب و فشار خون حین و پس از فعالیت ورزشی و افزایش آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی .
چکیده انگلیسی مقاله .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فهیمه مهربانی |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

بهمن میرزایی |
استاد فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

جواد مهربانی |
استادیار فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

حسین غفوری |
استادیار بیوشیمی، دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان، گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://asp.journals.umz.ac.ir/article_1312_251.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1489/article-1489-251147.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات