این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۵۷-۶۹

عنوان فارسی اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره‌غذایی با مخمر (Saccharomyces cervisiae) بر شاخص‌های رشد و تغذیه بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه، اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره غذایی با پروتئین تک­یاخته (Saccharomyces cerevisiae) بر شاخص­های رشد و تغذیه بچه ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان مورد بررسی قرار گرفت. مراحل اجرایی و عملی این پژوهش در تابستان سال 1398 به مدت ده هفته در یک کارگاه پرورش ماهی واقع در روستای بهشت آباد شهرستان اردل انجام گردید. تیمارهای آزمایشی در مطالعه حاضر شامل تیمار 1 یا صرفاً پودر ماهی، تیمار 2 حاوی دوسوم پودر ماهی+ یک­سوم پروتئین تک­یاخته، تیمار 3 حاوی دوسوم پروتئین تک­یاخته+ یک­سوم پودر ماهی و تیمار 4 یا صرفاً پروتئین تک­یاخته بودند. در پایان دوره­ی آزمایشی، براساس نتایج به دست آمده، بهترین عملکرد شاخص­های رشد (میانگین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت) به طور معنی­داری در تیمارهای 1 و 2 (به­ویژه تیمار 2) به دست آمد و تیمارهای 3 و 4 (به ویژه تیمار 4) دارای پایین­ترین میزان عملکرد بودند. در مورد شاخص کبدی و احشایی، اختلاف معنی­داری بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). بهترین میزان ضریب تبدیل­غذایی و نرخ بازده پروتئین و کارایی غذایی در تیمارهای 1 و 2 (به ویژه تیمار 2) مشاهده گردید که با دیگر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان داد (05/0P<). همچنین میزان کل غذای مصرفی یک ماهی و میزان دریافت غذای روزانه در تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی­داری نداشتند (05/0P>). در پایان، با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد می­گردد جهت اقتصادی­تر کردن جیره غذایی بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان، حداقل 25 درصد و حداکثر 50 درصد پودر ماهی با پروتئین تک­یاخته­ی مخمر ساکارومیسس­سرویزیه جایگزین شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پودر ماهی، پروتئین تک‌یاخته، Saccharomyces cerevisiae، رشد، تغذیه، قزل‌آلای رنگین‌کمان

عنوان انگلیسی Effects of dietary fish meal replacement with Yeast (Saccharomyces cervisiae) on growth and feeding indices rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله In this study the effects of replacing fish meal with yeast (Saccharomyces cerevisiae) on feeding and growth in rainbow trout (Onvorhynchus mykiss) fry were analyzed. The experiments of this study were conducted for a period of 10 weeks during summer 2019 in a fish farm located in Chahar-Mahal and Bakhtiari Province (Iran). In treatments used in this study, different ratios of fish meal and yeast were used in production of experimental fish food plates: 1) only fish meal, 2) 66% fish meal and 33% yeast, 3) 66% yeast and 33% fish meal, and 4) only yeast. Based on the results of this study the first two treatments in which only fish meal and 66% fish meal plus 33% yeast were included as animal protein sources were significantly better compared to the 3rd and 4th treatments regarding growth indices (mean final weight, specific growth rate, and condition factor). There were no significant differences observed among treatments for hepatosomatic and visceral indices (P>0.05). The best food conversion ratio (FCR), protein efficiency ratio, and food efficiency were observed in treatments 1 and 2, which differed significantly from other treatments (P< 0.05). The total feed consumption by each individual and the total daily food consumption were not significantly different among treatment used in this study (P>0.05). In conclusion, it can be proposed that replacement of 25-50% fish meal with yeast in fish feed plates can provide a more economic fish food.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fishmeal, Sigle Cell Protein, Saccharomyces cerevisiae, Growth, Feed, Oncorhynchus mykiss

نویسندگان مقاله اصغر خسروی فارسانی | Asghar Khosravi Farsani
Department of Fisheries and Environment, Faculty of Natural Resources and Earth Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
دانشگاه شهرکرد

ایرج هاشم زاده | Iraj Hashemzadeh
Department of Fisheries and Environment, Faculty of Natural Resources and Earth Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
دانشگاه شهرکرد

اسماعیل پیرعلی | Esmaeil Pirali
Department of Fisheries and Environment, Faculty of Natural Resources and Earth Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
دانشگاه شهرکرد


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-523-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات