این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۰۹-۱۲۳
عنوان فارسی
تأثیر اسید جیبرلیک برونزاد بر اجزای عملکرد انگور رقم عسکری
چکیده فارسی مقاله
مهمترین کاربرد تجاری جیبرلین در باغبانی بهبود عملکرد و بازارپسندی میوه انگورهای تازهخوری است. این پژوهش با هدف بررسی اثر غلظتهای مختلف اسید جیبرلیک بر اجزای عملکرد تاکهای پنج ساله رقم بیدانه رقم عسکری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. تمامی خوشهها و برگهای تاکهای مورد آزمایش دو مرتبه با اسید جیبرلیک محلولپاشی شدند: ابتدا غلظت 10 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک برای تمامی تاکها بهجز شاهد، در مرحله ظهور خوشه (3-2 سانتیمتری شدن طول خوشهها) بهکار رفت و سپس، در زمان 2-1 میلیمتری شدن قطر حبه، غلظتهای صفر، 10، 20، 30، 40 و 50 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک استفاده شد. کاربرد اسید جیبرلیک خارجی به افزایش معنیدار میانگین وزن، حجم، طول و قطر حبهها در مقایسه با شاهد منجر شد. همچنین، میانگین وزن خوشه و عملکرد کل تاک تحت تأثیر تیمارهای اسید جیبرلیک بهطور معنیداری بهبود یافت. پیاچ عصاره میوه تحت تأثیر تیمار اسید جیبرلیک افزایش یافت. اسید جیبرلیک برونزاد میزان مواد جامد محلول میوه را کاهش داد، اما مقدار اسیدیته کل میوه تحت تأثیر تیمارهای اسید جیبرلیک افزایش یافت. کاربرد اسید جیبرلیک اثر معنیداری بر شاخص شکل (نسبت طول به قطر) حبه، جرم حجمی (نسبت وزن به حجم) حبه و طول محور خوشه نداشت. با توجه به نتایج این آزمایش، محلولپاشی با غلظت 10 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک بهمنظور افزایش عملکرد رقم عسکری قابل توصیه به باغداران است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، اسید جیبرلیک، رقم عسکری، عملکرد، محلولپاشی
عنوان انگلیسی
Effects of Exogenous Gibberellic Acid on Yield Components of ‘Askari’ Grape
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract The most important commercial use of gibberellin in horticulture is to improve the yield and marketability of table grapes. This experiment was conducted in order to evaluate the effect of different concentrations of gibberellic acid on yield components of five-year-old ʻAskariʼ seedless grapevines, based on a randomized complete block design. Gibberellic acid was sprayed on the foliage and clusters in two stages: First 10 mg/L of gibberellic acid was applied on all trees except the control, at the stage of cluster emergence (2-3 cm in length) and then, 0, 10, 20, 30, 40 and 50 mg/L concentrations were used when the berries were at 1-2 mm diameter. Exogenous gibberellic acid application led to the significant increase in the average weight, volume, length and diameter of the berries compared to the control. Mean weight of cluster as well as vine total yield were also improved significantly by gibberellic acid treatments. The pH of fruit extract was increased by gibberellic acid treatment. Exogenous gibberellic acid decreased the soluble solids content of berries, but total acid content of berries was increased by gibberellic acid treatments. Gibberellic acid application had no significant effect on berry shape index (length/diameter ratio), berry volumetric mass (weight/volume ratio) and cluster axis length. Based on the results of this study, foliar application of 10 mg/L gibberellic acid increases the yield of ʻAskariʼ cultivar and is potent to be used by the grape growers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Grapevine, Gibberellic acid, Askari cultivar, Yield, Foliar spray
نویسندگان مقاله
محمدرضا زکایی خسروشاهی | M. R. Zokaee Khosroshahi
Razi University
داننشگاه رازی
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3571-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات