این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۳۷
عنوان فارسی
واکنش گندمهای ایمر و دوروم به سطوح متفاوت کود نیتروژن
چکیده فارسی مقاله
گندمهای تتراپلوئید پوشینهدار ایمر که از اجداد گندمهای امروزی محسوب میشوند، دارای پتانسیل قابل توجهی در بهبود گندمهای دوروم بهویژه از نظر محتوای پروتئین دانه هستند. بهمنظور بررسی واکنش گندمهای تتراپلوئید پوشینهدار ایمر و دوروم به سطوح متفاوت کود نیتروژن، 12 ژنوتیپ گندم تتراپلوئید شامل هشت ژنوتیپ دوروم و چهار ژنوتیپ ایمر در سال زراعی 1396 در مزرعه کشت شدند. آزمایش بهصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد که در آن چهار سطح کود اوره (صفر، 50، 150 و200 کیلوگرم در هکتار) بهعنوان عامل اصلی و ژنوتیپها بهعنوان عامل فرعی بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر کود نیتروژن بر صفات روز تا رسیدگی فیزیولوژیک، درصد پروتئین، درصد نیتروژن و غلظت نیتروژن دانه در سطح یک درصد معنیدار بود. اثر ژنوتیپ بر همه صفات در سطح یک درصد معنیدار بود. گندمهای پوشینهدار ایمر از میانگین بیشتری در تعداد سنبله در مترمربع، درصد پروتئین، غلظت نیتروژن و درصد نیتروژن دانه در مقایسه با گندمهای دوروم برخوردار بودند. با توجه به این نتایج، گندمهای ایمر میتوانند منبع ژنتیکی غنی برای بهبود صفات، در گندمهای دوروم بهویژه پروتئین دانه باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین دانه، کود نیتروژن، گندم دوروم، گندم پوشینهدار ایمر
عنوان انگلیسی
Response of Emmer and Durum Wheats to Different Levels of Nitrogen Fertilizer
چکیده انگلیسی مقاله
Emmer tetraploid hulled wheats are considered as the ancestor of modern wheat and have considerable potential for durum wheat improvement, especially in terms of grain protein content. To investigate the response of emmer and durum wheats to different levels of nitrogen fertilizer, eight durum and four emmer genotypes were evaluated in the field during 2017 cropping season. The experiment was conducted as split plot using randomized complete block design with three replications. In this setting the main factor was four levels of urea fertilizer (0, 50, 150 and 200 kg ha-1) and the 12 wheat genotypes were considered as the sub-factors. The results of analysis of variance showed that the effect of nitrogen fertilizer levels on days to physiological maturity, grain protein percentage, nitrogen percentage and nitrogen concentration in grains was significant (p< 0.01). The effect of genotype was also significant (p< 0.01) for all the measured traits. Emmer genotypes had higher means for spike number per square meter, grain protein, nitrogen concentration in grain and protein percentage compared to durum wheat genotypes. Based on these findings, emmer wheat can be considered as a rich gene resource for improvement of durum wheat, especially the grain protein.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Emmer hulled wheat, Durum wheat, Grain protein content, Nitrogen fertilizer
نویسندگان مقاله
فاطمه شورمیج | F. Shoormij
Department of Agronomy, College of Agriculture, Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان-دانشکده کشاورزی-گروه زراعت و اصلاح نباتات
آقافخر میرلوحی | A. Mirlohi
Department of Agronomy, College of Agriculture, Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
قدرت الله سعیدی | Gh. Saeidi
Department of Agronomy and Plant Breeding, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, 84156-83111, Iran
دانشگاه صنعتی اصفهان-دانشکده کشاورزی-گروه زراعت و اصلاح نباتات
مهران شیروانی | M. Shirvani
Department of Soil Science, College of Agriculture, Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان-دانشکده کشاورزی-گروه زراعت و اصلاح نباتات
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3007-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات