این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱۰۱-۱۰۹
عنوان فارسی
مقایسه اثر استفاده از باکتری کشته شده آئروموناس هیدروفیلا به سه روش حرارت، فرمالین و اشعه ماوراءبنفش بر میزان بقاء، برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
آئروموناس هیدروفیلا یکی از باکتری های مهم و شایع در امر پرورش ماهیان میباشد که متاسفانه شیوع و گسترش آن منجر به افزایش مصرف آنتی بیوتیک در تولید آبزیان شده است. لذا در مطالعه حاضر به منظور ارائه راحل و افزایش ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان، به 4 گروه 20 تایی از ماهیان با 3 تکرار برای هر گروه باکتری زنده و باکتری کشته شده آئروموناس هیدروفیلا به سه روش حرارت، فرمالین و UV بصورت تزریق درون صفاقی با غلظت 10 به نمای 5 سلول در میلی لیتر به ماهی معرفی شد. براساس نتایج، آنتی ژن باکتری کشته شده به روش فرمالین و UV موجب افزایش گلبول های سفید (05/0˂P) و حفظ گلبول های قرمز شده است. همچنین سطح ایمنوگلوبین نوع M و کمپلمان 3و 4 در این دو گروه نسبت به گروهی که در معرض باکتری زنده و باکتری کشته شده به روش حرارت قرار داشتند، شرایط بهتری داشت. لذا براساس نتایج با استفاده از باکتریهای کشته شده آئروموناس هیدرو فیلا به روش فرمالین و UV میتوان انتظار افزایش ایمنی ماهی را داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آئروموناس هیدروفیلا، قزل آلای رنگین کمان، ایمنی، ایمنوگلوبین
عنوان انگلیسی
Comparison of the effect of using killed Aeromonas hydrophila bacteria by three methods: heat, formalin and ultraviolet light on survival rate and immune factors in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
Aeromonas hydrophila is one of the most important bacteria in fish farming, which unfortunately has led to an increase in the use of antibiotics in aquaculture. Therefore, in the present study, in order to provide comfort and increase immunity in rainbow trout, we introduced live bacteria and bacteria killed Aeromonas hydrophila by three methods of heat, formalin and UV as intraperitoneal injection with a concentration of 105 to 4 groups of fish with 3 repetitions for each group. According to the results, the bacterial antigen killed by formalin and UV increased white blood cells (P˂0.05) and retained red blood cells. Also, the levels of Igm and complement 3 and 4 in these two groups were better than those in the group exposed to live bacteria and bacteria killed by heat. Total protein was higher in a group of fish exposed to bacteria killed by formalin and UV but albumin levels did not change significantly. Therefore, based on the results; it is possible to expect an increase in fish immunity by using killed Aeromonas hydrophila bacteria by formalin and UV methods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aeromonas hydrophila, Rainbow Trout, Immunity, Immunoglobulin
نویسندگان مقاله
تقی محمدی فوتمی | Taghi Mohammadi Fotami
Department of Aquaculture, Babol Branch. Islamic Azad University, Babol, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
رضا چنگیزی | Reza Changizi
Department of Aquaculture, Babol Branch. Islamic Azad University, Babol, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
مهدی حسینی فرد | Mahdi Hosseinifard
Department of Veterinary, Babol Branch. Islamic Azad University, Babol, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
حسین خارا | Hosein Khara
Department of Aquaculture, Lahijan Branch. Islamic Azad University, Lahijan, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
رضا صفری | Reza Safari
Department of Feeding, Caspian Sea Ecological Research Center, Sari, Iran
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-534-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات