این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱-۱۱
عنوان فارسی
آنزیمهای سرم خون و سیستم آنتیاکسیدانی کبد ماهیان کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae)
چکیده فارسی مقاله
اخیرا استفاده از پروبیوتیکها بهمنظور افزایش سلامت و ایمنی آبزیان مورد توجه قرار گرفته است. لذا هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) بر آنزیمهای سرم خون (آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات اسپارتات آمینوترانسفراز (AST) وآلانین آمینوترانسفراز (ALT)) و سیستم آنتی اکسیدانی کبد (سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، مالوندیآلدئید (MDA) و کاتالاز (CAT)) ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز بود. این آزمایش بهصورت طرح کاملا تصادفی در قالب 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار طراحی شد. مخمر ساکارمایسیس سروزیا در 3 سطح 2، 4 و 6 درصد وزن غذا به جیره غذایی پایه اضافه شد. همچنین یک تیمار بدون افزودن مخمر بعنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. ماهیان کفالخاکستری با وزن اولیه 56/5 گرم بهصورت تصادفی در 12 مخزن فایبر گلاس 60 لیتری با تعداد 20 قطعه ماهی در هر مخزن توزیع شدند. در پایان دوره آزمایش، نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنزیمهای CAT، SOD و کمترین فعالیت آنزیمهای ALT وALP و میزان MDA در تیمار حاوی 6 درصد مخمر مشاهده شد که با بقیه تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مخمر مایسیس سروزیا اثرات مطلوبی بر میزان فعالیت آنزیمهای سرم خون و سیستم آنتیاکسیدانی کبد ماهی کفال خاکستری دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی کفال خاکستری، مخمر ساکارومایسیس سروزیا، سیستم آنتی اکسیدانی، آنزیمهای کبد
عنوان انگلیسی
Blood serum enzymes and antioxidant system of liver in grey mullet, Mugil cephalus Linnaeus 1758, fed with different levels of Saccharomyces cerevisiae yeast
چکیده انگلیسی مقاله
The potential use of dietary probiotics to enhance the immunity and health of aquatic animal's hasrecently attracted intensive attention. The purpose of this study was to investigate the effect of different levels of Saccharomyces cerevisiae yeast on blood serum enzymes (aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT) and alkaline phosphatase (ALP)) and antioxidant systems (Superoxidase dismutase (SOD), Glutathione peroxidase (GPX), Malondialdehyde (MDA) catalase (CAT)) in grey mullet, Mugil cephalus for 60 days. This experiment was designed as a completely random design in four treatments and each in three replicates. S.cerevisiae was added to the basic food in three rations of 2, 4 and 6 %, of the food weight. Also a treatment without S. cerevisiaewas chosen as control. Grey mullet with an initial weight of 5.56g were randomly distributed on 12 fiberglass tanks of 60Ll with twenty fish in each tank. At the end of the experiment, the results showed that the highest activity of CAT, SOD, and the lowest activity of ALT, ALP enzymes and MDA level were observed in group containing 6% of yeast that had significant difference with other treatments (P< 0.05). The results of this study showed that S.cerevisiae yeast had desirable effects on the amount of serum enzyme activities and antioxidant systems of liver of M. cephalus
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Grey mullet, Saccharomyces cerevisiae yeast, Antioxidant system, Liver enzymes
نویسندگان مقاله
پریا اکبری | paria Akbary
Marine Sciences Faculty, Fisheries Group, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-177-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات