این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۹
عنوان فارسی
اثر پروبیوتیکهای Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد، فلور باکتریایی روده، آنزیمهای گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد، فلور باکتریایی روده، آنزیم های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) بود. بچه ماهیان با میانگین وزن اولیه3/1± 17 گرم در 10 تیمار با 3 تکرار تقسیم بندی شدند. در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 1، 2 و 3 از L. lactis به میزان CFU/g 1010 در سه دوز 150، 300 و 450 میلی گرم در هر کیلوگرم غذا، در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 4، 5 و 6 از W. cibaria به میزانCFU/g 1010، در سه دوز 150، 300 و 450 میلی گرم در هر یک کیلوگرم غذا، در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 7، 8 و 9 از ترکیب این دو باکتری پروبیوتیکی به بطور مساوی در سه دوز 150، 300 و 450 میلی گرم در هر یک کیلوگرم غذا استفاده شد و ماهیان تیمار 10 (شاهد) از غذای فاقد پروبیوتیک استفاده نمودند. غذادهی 8 هفته به طول انجامید. زیست سنجی در ابتدا و انتهای دوره جهت تعیین شاخص های رشد صورت گرفت. جهت اندازه گیری سطوح آنزیم های گوارشی نیز در پایان دوره از ماهیان خونگیری بعمل آمد. فلور باکتریایی روده و بررسی بافت شناسی روده نیز در پایان انجام شد. نتایج بررسی حاضر حاکی از افزایش معنی دار میزان افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، میانگین رشد روزانه و کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در اغلب تیمارهای دریافت کننده پروبیوتیک در مقایسه با شاهد بود (05/0P<). همچنین کمترین میزان آنزیم های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمار شاهد مشاهده شد. تعداد باکتری های اسید لاکتیکی رشد یافته در روده ماهیان دریافت کننده پروبیوتیک به طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0P<). درنهایت مشخص شد که استفاده از این پروبیوتیک ها خصوصاً به صورت ترکیبی و به میزان mg/kg 300 و پس از آن استفاده از mg/kg 300 پروبیوتیک W. cibaria سبب بهبود عملکرد رشد ، تغذیه، افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی، بهبود فلور میکروبی روده و افزایش باکتری های اسید لاکتیک روده در بچه ماهی کپور معمولی میگردند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کپور معمولی (Cyprinus carpio)، پروبیوتیک، Lactococcus lactis و Weissella cibaria، شاخص رشد، آنزیم گوارشی، فلور باکتریایی روده
عنوان انگلیسی
Effects of Lactococcus lactis and Weissella cibaria as probiotic on growth performance, intestinal bacterial flora, digestive enzymes and intestinal histology in common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of the present study was to investigate the effect of Lactococcus lactis and Weissella cibaria probiotics on growth performance, intestinal bacterial flora, digestive enzymes and intestinal histology in common carp (Cyprinus carpio). Fish with an average initial weight of 17±1.3 g were divided into 10 treatments with 3 replications. Fish food in treatments 1, 2 and 3 were supplemented with 10 10 CFUg1 of Lactococcus lactis in doses of 150, 300 and 450 mgKg-1, food for treatments 4, 5 and 6 were supplemented with 10 10 CFUg-1 of Weissella cibaria in doses of 150, 300 and 450 mgKg-1, these two probiotics were equally mixed for food preparation to treatments 7,8 & 9 and used in doses of 150, 300 and 450 mgkg-1 as well as fish in treatment 10 (Control) feed basal diet with no probiotics. They were feed for 8 weeks. Fish weight and length were measured at the beginning and end of experiment to examine growth performance. Blood samples were collected to measure the amounts of digestive enzymes. Intestinal bacterial flora and intestinal histology were also performed. The results of the present study showed a significant increase in body weight gain, specific growth rate, average daily growth and a significant decrease in food conversion ratio in most treatments feed supplemented food compared to the control (P< 0.05). Also, the lowest amount of amylase, lipase and protease enzymes was observed in the control. The number of lactic acid bacteria in fish feed with probiotic supplemented food was significantly higher than the control treatment (P< 0.05). Finally, it was found that adding 300 mgkg1 of combination of these probiotics and after that adding 300 mgkg-1 W.cibaria will improve growth performance, activity of digestive enzymes, intestinal microbial flora and lactic acid bacteria in common carp.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Common carp (Cyprinus carpio), Probiotic, Lactococcus lactis, Weissella cibaria, Growth index, Digestive enzyme, Intestinal bacterial flora.
نویسندگان مقاله
اردوان بخش زاد محمودی | Ardavan Bakhshzad mahmodi
Department of Fisheries, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
مسعود فرخ روز لاشیدانی | Masoud ّFarokhrouz lashiedani
Department of Fisheries, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
عباسعلی زمینی | Abasali Zamini
Department of Fisheries, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
علیرضا شناور ماسوله | Alireza Shenavar masole
International sturgeon research institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Rasht, Iran
انستیتو تحقیقات بین الملی ماهیان خاویاری
اکرم تهرانی فرد | Akram Tehranifard
Department of Marine biology, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-542-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات