این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۹۳-۱۰۷

عنوان فارسی تأثیر متیل جاسمونات بر بیوسنتز اتیلن، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و ماندگاری میوه توت‌فرنگی طی دوره پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله توت‌فرنگی یکی از میوه‌های پرمصرف با سطح زیر کشت گسترده در جهان است. مهم‌‌ترین مشکل پس از برداشت این محصول ماندگاری کم و فسادپذیری زیاد میوه است؛ به‌طوری که بیش از پنجاه درصد میوه‌های برداشت شده در ایران از بین می‌رود. هدف از این تحقیق بررسی واکنش بیوشیمیایی و انبارمانی میوه توت‌فرنگی رقم کاماروسا با کاربرد غلظت‌های مختلف متیل جاسمونات به‌صورت آزمایش اسپلیت پلات در زمان بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بود. تیمارها شامل غلظت‌های مختلف متیل جاسمونات (8 و 12 میکرومولار) به‌همراه شاهد (آب مقطر) و زمان‌های مختلف نمونه‌برداری (7، 14 و 21 روز) در طول مدت نگهداری پس از برداشت بود. در طول پژوهش، میوه‌ها در سردخانه با شرایط دمایی 0/5±2 درجه سانتی‌گراد، میزان رطوبت 95-90 درصد و میزان گاز کربنیک 15 درصد نگهداری شدند. نتایج نشان داد با طولانی‌تر شدن دوره انباری، تیمار متیل جاسمونات باعث کاهش افت ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت آنزیم آنتی‌اکسیدانی کاتالاز میوه شد. بر همین اساس بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت آنزیم کاتالاز در غلظت 12 میکرومولار به‌دست آمد. بیوسنتز اتیلن در میوه‌های تیمار شده در مقایسه با شاهد به‌طور معنی‌داری طی زمان تحت تأثیر قرار گرفت. به‌طوری که متیل جاسمونات در غلظت 12 میکرومولار موجب کاهش روند تولید اتیلن شد. همچنین استحکام میوه در تیمار متیل جاسمونات پنج میکرومولار با افزایش دوره انباری بهبود یافت. بر اساس نتایج این آزمایش متیل جاسمونات به‌دلیل افزایش بازارپسندی میوه توت‌فرنگی و همچنین عدم موارد منع مصرف و اثرات مضر، پتانسیل مناسبی برای کاهش تلفات پس از برداشت توت‌فرنگی را دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رقم کاماروسا، کیفیت، ضایعات پس از برداشت، مواد محلول جامد کل

عنوان انگلیسی The Effect of Postharvest Methyl Jasmonate Treatment on Ethylene Biosynthesis, Antioxidant Capacity and Shelf Life of Strawberry
چکیده انگلیسی مقاله Strawberry is one of the highly consumed fruits which are cultivated in wide areas of the world. The most important problem of the strawberry is low storability and high postharvest losses; hence, more than 50% of harvested fruit is lost in Iran. The purpose of this research was to investigate biochemical and shelf life reaction of Camarosa cultivar to different concentrations of methyl jasmonate. The investigation was performed in split plot experiments in a completely randomized design with three replications. The main factor included different concentrations of methyl jasmonate (8 and 12 μM /L), along with control (distilled water) and the sub-factor included different storage times (7, 14 and 21 days). The fruits were transferred to a cold storage with a temperature of 2 ± 0.5 °C, relative humidity of 90-95% and carbon dioxide content of 15% over the course of the research. Methyl jasmonate treatment improved antioxidant capacity and catalase enzyme activity of the treated fruits. The highest antioxidant capacity and catalase enzyme activity were observed at 12 μM/L. Ethylene biosynthesis was significantly affected by the storage time of the treated fruits; so that methyl jasmonate at 12 μM/L reduced the ethylene production. Also, fruit firmness was improved at 5 μM/L methyl jasmonate concentration. Based on the results, methyl jasmonate is potent to increase the strawberry marketability with minimal side effects and, hence, may be chosen for decreasing the postharvest losses of strawberry fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Camarosa, Quality, Postharvest losses, Total soluble solids

نویسندگان مقاله اکبر ساربانی | A. Sarebani
Mahabad Branch, Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد

موسی ارشد | M. Arshad
Mahabad Branch, Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد

محمد جواد نظری دلجو | M. J. Nazari Deljo
Mahabad Branch, Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3397-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات