این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۸۱-۹۲
عنوان فارسی
ارزیابی وضعیت تغذیهای باغهای لیموترش در هرمزگان با روش تشخیص چندگانه عناصر غذایی
چکیده فارسی مقاله
کوددهی متعادل باغها مستلزم آگاهی از وضعیت تغذیهای درختان است. یکی از روشهای کاربردی مورد استفاده برای اطلاع از وضعیت تغذیهای باغها روش تشخیص چندگانه عناصر غذایی است. این روش در سه منطقه مهم کشت لیموترش در استان هرمزگان و بهمنظور ارزیابی وضعیت تغذیهای باغها اجرا شد. مقایسه بین نتایج حاصل از پژوهش حاضر و استاندارد غلظتهای عناصر غذایی در لیموترش نشان داد که کمبود عناصر نیتروژن، پتاسیم، منگنز، محدودکنندههای عمده تولید لیموترش در باغهای هرمزگان بودند. علاوه بر این، زیادی عناصر فسفر، کلر، آهن و بور نیز تأثیر نامطلوبی بر عملکرد محصول لیمو نشان دادند. غلظت بهینه عناصر غذایی نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلر در برگ لیموترش باغهای مورد مطالعه برای رسیدن به عملکرد نزدیک به 150 کیلوگرم بر درخت برای عناصر گفته شده بهترتیب 2/88، 0/28، 1/31، 0/27 درصد و برای عناصر آهن، منگنز، روی، مس و بور بهترتیب 222/26، 11/57، 4/63، 6/67 و 222/80 میلیگرم در کیلوگرم وزن خشک برگ بهدست آمد. بنابراین، توصیه میشود مصرف عناصری همچون نیتروژن، منگنز و پتاسیم در اولویت مصرف در این باغها قرار گیرد. همچنین بایستی با بهرهگیری از راهکارهایی نظیر اعمال برخه آبشویی، کاربرد کودهای نیتروژنی نوع نیتراتی و مانند اینها، اثرات منفی بور و کلر بر رشد و عملکرد گیاه کاهش داده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تعادل تغذیهای، روش CND، عملکرد، مرکبات
عنوان انگلیسی
Evaluation of Nutritional Status of Lime Orchards in Hormozgan Province of Iran using Compositional Nutrient Diagnosis Method
چکیده انگلیسی مقاله
Knowing the trees nutritional status is necessary for achieving balanced fertilization in orchards. One approach for determining the nutritional status of orchards is the compositional nutrient diagnosis method. In the present research this method was performed to evaluate the nutritional status of three important areas of lime cultivation in Hormozgan province, south of Iran, during 2014 and 2015. Comparison between the obtained results and standard nutrient concentrations in lime revealed that nitrogen, potassium, and manganese deficiency were the most limiting factors for lime production in Hormozgan lime orchards. Moreover, excess phosphorus, chlorine, iron, and boron showed negative effect on the fruit yield of lime. The optimum concentrations of nitrogen, phosphorus, potassium, and chlorine in the lime leaves in the studied orchards for achieving 150 kg fruit per tree were 2.88, 0.28, 1.31, 0.27% and those of iron, manganese, zinc, copper and boron were 222.26, 11.57, 4.63, 6.67, and 222.80 mg/kg DW, respectively. Therefore, it is recommended that using nutrients such as nitrogen, manganese and potassium must be given a priority in these orchards. Furthermore, some approaches like leaching fraction and supplying N-NO3 fertilizers should be utilized to mitigate the negative effects of boron and chlorine on the plant growth and yield.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Citrus, CND method, Nutritional balance, Yield
نویسندگان مقاله
یعقوب حسینی | y. Hosseini
Soil and Water Research Department, Bandar Abbas
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس
جهانشاه صالح | J. Saleh
Soil and Water Research Department, Bandar Abbas
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس
محمدرضا چاکرالحسینی | M. R. Chakerolhosseini
Horticulture Crops Research Department, Yasooj
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3440-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات