این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۱۲۹-۱۴۳
عنوان فارسی
پاسخهای فیزیولوژیک گیاه کینوا به کاربرد نیتروژن در شرایط شور
چکیده فارسی مقاله
تنش شوری از عمدهترین تنشهای غیرزنده است که با کاهش جذب آب و برهم زدن تعادل عناصر غذایی باعث کاهش رشد گیاه میشود. این آزمایش بهمنظور بررسی اثر کود نیتروژن در غلظتهای بالای شوری بر صفات فیزیولوژیک گیاه کینوا به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور شوری (100، 200، 300، 400 و 500 میلیمولار کلرید سدیم) و نیتروژن نیتراته (50، 100، 150 و 200 میلیگرم در لیتر) با 3 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان اجرا شد. صفات مورد مطالعه شامل عملکرد کوانتوم، شاخص کارایی فتوسنتزی، وزن خشک اندام هوایی، محتوی پرولین، قند محلول و مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم¬های کاتالاز و پراکسیداز بودند. نتایج نشان داد که عملکرد کوانتوم، محتوای پرولین و قندهای محلول تحت تأثیر شوری و نیتروژن قرار گرفتند و افزایش سطح شوری از 100 به 500 میلی مولار باعث افزایش عملکرد کوانتوم، محتوی پرولین و قندهای محلول شد. اما افزایش غلظت نیتروژن از 50 به 200 میلیگرم در لیتر باعث افزایش محتوی پرولین و کاهش محتوی قندهای محلول شد. وزن خشک اندام هوایی، محتوی مالون دی آلدئید، فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز تحت تأثیر برهمکنش نیتروژن و شوری قرار گرفتند. نتایج نشان داد، در سطوح بالای شوری افزایش غلظت نیتروژن به 150 و 200 میلیگرم در لیتر باعث کاهش وزن خشک و محتوی پتاسیم اندام هوایی، افزایش محتوی مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و محتوی سدیم اندام هوایی شد. با توجه به نتایج، در شوریهای پایین (100 و 200 میلیمولار) و متوسط (300 میلیمولار) مصرف 200 میلیگرم در لیتر نیتروژن و در شوریهای بالا (400 و 500 میلیمولار) مصرف 50 میلیگرم در لیتر نیتروژن در محلول غذایی توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای آنتیاکسیدان، پرولین، تنش شوری، کود نیتروژن، هالوفیت
عنوان انگلیسی
Physiological Response of Quinoa to Nitrogen Application under Salinity Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Salinity stress is one of the major abiotic stresses which injures plants by limited water absorption and nutrient imbalance and limits crop growth. In order to study the effect of nitrogen fertilizer on physiological traits of quinoa at high salt concentrations, a greenhouse experiment was conducted in a factorial arrangement based on a randomized complete block with three replications in 2019. The first factor included 5 levels of salinity (100 (control), 200, 300, 400, 500 mM) and the second factor comprised of 4 levels of nitrogen fertilizer (50, 100, 150 and 200 ppm). Traits that were measured included quantum yield, photosynthetic efficiency index, shoot dry weight, proline content, soluble sugar content, malondialdehyde content, catalase and peroxidase activity, shoot potassium and sodium content. Results showed that quantum yield, proline content and soluble carbohydrate were affected by salinity and nitrogen concentration. With increasing salinity levels from 100 to 500 mM, quantum yield, proline and soluble carbohydrate content increased, but with increasing nitrogen levels from 50 ppm to 200 ppm soluble carbohydrate and proline content decreased and increased, respectively. Shoot dry weight, malondialdehyde content, catalase and peroxidase activity, shoot sodium and potassium content were affected by the interaction of salinity and nitrogen levels. Results showed that at high levels of salinity and increasing nitrogen levels to 150 and 200 ppm, shoot dry weight and shoot potassium content decreased, also malondialdehyde, catalase, and peroxidase activity and shoot sodium content increased. According to these results, in low (100 and 200 mM) and medium (300 mM) salinity levels application of 200 ppm nitrogen and in high salinity (400 and 500 mM) levels application of 50 ppm nitrogen in nutrient solution of quinoa is reasonable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant enzyme, Halophyte, Nitrogen fertilizer, Proline, Salt stress
نویسندگان مقاله
راحله افشارمنش | R. Afsharmanesh
vali e asr university of rafsanjan
دانشگاه ولی عصر
اصغر رحیمی | A. Rahimi
vali e asr university of rafsanjan
دانشگاه ولی عصر رفسنجان
سید رسول صحافی | S. R. Sahhafi
vali e asr university of rafsanjan
دانشگاه ولی عصر رفسنجان
معصومه صالحی | M. Salehi
Iranian National Salinity Research Center of Yazd
مرکز تحقیقات شوری یزد
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2008-9&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات