این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۳۷-۱۴۸

عنوان فارسی اثر کاربرد برگی منابع پتاسیمی، جیبرلیک‌ اسید و ۲و۴-دی کلروفنوکسی استیک اسید بر ویژگی‌های کمّی و کیفی انگور رقم عسکری
چکیده فارسی مقاله انگور عسکری یکی از ارقام تازه‌خوری در ایران است اما کوچک بودن و غیریکنواختی حبه‌ها باعث کاهش عملکرد و جذابیت آن برای مصرف‌کنندگان شده است. کاربرد مناسب و به‌موقع جیبرلیک‌ اسید، عناصر غذایی مانند پتاسیم و همچنین 4,2-D با افزایش رشد‌ونمو میوه، می‌تواند باعث بزرگ شدن و یکنواختی حبه‌ها شود. به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی جیبرلیک‌ اسید، 4,2-D و منابع پتاسیمی بر ویژگی‌های کمّی و کیفی انگور عسکری، پژوهشی در سال 1395 روی تاک‌های 30 ساله انگور رقم عسکری واقع در منطقه کوشکک انجام شد. پژوهشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل جیبرلیک‌ اسید با غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر، 4,2-D با غلظت‌های 5، 10 و 20 میلی‌گرم در لیتر، ترکیب 10 میلی‌گرم در لیتر  4-D ,2+ 50  میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید، ترکیب 15 گرم در لیتر پتاسیم سولفات + 10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2+ 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید، ترکیب 15 گرم در لیتر پتاسیم کلرید + 10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2+ 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید، ترکیب 15 گرم در لیتر پتاسیم نیترات + 10 میلی‌گرم در لیتر  4-D ,2+ 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید و آب مقطر به‌عنوان شاهد بود. بر اساس نتایج بیشترین وزن حبه و خوشه و کمترین مواد جامد محلول و فنول برای تیمار ترکیبی جیبرلیک‌ اسید +10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2 پتاسیم سولفات به‌ترتیب با میانگین‌های 2/58 و 214 گرم و 14/25 درجه بریکس و 58/77 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. کمترین وزن حبه و خوشه و بیشترین مواد جامد محلول و آنتوسیانین برای تیمار20 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2 به‌ترتیب با میانگین‌های 1/70 و 118 گرم و 18/5 درجه بریکس و41/71 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. پژوهش نشان داد که استفاده از غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک‌ اسید همراه با 10 میلی‌گرم در لیتر 4-D ,2 و استفاده از منابع پتاسیمی به‌ویژه سولفات پتاسیم باعث افزایش عملکرد و یکنواختی خوشه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتوسیانین، سولفات پتاسیم، عملکرد، فنول، مواد جامد محلول، یکنواختی خوشه، 2،4-D

عنوان انگلیسی Effects of foliar application of potassium sources, gibberellic acid and 2, 4- Dichlorofenoxy acetic acid on the qualitative and quantitative characteristics of Vitis vinifera cv. Askari
چکیده انگلیسی مقاله One of the cultivars of table grape in Iran is Vitis vinifera cv. Askari. But the smallness and non-uniformity of berry size have reduced its yield and attractiveness for consumers. Application of gibberellic acid, nutrients such as potassium as well as 2,4-D at the correct time can enhance the plant growth and fruit development. This study aimed to determine the most suitable gibberellic acid, 2,4-D, and potassium resources on quantitative and qualitative characteristics of Askari grape. This study was conducted on a research farm, on 30-year-old grapevine vines in the Koshkak region of Fars province of Iran in 2016. This experiment was arranged in a randomized complete block design with nine treatments and four replicates. Gibberellic acid at 50 mg/L, 2,4-D at 5, 10 and 20 mg/L, 10 mg/L 2,4-D + 50 mg/L GA3, 50 mg/L GA3 + 10 mg/L 2,4-D + 15 g/L K2SO4, 50 mg/L GA3 + 10 mg/L 2,4-D + 15 g/L KNO3, 50 mg/L GA3 + 10 mg/L 2,4-D + 15 g/L KCl and Distilled water as a control were used. The highest berry and cluster weights and lowest soluble solids content and total phenol were obtained in the treatment of 50 mg/L GA3+10 mg/L 2,4-D+15 g/L K2SO4 with mean of 2.58 g, 214 g and 14.25 ᵒBrix and 58.77 mg/kg, respectively. The lowest berry and cluster weights (1.70-118 g) were obtained from the 20 mg/L 2,4-D treatment. Also, the highest soluble solids content and anthocyanin were obtained from treatment of 20 mg/L 2,4-D with an average of 18.5 ᵒBrix and 41.71 mg/kg, respectively. Results have shown that the use of 50 mg/L of GA3 with 10 mg/L 2,4-D and the use of potassium sources, especially K2SO4 increased the yield and uniformity of the cluster and berry size.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله anthocyanin, cluster uniformity, K2SO4, total phenol, total soluble solids, yield, 2,4-D

نویسندگان مقاله محسن شیردل | M. Shirdel
دانشگاه شیراز

سعید عشقی | S. ٍEshghi
Shiraz University
دانشگاه شیراز

فرشاد حسینی | F. Hosseini
Shiraz University
دانشگاه شیراز

بهنام شهریاری | B. Shahriari
دانشگاه شیراز


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2088-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات