این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۱-۱۷

عنوان فارسی مقایسه میزان ضایعات پس از برداشت ارقام روز کوتاه پیاز (.Allium cepa L) در شرایط انبار معمولی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به‌مدت دو سال زراعی (97-1395) به‌منظور مطالعه ضایعات پس از برداشت سوخ ارقام روز کوتاه پیاز در انبار کنترل نشده (فاقد سیستم‌های گرمایش سرمایش و تهویه)، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان اجرا شد. در سال اول آزمایش میانگین دمای روزانه انبار بین 14/5 تا 40/5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی از 27 تا60 درصد متغیر بود. در سال دوم آزمایش محدوده تغییرات میانگین دمای روزانه انبار بین 15 تا 38 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی بین 30 تا 71 درصد بود. بذرها در اواسط مهر ماه در خزانه کشت و نشاءها در مرحله دو تا سه برگی به زمین اصلی منتقل شدند. سوخ‌ها در زمان افتادگی 50 تا 80 درصد برگ‌ها و شروع خشک شدن آنها، برداشت شدند. برای انجام این پژوهش از آزمایش اسپلیت پلات در زمان شامل 80 تیمار با 4 تکرار در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی استفاده شد. عامل اصلی 10 رقم پیاز روز کوتاه (ʾصباʿ، ʾتگزاس‌ارلی‌وایتʿ، ʾایمپراتریزʿ، ʾسیروسʿ، ʾ7030ʿ، ʾایکس‌پی‌ردʿ، ʾسپیدانʿ، ʾگلدن‌آیʿ، ʾتگزاس‌ارلی‌گرانوʿ وʾپریماوراʿ) و عامل فرعی زمان بررسی سوخ‌ها در انبار در 8 سطح (یک ماه بعد از شروع انبارمانی به فاصله یک ماه) بود. درصد ماهیانه کاهش وزن سوخ با گذشت زمان کمتر شد. کمترین کاهش وزن سوخ (%9/56) به رقم ʾصباʿ اختصاص داشت. خسارت بیماری پوسیدگی خاکستری تا ماه چهارم انبارمانی افزایش و سپس کاهش یافت. حداکثر خسارت این بیماری (%23/23) به رقم ʾسپیدانʿ مربوط بود. بیشترین خسارت لهیدگی (%3/96) در رقم ʾتگزاس‌ارلی‌وایتʿ مشاهده شد. جوانه‌زنی سوخ‌ها از ماه پنجم انبارمانی شروع شد. بیشترین جوانه‌زنی سوخ (%19/88) به رقم ʾسیروسʿ تعلق داشت. نتایج آزمایش مشخص کرد که اختلاف قابلیت انباری ارقام مورد مطالعه معنی‌دار است. بیشترین و کمترین قابلیت انبارمانی به‌ترتیب به ارقام ʾصباʿ و ʾسپیدانʿ مربوط بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوسیدگی خاکستری، سبز شدن سوخ، ضایعات پس از برداشت، کاهش فیزیولوژیک وزن، لهیدگی سوخ

عنوان انگلیسی Comparative Postharvest Losses of Short Day Onion (Allium cepa L.) Cultivars in Uncontrolled Storage Conditions
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted at the Behbahan Agriculture Research Station, Behbahan, south-west of Iran, for two years from 2016 to 2018 to study the postharvest losses of short-day onion cultivars in uncontrolled storage conditions (no heating, cooling and ventilation systems). Seeds were sown in nursery in early October and seedling transplanted at 2-3 leaf stage. Bulbs were harvested when 50-80% of foliage had dried and fallen and prepared for the experiment in both years. In the 1st year of experiment, the average of daily storage temperature and relative humidity ranged from 14.5 to 40.5°C and 27 to 60%, respectively. The average of daily storage temperature and relative humidity varied from 15 to 38 °C and 30 to 71%, respectively, in the 2nd year of experiment. This research was performed using a split plot experiment based on a randomized complete block design encompassing 80 treatments with 4 replications. Main plot consisted of 10 cultivars ('Seba', 'Texas Early White', 'Imperateriz', 'Siroos', '7030', 'X P red', 'Sapidan', 'Golden I', 'Texas Early Grano' and 'Primavera') and bulbs evaluation in storage  at eight times  (one months after  start of storage with one month interval) was considered as sub plot. The monthly bulb weight losses percentage decreased with time. The minimum weight loss (9.56%) was recorded in 'Seba vultivar. The damage of black mold increased until the fourth month of storage and then decreased. 'Sapidan' was the most sensitive cultivar to damage of black mold (23.23%). The highest percentage of bulb rotting (29.65%) was observed in 'Texas Early White' cultivar. Bulb sprouting was observed from the fifth month of storage and the highest bulb sprouting (19.88%) belonged to 'Siroos' cultivar. Results were suggestive of difference in storability among cultivars, the maximum and minimum storability being recorded in 'Seba' and 'Sapidan', cultivars, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Black mold, Bulb rotting, Bulb sprouting, Losses after harvest, Physiological bulb weight losses

نویسندگان مقاله عبدالستار دارابی | A. Darabi
Agricultural, Research, Education and Exetention Organization
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2231-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات