این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی ارزیابی کیفیت آب مزارع پرورش میگوی پاسفید (Litopenaeus vannamei) در منطقه تیاب شمالی استان هرمزگان (شهرستان میناب)
چکیده فارسی مقاله بمنظور ارزیابی کیفیت آب مزارع پرورشی میگوی پاسفید واقع در منطقه تیاب شمالی استان هرمزگان‌، برخی از پارامتر های فیزیکوشیمیایی موثر بر رشد میگو مانند دمای آب، pH ، شوری، اکسیژن محلول، نیتریت، آمونیاک، شفافیت وکلروفیلa‌ در نه استخر (سه استخر در هرمزرعه)، در سال1393، طی یک دوره پرورش شش ماهه (آوخر خرداد الی نیمه اول آذر ماه) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداقل و حداکثر میانگین دمای آب برابر با (0C37/4- 0C15/5)، pH (8/97 -7/1)، شوری (ppt5/59-ppt41)، اکسیژن محلول (mg/l5/9 –mg/l7/0)، نیتریت (m/lµ5/54 –m/lµ3/0)، آمونیاک (mg/l13/0 – mg/l01/0)، شفافیت (cm95-cm10) وکلروفیلa (µg/l15/256- µg/l 15/0) بوده است. آنالیزخوشه ایی نشان داد که ازبین سه مزرعه مورد بررسی، کیفیت آب در مزرعه دوم، بمراتب نامطلوب‌ تر از مزرعه اول و سوم بوده است. نتایج آزمون مولفه ها نشان داد که میزان pH، شفافیت، اکسیژن محلول و نیترت با بار های عاملی قوی در تغییرات کلروفیلa قابل توجه بوده است. همچنینpH، اکسیژن محلول، شفافیت و کلروفیلa بعنوان عوامل متمایز کننده کیفیت آب مزارع پرورش میگو، مورد شناسایی قرار گرفتند. دراین تحقیق برخی ازپارامترها مانند دمای آب، اکسیژن محلول، شوری ، شفافیت و کلروفیل a در برخی از زمان ها، خارج از محدوده ایده آل برای پرورش میگوی پاسفید بوده است.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیفیت آب، مزارع پرورش میگو، میگوی پاسفید ، استان هرمزگان

عنوان انگلیسی Water quality assessment of pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) at villages in northern of Tiab district, Minab area, Hormozgan province
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to evaluate some of the physic-chemical parameters(Temperature, pH, Salinity, Dissolved Oxygen, nitrite, Hardness, Nitrite- Nitrogen, Ammonia , Transparency and clorophyll a) affecting the growth of Western Pacific shrimp (Litopenaeus vannamei) in 9 semi-intensive shrimp ponds (at the 3 farms) During a one period culture (six month) at villages in northern of Tiab, Minab area, Hormozgan province.The results showed that the ranged water temperature were (36.03 ± 0/07±  17.9 ± 1.59),pH (8.53 ±0.12-7.61± 0.01), salinity (51.04± 3.28± - 44.00± 0.5), dissolved oxygen (7.85 ± 0.73 mg .l -2.76± 0.07 mg .l),nitrite(36.9± 10.1μm.l-1.45±0.17μm.l ) Ammonia (0.06 ± 0.01-0.01± 0.001 mg.L), Transparency (67.92± 7.3-31.3 ±0.09 cm)  and chlorophyll a (156.2 ± 11.32 μg .l- 31.33± 1.22 μg.l l).The results of hierarchical cluster analysis showed that water quality in the second farm was far more unfavorable than the first and third farms. The Hierarchicalcluster analysis showed that the water quality in the second farm was much less favorable than the first and third farms.Based on PCA, chlorophyll a is affected by pH, transparency, dissolved oxygen and nitrate with high factor loading. As well as pH, oxygen, transparency and chlorophylla, as a differentiating factor between shrimp farms were identified. In this study, some of parameters such as water temperature, dissolved oxygen, salinity, transparency and chlorophyll a, were sometimes outside the ideal range for the cultivation of L.vannamei.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله water quality, shrimp farms, Litopenaeus vannamei ,Hormozgan province

نویسندگان مقاله غلامعلی اکبرزاده چماچایی | Gholamali Aakbarzadeh Chomachaei
Iranian Fisheries Science Research Institute
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

کیومرث روحانی قادیکلاهی | Kiuomars Rohani Ghadikolaei
Iranian Fisheries Science Research Institute
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

فرشته سراجی | Freshteh Saraji
Iranian Fisheries Science Research Institute
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

محمد رضا صادقی | Mohammad reza Sadeghi
Iranian Fisheries Science Research Institute
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

شیوا آقاجری | Shiva Aghajary
Iranian Fisheries Science Research Institute
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-449-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات